2024. 06. 16.
Jusztin
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Maradjon örök a honvédelem ügye!

2018. 09. 28., 08:28

Emlékezzünk mindig azokra a hősökre, akik életüket áldozták a hazáért – mondta dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetsége (BEOSZ) emlékparkjának ünnepélyes újraavatásán Pákozdon, szeptember 27-én. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök képviselte a megemlékezésen...

BEOSZ tizenegy kopjafából álló emlékparkja eddig az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központ területén helyezkedett el, ám egyöntetű vélemény, hogy a Nemzeti Emlékhelyen, a pákozdi Katonai Emlékparkban találta meg végső helyét. Osztotta ezt a nézetet dr. Benkő Tibor honvédelmi miniszter is, aki ünnepi beszédében köszönetet mondott a szövetség tagjainak eddigi munkájukért és szolgálatukért.

7.jpg„A Magyar Honvédség 170. születésnapját ünnepli, és itt, Pákozdon valóban megtalálható a haderő történelme. Nagyon fontos, hogy a fiatalabb generáció úgy tudjon tekinteni ránk, mint olyan nemzedékre, akik őrzik a honvédelem eszményét, és eszméjét. A mi dolgunk az, hogy a honvédelem ügye örökre megmaradjon, rajtunk múlik unokáink szellemisége” – szögezte le a miniszter. Hozzáfűzte: a Magyar Honvédség most olyan úton indult el, amelynek részben az is a célja, hogy ne kelljen több hasonló kopjafát állítani, hogy megőrizzük eddigi katonai képességeinket.

4.jpgHazuga Károly nyugállományú altábornagy, a BEOSZ elnöke köszöntőjében úgy fogalmazott: a szövetség életében kiemelkedő jelentősége van ennek a napnak, már csak azért is, mert a szövetség is része az elmúlt százhetven esztendőnek. Mint kiemelte, a BEOSZ minden körülmények között fontosnak tartja a katonanemzedékek közötti összefogást. „Több mint négyszázan jöttek el erre az ünnepségre, ami matematikailag is mérföldkő a szervezet életében” – hangsúlyozta.

Vilner Péter nyugállományú ezredes, a BEOSZ alelnöke beszédében felidézte az emlékpark kialakulásának történetét. Kiemelte: a hagyományőrzés jegyében 2001. óta olyan katonai szervezeteknek állítottak kopjafák képében emléket, amelyek a haderőátalakítás során megszűntek.

Az emlékparkot Oláh Emil alezredes, protestáns tábori lelkész és Takács Tamás alezredes, a HM Katolikus Tábori Püspökség kiemelt vezető tábori lelkésze szentelte fel. Az újjászentelt emlékpark emlékoszlopánál koszorút helyezett el többek között dr. Benkő Tibor, Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka, Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke, illetve több katonai szervezet parancsnoka, képviselője is. A rendezvényen közreműködött az MH Székesfehérvár Helyőrségi Zenekar, valamint az MH Hadkiegészítő, Felkészítő és Kiképző Parancsokság berkein belül működő hagyományőrző szervezet is.

6.jpgA szerző felvételei

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legnagyobb nemzetközi légitársaság újabb jelentős lépést tett a légi közlekedés károsanyag-kibocsátásának csökkentéséért. Az Emirates több más járatához hasonlóan, már a Szingapúrból induló repülőgépeit is környezetkímélőbb üzemanyaggal üzemelteti.

  Háború Művészete magazin

Egy új harcjármű rendszerbe állításakor az első lépések egyik legfontosabbika a kezelők vezetési rutinjának megszerzése. A június 11-ei héten az MH Klapka György 1. Páncélosdandár egyik legkorszerűbb eszközével, a Leopard 2A7HU típusú harckocsival gyakorolják a harcjárművezetők többek között a közúton való közlekedést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.