2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Középpontban a katonák érdekei

2019. 12. 18., 08:25

Megszületett a megállapodás a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum között a jövő évi, alapvetően béren kívüli illetményekről. A dokumentum tartalmáról Benkő Tibor honvédelmi miniszter adott tájékoztatást december 17-én, Budapesten.

A honvédelmi tárca személyi állományának 2020-ra vonatkozó, illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az eseményen a Honvédszakszervezetet Czövek János alezredes, elnök, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetét Varga István elnök, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét pedig Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, elnök képviselte.

A dokumentumok aláírása alkalmából Benkő Tibor hangsúlyozta: a szerződés a katonákról, a honvédelmi alkalmazottakról, a honvédelem ügyéért tevők elismeréséről szól. Mint mondta, a tárca egészen kivételes helyzetben van, hiszen kiváló és példaértékű az együttműködés az érdekvédelmi szervezetekkel. „Az érdekképviseletek szándéka találkozik a parancsnoki, vezetői akarattal, s találkozik a végrehajtó állomány szándékával is” – fogalmazott a tárcavezető, hozzátéve, az aláírással tizenkét területen születik megállapodás arról, ami a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program lényege is, azaz a katonák érdekei a legfontosabbak. „Ez az együttműködés ékes példája annak, hogy itt nem belső harcok dúlnak érdekvédelmi szervezetek és vezetők között, hanem szoros együttműködés köttetik, olyan célok érdekében, amelyek kedvezőek mind a munkáltató, mind a munkavállaló számára” – mondta a miniszter.

Benkő Tibor hangsúlyozta: kiemelt figyelemmel kísérik a honvédelmi alkalmazottak érdekeit is, hiszen nélkülük a Magyar Honvédség és a tárca nem tudná megvalósítani a célkitűzéseit. A jövőben az ő illetményüket is növelni kívánja a tárca. Mint mondta, a visszajelzések alapján is világosan látszik, hogy jó ötlet volt a közalkalmazotti helyett a honvédelmi alkalmazotti jogviszonyt bevezetni.

A miniszter rámutatott: arra törekedtek, hogy a személyi állomány béren kívüli juttatása ne legyen kevesebb, mint az előző években volt, ugyanakkor nem feledkeznek meg a bér-jellegű juttatásokról sem. Az a bérgazdálkodás, amit a tárca megalkotott, jó irányba viszi a honvédelem ügyét, ám a legfontosabb célok között szerepel a katonák és a honvédelmi alkalmazottak illetményének további emelése. A Honvédelmi Minisztérium bérgazdálkodása jó irányba indult el – emelte ki újságírói kérdésre Benkő Tibor, hozzátéve: ez teszi lehetővé, hogy további bérfejlesztésre is van lehetőség. „Ha így haladunk tovább, akkor elégedett katonákkal, honvédelmi alkalmazottakkal tudjuk a munkánkat folytatni, és megvalósítani azokat a célokat, amelyeket kitűztünk” – fogalmazott a honvédelmi miniszter.

 

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.