2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megúszták, katonásan

2018. 07. 17., 09:55

Közel kétszázötvenen teljesítették a hagyományos Úszó Erőd részeként a XVII. Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között július 14-én.

Harmadjára már az időjárás is a szebbik arcát mutatta – azaz kétszeri halasztás után végre meg lehetett rendezni a nyár egyik legnagyobb szabású sportrendezvényét, az 5.2 kilométeres Balaton-átúszást. Az Úszó Erődöt ezúttal dr. Böröndi Gábor vezérőrnagy, a Honvéd Vezérkar főnök koordinációs helyettese vezette, aki rövid köszöntő beszédében hangsúlyozta: nagyon fontos, hogy a haderő az ilyen rendezvényeken is megjelenjen, kicsit talán kötetlenebb formában, mint megszokhatták, de mindenképpen katonásan teljesítve a távot.

04.jpgAz Úszó Erődben felfedezhettük az MH 24. Bornemissza Gergely Felderítő Ezred búvárjait, akik kötelékben úszva teljesítették az enyhén hullámzó, és kissé hideg vízben a távot; a honvédelmi szakági képzésben résztvevő középiskolák diákjainak egy csoportja pedig első alkalommal ölthette magára a honvédségi úszósapkát.

A Magyar Honvédség természetesen nem csak úszó állománnyal, hanem technikai eszközökkel, toborzó-ponttal, és katonazenével is képviseltette magát a közel nyolcezer úszót megmozgató rendezvényen. Ebben az MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred katonái jártak az élen, kiegészülve az MH Kaposvári Helyőrségi Zenekarral.

11.jpgSzámos sportoló, és ismert személyiség között szintén átúszta – immár negyedik alkalommal - a Balatont, Gergely István, a Budapesti Honvéd Sportegyesület (a Honvédelmi Sportszövetség egyik alapító szervezetének) elnöke is. Nem mellesleg maga a Honvédelmi Sportszövetség is külön sátorral, és szimulátorokkal várta a déli partra érkezőket.

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.