2023. 06. 06. kedd
Cintia, Norbert
: 369 Ft   : 345 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megúszták, katonásan

2018. 07. 17., 09:55

Közel kétszázötvenen teljesítették a hagyományos Úszó Erőd részeként a XVII. Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között július 14-én.

Harmadjára már az időjárás is a szebbik arcát mutatta – azaz kétszeri halasztás után végre meg lehetett rendezni a nyár egyik legnagyobb szabású sportrendezvényét, az 5.2 kilométeres Balaton-átúszást. Az Úszó Erődöt ezúttal dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese vezette, aki rövid köszöntő beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a haderő az ilyen rendezvényeken is megjelenjen, kicsit talán kötetlenebb formában, mint megszokhatták, de mindenképpen katonásan teljesítve a távot.

04.jpgAz Úszó Erődben felfedezhettük az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárjait, akik kötelékben úszva teljesítették az enyhén hullámzó, és kissé hideg vízben a távot; a honvédelmi szakági képzésben résztvevő középiskolák diákjainak egy csoportja pedig első alkalommal ölthette magára a honvédségi úszósapkát.

A Magyar Honvédség természetesen nem csak úszó állománnyal, hanem technikai eszközökkel, toborzó-ponttal, és katonazenével is képviseltette magát a közel nyolcezer úszót megmozgató rendezvényen. Ebben az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái jártak az élen, kiegészülve az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekarral.

11.jpgSzámos sportoló, és ismert személyiség között szintén átúszta – immár negyedik alkalommal - a Balatont, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (a Honvédelmi Sportszövetség egyik alapító szervezetének) elnöke is. Nem mellesleg maga a Honvédelmi Sportszövetség is külön sátorral, és szimulátorokkal várta a déli partra érkezőket.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.