2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megúszták, katonásan

2018. 07. 17., 09:55

Közel kétszázötvenen teljesítették a hagyományos Úszó Erőd részeként a XVII. Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között július 14-én.

Harmadjára már az időjárás is a szebbik arcát mutatta – azaz kétszeri halasztás után végre meg lehetett rendezni a nyár egyik legnagyobb szabású sportrendezvényét, az 5.2 kilométeres Balaton-átúszást. Az Úszó Erődöt ezúttal dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese vezette, aki rövid köszöntő beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a haderő az ilyen rendezvényeken is megjelenjen, kicsit talán kötetlenebb formában, mint megszokhatták, de mindenképpen katonásan teljesítve a távot.

04.jpgAz Úszó Erődben felfedezhettük az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárjait, akik kötelékben úszva teljesítették az enyhén hullámzó, és kissé hideg vízben a távot; a honvédelmi szakági képzésben résztvevő középiskolák diákjainak egy csoportja pedig első alkalommal ölthette magára a honvédségi úszósapkát.

A Magyar Honvédség természetesen nem csak úszó állománnyal, hanem technikai eszközökkel, toborzó-ponttal, és katonazenével is képviseltette magát a közel nyolcezer úszót megmozgató rendezvényen. Ebben az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái jártak az élen, kiegészülve az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekarral.

11.jpgSzámos sportoló, és ismert személyiség között szintén átúszta – immár negyedik alkalommal - a Balatont, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (a Honvédelmi Sportszövetség egyik alapító szervezetének) elnöke is. Nem mellesleg maga a Honvédelmi Sportszövetség is külön sátorral, és szimulátorokkal várta a déli partra érkezőket.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.