2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Köszönet az időseknek

2018. 10. 03., 11:37

„Jó érezni az önök támogatását, gondoskodását. Örülünk annak, hogy bölcsességüket magunk mellett tudhatjuk, és az önök tanácsaira, élettapasztalataira a továbbiakban is számíthatunk” – mondta Erdélyi Lajos, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára Budapesten, október 1-jén, hétfőn, a tárca idősek napja alkalmából szervezett ünnepségén.

Az idősek világnapja alkalmából rendezett központi ünnepséget a Honvédelmi Minisztérium a honvédelem érdekében tevékenykedő, a katonai hagyományokat, történelmi emlékeket ápoló társadalmi szervezetek, civilek és nyugállományú katonák részére a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

cikk_01.jpg

Erdélyi Lajos, a tárca humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára kiemelte: a minisztérium és a Magyar Honvédség évtizedes hagyománya, hogy az idősek világnapján kifejezi tiszteletét azon civil és nyugállományú katonák előtt, akik generációkkal ezelőtt a honvédelem területén szolgálták hazájukat. „Önök ma már a hosszú, munkában eltöltött éveket követően megérdemelt pihenésüket töltik, ettől függetlenül ma is értő figyelemmel kísérik munkánkat, és büszke vagyok arra, hogy továbbra is szívükön viselik a honvédelem ügyét” – mondta Erdélyi Lajos.

cikk_02.jpg

A helyettes államtitkár kiemelte: a tisztelet az idősek felé mindennapi kötelesség, s ezt a jövőben is minden adandó alkalommal ki kell fejezni, hiszen a hála kinyilvánítására kevés ez az évente adódó egy alkalom. „Önök példaként állnak előttünk, hogyan kell tisztességes, áldozatos és lelkiismeretes módon élni és helytállni. Önök építették számunkra a jelenünket, amelyben élhetünk, és amelyben a mi generációnk kötelessége lesz egy újabb nemzedék jövőjének megalapozása és biztosítása” – fejezte be beszédét Erdélyi Lajos helyettes államtitkár.

Magyarország honvédelmi minisztere a honvédelem érdekében huzamos időn át végzett eredményes tevékenységéért, a Magyar Honvédség nyugállományú tagjainak szervezetei érdekében végzett áldozatos tevékenysége elismeréséül Aranykor kitüntető cím ezüst fokozatot adományozott Rozgonyi Sándor nyá. ezredesnek a Honvédszakszervezet szakszervezeti munkáért díjas tagjának és Tarr Ernő nyá. ezredesnek a Honvédszakszervezet nyugállományú nagykanizsai alapszervezeti vezetőjének.

A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök és Sörös István a Nyugállományú tagozat elnöke köszöntötte Rozgonyi Sándor nyá. ezredest 90. születésnapja alkalmából.

 

cikk_03.jpg

Az ünnepség, amelyen a Honvéd Vezérkar képviseletében részt vett Takács Attila dandártábornok, az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsnokság parancsnoka is, elismerések átadásával folytatódott, majd a Honvéd Együttes műsorával zárult.

Forrás: honvedelem.hu

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.