2023. 09. 22. péntek
Móric
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a katonák érdekei

2019. 12. 18., 08:25

Megszületett a megállapodás a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum között a jövő évi, alapvetően béren kívüli illetményekről. A dokumentum tartalmáról Benkő Tibor honvédelmi miniszter adott tájékoztatást december 17-én, Budapesten.

A honvédelmi tárca személyi állományának 2020-ra vonatkozó, illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az eseményen a Honvédszakszervezetet Czövek János alezredes, elnök, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetét Varga István elnök, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét pedig Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, elnök képviselte.

A dokumentumok aláírása alkalmából Benkő Tibor hangsúlyozta: a szerződés a katonákról, a honvédelmi alkalmazottakról, a honvédelem ügyéért tevők elismeréséről szól. Mint mondta, a tárca egészen kivételes helyzetben van, hiszen kiváló és példaértékű az együttműködés az érdekvédelmi szervezetekkel. „Az érdekképviseletek szándéka találkozik a parancsnoki, vezetői akarattal, s találkozik a végrehajtó állomány szándékával is” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, az aláírással tizenkét területen születik megállapodás arról, ami a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program lényege is, azaz a katonák érdekei a legfontosabbak. „Ez az együttműködés ékes példája annak, hogy itt nem belső harcok dúlnak érdekvédelmi szervezetek és vezetők között, hanem szoros együttműködés köttetik, olyan célok érdekében, amelyek kedvezőek mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára” – mondta a miniszter.

Benkő Tibor hangsúlyozta: kiemelt figyelemmel kísérik a honvédelmi alkalmazottak érdekeit is, hiszen nélkülük a Magyar Honvédség és a tárca nem tudná megvalósítani a célkitűzéseit. A jövőben az ő illetményüket is növelni kívánja a tárca. Mint mondta, a visszajelzések alapján is világosan látszik, hogy jó ötlet volt a közalkalmazotti helyett a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt bevezetni.

A miniszter rámutatott: arra törekedtek, hogy a személyi állomány béren kívüli juttatása ne legyen kevesebb, mint az előző években volt, ugyanakkor nem feledkeznek meg a bér-jellegű juttatásokról sem. Az a bérgazdálkodás, amit a tárca megalkotott, jó irányba viszi a honvédelem ügyét, ám a legfontosabb célok között szerepel a katonák és a honvédelmi alkalmazottak illetményének további emelése. A Honvédelmi Minisztérium bérgazdálkodása jó irányba indult el – emelte ki újságírói kérdésre Benkő Tibor, hozzátéve: ez teszi lehetővé, hogy további bérfejlesztésre is van lehetőség. „Ha így haladunk tovább, akkor elégedett katonákkal, honvédelmi alkalmazottakkal tudjuk a munkánkat folytatni, és megvalósítani azokat a célokat, amelyeket kitűztünk” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.