2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maradjon örök a honvédelem ügye!

2018. 09. 28., 08:28

Emlékezzünk mindig azokra a hősökre, akik életüket áldozták a hazáért – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) emlékparkjának ünnepélyes újraavatásán Pákozdon, szeptember 27-én. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a megemlékezésen...

BEOSZ tizenegy kopjafából álló emlékparkja eddig az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ területén helyezkedett el, ám egyöntetű vélemény, hogy a Nemzeti Emlékhelyen, a pákozdi Katonai Emlékparkban találta meg végső helyét. Osztotta ezt a nézetet dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott a szövetség tagjainak eddigi munkájukért és szolgálatukért.

7.jpg„A Magyar Honvédség 170. születésnapját ünnepli, és itt, Pákozdon valóban megtalálható a haderő történelme. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb generáció úgy tudjon tekinteni ránk, mint olyan nemzedékre, akik őrzik a honvédelem eszményét, és eszméjét. A mi dolgunk az, hogy a honvédelem ügye örökre megmaradjon, rajtunk múlik unokáink szellemisége” – szögezte le a miniszter. Hozzáfűzte: a Magyar Honvédség most olyan úton indult el, amelynek részben az is a célja, hogy ne kelljen több hasonló kopjafát állítani, hogy megőrizzük eddigi katonai képességeinket.

4.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a szövetség életében kiemelkedő jelentősége van ennek a napnak, már csak azért is, mert a szövetség is része az elmúlt százhetven esztendőnek. Mint kiemelte, a BEOSZ minden körülmények között fontosnak tartja a katonanemzedékek közötti összefogást. „Több mint négyszázan jöttek el erre az ünnepségre, ami matematikailag is mérföldkő a szervezet életében” – hangsúlyozta.

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a BEOSZ alelnöke beszédében felidézte az emlékpark kialakulásának történetét. Kiemelte: a hagyományőrzés jegyében 2001. óta olyan katonai szervezeteknek állítottak kopjafák képében emléket, amelyek a haderőátalakítás során megszűntek.

Az emlékparkot Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész és Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze szentelte fel. Az újjászentelt emlékpark emlékoszlopánál koszorút helyezett el többek között dr. Benkő Tibor, Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka, Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, illetve több katonai szervezet parancsnoka, képviselője is. A rendezvényen közreműködött az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság berkein belül működő hagyományőrző szervezet is.

6.jpgA szerző felvételei

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.