2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lengyelország vette át a katonai érdekvédelmi szervezetek Visegrádi 4-ek soros elnökségét

2022. 09. 27., 13:29

A Koronavírus világjárvány miatt két év szünet után 2022. szeptember 20-22-én rendezték meg Csehországban, Brnoban a XXII-ik reprezentatív katonai érdekvédelmi szervezetek konferenciáját. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István alelnök képviselte…

A szálláshelyek elfoglalása után a négy szervezet delegációit köszöntötte Roman Doba elnök, majd eredményes munkát kívánt a résztvevőknek, valamint tájékoztatót adott az elkövetkező napok programjáról. Az első nap délutánján Brno nevezetességeivel ismerkedhettek meg a delegációk képviselői.

Először a házigazda Roman Doba tartott előadást a cseh szervezet által elvégzett érdekvédelmi munkáról, majd  a cseh nyugdíjasok járandóságairól, juttatásairól tartott tájékoztatót a konferencia résztvevőinek.

A szlovák szervezet felépítése, történelmi áttekintésén keresztül számolt be napjainkban betöltött szerepéről Ján Paulech nyá. ezredes. A V4 szervezet tagjait meghívta a 2023. szeptemberében tartandó Krivan hegymászással egybekötött találkozójukra.

A magyar szakszervezet helyzetét Bazsik István alelnök mutatta be. Kiemelte szakszervezetünk bér- és béren kívüli megállapodásáról szóló eredményeit, valamint további terveinket az érdekvédelem megerősítése érdekében. 

A lengyel szervezet bejelentette, hogy a következő XXIII. V4-ek konferenciáját 2023. októberében Gdanskban kívánják megszervezni. Az előadásban beszámoltak a jogszabályi változásokról a szolgálati nyugdíjrendszer vonatkozásában, valamint az általuk elvégzett tevékenységről.

A Brnoi akadémia rektora tartott előadást a találkozó résztvevőinek, bemutatta a katonai kiképzés és az katonai oktatási rendszerét.

A rendezvény zárásaként a résztvevők megtekintették az akadémián működő tudományos központok tevékenységét.

A V4 szervezetek vezetői aláírták a közös nyilatkozatot, majd a Konwent vezetője átvette a soros elnökséget.

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.