2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Küldöttgyűlést tartott a BEOSZ

2018. 04. 25., 11:20

Beszámoló küldöttgyűlést tartott a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége április 24-én a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Hungária körúti campusán. A küldöttgyűlésen a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...

tot_8649.jpgÉves beszámoló küldöttgyűlésre gyűltek össze a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) tagszervezeteinek képviselői április 24-én. A napirendi pontok között a tavalyi évről szóló pénzügyi, felügyelőbizottsági és tanácsadó testületi beszámolók, valamint az idei tervek megvitatása mellett a 2017-es esztendő átfogó értékelése is szerepelt.

tot_8635.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke az éves beszámolóban rámutatott: a szövetség együttműködési rendszere stabil és jól szervezett, a tagság létszáma két új egyesület csatlakozásával nőtt, így a tiszteletbeli és pártoló tagokkal együtt már elérte a 8000 fős létszámot.  Az elnök, hozzátette, hogy a társadalmi nyitás következtében ma már olyan egyesületeik is vannak, ahol többségben vannak a civilek.

tot_8634.jpgAz eseményen elhangzott: a BEOSZ folyamatosan törekszik az új kapcsolatok kiépítésére, s együttműködése mind a katonai és érdekvédelmi szervezetekkel, mind a honvédelmi tárcával kiváló. „Munkánkat a két szakszervezet vezetésével együttműködésben végeztük. Támogattuk egymást az állomány szolgálati és munkakörülményeivel, rekreációjával, egészségügyi ellátásával kapcsolatos egyeztetéseken. a 2017. december 20-án aláírt bérmegállapodást a minisztérium vezetésével közös sikerként könyveltük el" – mondta Hazuga Károly. 

tot_8655.jpgA BEOSZ elnöke kiemelte a szövetség szerepét az érdekvédelem és szociális gondolkodás, valamint a hagyományőrzés terén, továbbá a szomszédos országok hasonló szervezeteivel folytatott együttműködést. Rámutatott, hogy a szövetség egyesületei közel 200 rendezvényt szerveztek vagy vettek azokon részt közreműködőként. „Összességében sikeres és eredményes évet zártunk. A szövetség továbbra is meghatározó, értékteremtő szervezet, melynek ereje tagságában rejlik” – zárta beszédét Hazuga Károly altábornagy.

tot_8666.jpgFotó: Tóth László

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.