2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Közös célok, közös munka

2022. 09. 29., 14:04

Budapesten, a Honvédelmi Minisztérium Balaton utcai objektumában tartotta meg idei harmadik negyedéves ülését a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum (HÉF) szeptember 28-án, szerdán. Az érdekvédelmi szervezetek, a honvédelmi tárca és a munkaadói oldal képviselői a hivatásos, szerződéses és önkéntes tartalékos katonákat, illetve a honvédelmi alkalmazottakat, továbbá a minisztérium felügyelete alá tartozó cégek munkavállalóit érintő aktuális kérdéseket tekintették át. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István alelnök képviselték az ülésen...

.

LALA6581

A HÉF-ülésen részt vett Zsiga Tamás László, a Honvédelmi Minisztérium humánpolitikáért felelős helyettes államtitkára, valamint Takács Tamás ezredes, a HM Társadalmi Kapcsolatok és Humántámogatási Főosztály főosztályvezetője is. A munkavállalói oldalt Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke, valamint Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke képviselte.

LALA6551

A napirend előtti kérdések között egyebek mellett szó esett a 2023. évi bér- és béren kívüli juttatások helyzetéről, valamint a honvédelmi alkalmazottak bérpozíciójának megőrzéséről. Ugyancsak egyeztettek az MH Egészségügyi Központból kiváló Honvédkórház további működésének rendjéről és az igényjogosulti körről.

A HÉF-ülés napirendi pontjai között szerepelt - többek között - a Magyar Honvédség haditechnikai eszközparkját alapvetően megújító Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program aktuális feladatairól szóló beszámoló is. Az érdekvédő szervezetek és a munkaadói oldal képviselői áttekintették a lakhatási támogatás jelenlegi helyzetét, illetve a 2022. évi egyes illetményen kívüli juttatásokról szóló érdekképviseleti megállapodás megvalósulását.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.