2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Készen állnak a haza szolgálatára

2022. 09. 06., 11:22

Közel ötven; hazája iránt elhivatott Önkéntes Katonai Szolgálatra (ÖKSZ) jelentkező fiatal vonult be szeptember 5-én, hétfőn, Gödöllőre, hogy megkezdje felkészítése első ciklusát. Az önkénteseket Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is meglátogatta.

A Magyar Honvédség önkéntes tartalékos szolgálati formái az elmúlt években rendkívül népszerűvé váltak. A sikerre alapozva a Magyar Honvédség második alkalommal indította útjára az Önkéntes Katonai Szolgálatot, amely iránt az egyetemi ponthatárok kihirdetése után még inkább megélénkült az érdeklődés. Ez nem véletlen, hiszen a legalább fél éves képzésen résztvevők 16-32 pontot, a további fél – összesen egy – évre szerződők pedig akár 64 felsőoktatási felvételi többletpontot is kaphatnak.

A bevonulást Sándor Zsolt altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is megtekintette, aki örömmel nyugtázta, hogy a jelentkezők elhivatottak és készen állnak a haza szolgálatára.

Mészáros Károly őrnagy, az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság, Toborzó és Érdekvédelmi Osztály megbízott osztályvezetője érdeklődésünkre elmondta: az előző évben - a program elvégzését követően - 418-an választották hivatásul a katonai szolgálatot. „Az ÖKSZ programban kimondottan a fiatalabb korosztályt céloztuk meg, elsősorban a 18 és 25 év közöttieket. Jelenleg 345 fő ölti magára az egyenruhát, az ország különböző helyszínein” – fogalmazott az őrnagy.

Mint megtudtuk: már ez az első ciklus átfogó honvédelmi ismereteket nyújtó képzést, valamint stabil kereseti lehetőséget, megélhetési alternatívát kínál a jelentkezők számára.

Doncsev Nikola július végén írta alá szerződését a budapesti toborzóirodában, most végre eljött a várva várt pillanat, hogy bajtársaival egyetemben magára öltse az egyenruhát. Torkos Tímea Szonjának hosszú távú tervei vannak a Magyar Honvédség kötelékében: nagy álma, hogy a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison szolgáljon, vadászpilótaként. A bevonulók között olyannal is találkoztunk, aki több éves szaktudását kívánja kamatoztatni, immár egyenruhában, hiszen a Magyar Honvédség szinte valamennyi civil szakma képviselőjét tudja foglalkoztatni, amennyiben az érdeklődő a katonai hivatásra nem csak átmeneti lehetőségként gondol.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.