2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Koszorúzással emlékeztek az elesett katonákra

2019. 10. 31., 12:03

A halottak napja alkalmából - a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály szervezésében - a Budapestre akkreditált attasétestület tagjai, a nagykövetségek és a honvédelem ügyét támogató civil szervezetek képviselői koszorúzásokat tartottak a fővárosi katonatemetőkben, valamint a budaörsi német-magyar és a solymári brit nemzetközösségi temetőben. A Honvédszakszervezet nevében Czövek János elnök vett részt a koszorúzáson...

A koszorúzások kezdetén a rákoskeresztúri Új Köztemetőben, az imádkozó katona szobránál, a magyar katonák emlékére helyezte el az emlékezés koszorúját Szűcs Lóránd dandártábornok, a HM Katonai és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály főosztályvezetője, valamint Baráth Ernő dandártábornok, az MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár parancsnoka.

A katonai attasétestület tagjai, valamint a civil szervezetek koszorúzását követően az olasz, a lengyel, a török, a román, majd az egykori szovjet hadsereg elhunyt katonáinak parcelláinál folytatódott a megemlékezés. Délután a budaörsi és a solymári települések önkormányzati vezetőivel közösen hajtottak a részt vevők fejet a hősök előtt.

A megemlékezés a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeumban szervezett Kegyeleti Gyertyagyújtással folytatódott, ahol Benkő Tibor honvédelmi miniszter mondott beszédet.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.