2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést tartott a BEOSZ

2018. 04. 25., 11:20

Beszámoló küldöttgyűlést tartott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége április 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán. A küldöttgyűlésen a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...

tot_8649.jpgÉves beszámoló küldöttgyűlésre gyűltek össze a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) tagszervezeteinek képviselői április 24-én. A napirendi pontok között a tavalyi évről szóló pénzügyi, felügyelőbizottsági és tanácsadó testületi beszámolók, valamint az idei tervek megvitatása mellett a 2017-es esztendő átfogó értékelése is szerepelt.

tot_8635.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke az éves beszámolóban rámutatott: a szövetség együttműködési rendszere stabil és jól szervezett, a tagság létszáma két új egyesület csatlakozásával nőtt, így a tiszteletbeli és pártoló tagokkal együtt már elérte a 8000 fős létszámot.  Az elnök, hozzátette, hogy a társadalmi nyitás következtében ma már olyan egyesületeik is vannak, ahol többségben vannak a civilek.

tot_8634.jpgAz eseményen elhangzott: a BEOSZ folyamatosan törekszik az új kapcsolatok kiépítésére, s együttműködése mind a katonai és érdekvédelmi szervezetekkel, mind a honvédelmi tárcával kiváló. „Munkánkat a két szakszervezet vezetésével együttműködésben végeztük. Támogattuk egymást az állomány szolgálati és munkakörülményeivel, rekreációjával, egészségügyi ellátásával kapcsolatos egyeztetéseken. a 2017. december 20-án aláírt bérmegállapodást a minisztérium vezetésével közös sikerként könyveltük el" – mondta Hazuga Károly. 

tot_8655.jpgA BEOSZ elnöke kiemelte a szövetség szerepét az érdekvédelem és szociális gondolkodás, valamint a hagyományőrzés terén, továbbá a szomszédos országok hasonló szervezeteivel folytatott együttműködést. Rámutatott, hogy a szövetség egyesületei közel 200 rendezvényt szerveztek vagy vettek azokon részt közreműködőként. „Összességében sikeres és eredményes évet zártunk. A szövetség továbbra is meghatározó, értékteremtő szervezet, melynek ereje tagságában rejlik” – zárta beszédét Hazuga Károly altábornagy.

tot_8666.jpgFotó: Tóth László

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.