2023. 06. 05. hétfő
Fatime
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Lengyelország vette át a katonai érdekvédelmi szervezetek Visegrádi 4-ek soros elnökségét

2022. 09. 27., 13:29

A Koronavírus világjárvány miatt két év szünet után 2022. szeptember 20-22-én rendezték meg Csehországban, Brnoban a XXII-ik reprezentatív katonai érdekvédelmi szervezetek konferenciáját. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Bazsik István alelnök képviselte…

A szálláshelyek elfoglalása után a négy szervezet delegációit köszöntötte Roman Doba elnök, majd eredményes munkát kívánt a résztvevőknek, valamint tájékoztatót adott az elkövetkező napok programjáról. Az első nap délutánján Brno nevezetességeivel ismerkedhettek meg a delegációk képviselői.

Először a házigazda Roman Doba tartott előadást a cseh szervezet által elvégzett érdekvédelmi munkáról, majd  a cseh nyugdíjasok járandóságairól, juttatásairól tartott tájékoztatót a konferencia résztvevőinek.

A szlovák szervezet felépítése, történelmi áttekintésén keresztül számolt be napjainkban betöltött szerepéről Ján Paulech nyá. ezredes. A V4 szervezet tagjait meghívta a 2023. szeptemberében tartandó Krivan hegymászással egybekötött találkozójukra.

A magyar szakszervezet helyzetét Bazsik István alelnök mutatta be. Kiemelte szakszervezetünk bér- és béren kívüli megállapodásáról szóló eredményeit, valamint további terveinket az érdekvédelem megerősítése érdekében. 

A lengyel szervezet bejelentette, hogy a következő XXIII. V4-ek konferenciáját 2023. októberében Gdanskban kívánják megszervezni. Az előadásban beszámoltak a jogszabályi változásokról a szolgálati nyugdíjrendszer vonatkozásában, valamint az általuk elvégzett tevékenységről.

A Brnoi akadémia rektora tartott előadást a találkozó résztvevőinek, bemutatta a katonai kiképzés és az katonai oktatási rendszerét.

A rendezvény zárásaként a résztvevők megtekintették az akadémián működő tudományos központok tevékenységét.

A V4 szervezetek vezetői aláírták a közös nyilatkozatot, majd a Konwent vezetője átvette a soros elnökséget.

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.