2023. 06. 02. péntek
Anita, Kármen
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maradjon örök a honvédelem ügye!

2018. 09. 28., 08:28

Emlékezzünk mindig azokra a hősökre, akik életüket áldozták a hazáért – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) emlékparkjának ünnepélyes újraavatásán Pákozdon, szeptember 27-én. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a megemlékezésen...

BEOSZ tizenegy kopjafából álló emlékparkja eddig az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ területén helyezkedett el, ám egyöntetű vélemény, hogy a Nemzeti Emlékhelyen, a pákozdi Katonai Emlékparkban találta meg végső helyét. Osztotta ezt a nézetet dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott a szövetség tagjainak eddigi munkájukért és szolgálatukért.

7.jpg„A Magyar Honvédség 170. születésnapját ünnepli, és itt, Pákozdon valóban megtalálható a haderő történelme. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb generáció úgy tudjon tekinteni ránk, mint olyan nemzedékre, akik őrzik a honvédelem eszményét, és eszméjét. A mi dolgunk az, hogy a honvédelem ügye örökre megmaradjon, rajtunk múlik unokáink szellemisége” – szögezte le a miniszter. Hozzáfűzte: a Magyar Honvédség most olyan úton indult el, amelynek részben az is a célja, hogy ne kelljen több hasonló kopjafát állítani, hogy megőrizzük eddigi katonai képességeinket.

4.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a szövetség életében kiemelkedő jelentősége van ennek a napnak, már csak azért is, mert a szövetség is része az elmúlt százhetven esztendőnek. Mint kiemelte, a BEOSZ minden körülmények között fontosnak tartja a katonanemzedékek közötti összefogást. „Több mint négyszázan jöttek el erre az ünnepségre, ami matematikailag is mérföldkő a szervezet életében” – hangsúlyozta.

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a BEOSZ alelnöke beszédében felidézte az emlékpark kialakulásának történetét. Kiemelte: a hagyományőrzés jegyében 2001. óta olyan katonai szervezeteknek állítottak kopjafák képében emléket, amelyek a haderőátalakítás során megszűntek.

Az emlékparkot Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész és Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze szentelte fel. Az újjászentelt emlékpark emlékoszlopánál koszorút helyezett el többek között dr. Benkő Tibor, Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka, Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, illetve több katonai szervezet parancsnoka, képviselője is. A rendezvényen közreműködött az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság berkein belül működő hagyományőrző szervezet is.

6.jpgA szerző felvételei

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.