2024. 04. 19. péntek
Emma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Karnyújtásnyira” mások életéért

2020. 09. 22., 09:02

Kilencvenedik alkalommal rendeztek véradó napot Székesfehérváron , az MH 43. Nagysándor József Híradó és Vezetéstámogató Ezrednél. Ezúttal 130-an nyújtották önként karjukat.

MH 43. HVTE_véradó_nap (2)

A véradó nap lebonyolításában ezúttal Grell Norbert főtörzsőrmester, véradásszervező működött közre, munkáját Molnár Dorottya, a Magyar Vöröskereszt Fejér Megyei Szervezetének véradásszervező koordinátora segítette. Az önkéntesektől a székesfehérvári vérellátó állomás munkatársai vették le a vért. A hagyományokhoz híven ezúttal is átadták az első véradóknak járó oklevelet.

A véradáson az ezredtől érkezett önkéntesek mellett a Magyar Honvédség Parancsnoksága, valamint az MH 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóalj katonái és honvédelmi alkalmazottai is részt vettek.

MH 43. HVTE_véradó_nap (1)

A NATO Erőket Integráló Elem (NFIU HUN) Székesfehérváron szolgálatot teljesítő katonái közül is sokan jelentkeztek, hogy vérükkel segíthessenek.

Idén a COVID-19 fertőzés elkerülésére is ügyelni kell, így a véradók közötti, legalább másfél méteres távolság betartására nagy hangsúlyt fektettek a szervezők, de korlátozták a helyiségben egyszerre tartózkodók létszámát is. Emellett, természetesen testhőmérsékletet is mértek és figyeltek a kezek fertőtlenítésére, valamint a szájmaszk viselésére.

MH 43. HVTE_véradó_nap (3)

 

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.