2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Köszönet az időseknek

2018. 10. 03., 11:37

„Jó érezni az önök támogatását, gondoskodását. Örülünk annak, hogy bölcsességüket magunk mellett tudhatjuk, és az önök tanácsaira, élettapasztalataira a továbbiakban is számíthatunk” – mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Budapesten, október 1-jén, hétfőn, a tárca idősek napja alkalmából szervezett ünnepségén.

Az idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem érdekében tevékenykedő, a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek, civilek és nyugállományú katonák részére a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

cikk_01.jpg

Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a minisztérium és a Magyar Honvédség évtizedes hagyománya, hogy az idősek világnapján kifejezi tiszteletét azon civil és nyugállományú katonák előtt, akik generációkkal ezelőtt a honvédelem területén szolgálták hazájukat. „Önök ma már a hosszú, munkában eltöltött éveket követően megérdemelt pihenésüket töltik, ettől függetlenül ma is értő figyelemmel kísérik munkánkat, és büszke vagyok arra, hogy továbbra is szívükön viselik a honvédelem ügyét” – mondta Erdélyi Lajos.

cikk_02.jpg

A helyettes államtitkár kiemelte: a tisztelet az idősek felé mindennapi kötelesség, s ezt a jövőben is minden adandó alkalommal ki kell fejezni, hiszen a hála kinyilvánítására kevés ez az évente adódó egy alkalom. „Önök példaként állnak előttünk, hogyan kell tisztességes, áldozatos és lelkiismeretes módon élni és helytállni. Önök építették számunkra a jelenünket, amelyben élhetünk, és amelyben a mi generációnk kötelessége lesz egy újabb nemzedék jövőjének megalapozása és biztosítása” – fejezte be beszédét Erdélyi Lajos helyettes államtitkár.

Magyarország honvédelmi minisztere a honvédelem érdekében huzamos időn át végzett eredményes tevékenységéért, a Magyar Honvédség nyugállományú tagjainak szervezetei érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréséül Aranykor kitüntető cím ezüst fokozatot adományozott Rozgonyi Sándor nyá. ezredesnek a Honvédszakszervezet szakszervezeti munkáért díjas tagjának és Tarr Ernő nyá. ezredesnek a Honvédszakszervezet nyugállományú nagykanizsai alapszervezeti vezetőjének.

A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök és Sörös István a Nyugállományú tagozat elnöke köszöntötte Rozgonyi Sándor nyá. ezredest 90. születésnapja alkalmából.

 

cikk_03.jpg

Az ünnepség, amelyen a Honvéd Vezérkar képviseletében részt vett Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka is, elismerések átadásával folytatódott, majd a Honvéd Együttes műsorával zárult.

Forrás: honvedelem.hu

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.