2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Novembertől minden megváltozik: sokkal nehezebb lesz személyit, jogosítványt, útlevelet intézni

2022. 11. 21., 13:42

Változik a kormányablakok nyitvatartása novembertől: az energiaválság miatt bezárják az okmányirodák és a kormányablakok egy részét...

 A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján november elejétől március közepéig szünetel az ügyfélfogadás a kisebb forgalmú okmányirodákban és kormányablakokban.

Ettől függetlenül minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. Az ideiglenesen bezáró hivatalok munkatársai a közigazgatás más szervezeti egységeiben dolgoznak.

A TERVEK SZERINT A 2022. NOVEMBER 2. ÉS TERVEZETTEN 2023. MÁRCIUS 17. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN KEVESEBB HIVATALBAN INTÉZHETJÜK AZ ÜGYEKET.

A kormány hivatalos indoklása szerint az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitvatartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít.

Valamint felhoztak további érveket, szó szerint idézzük ezeket:

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

A Miniszterelnökség cikkünk reggeli megjelenése óta az Index kérdéseire válaszolva közölte, hogy 2022. november 2-től és tervezetten 2023. március közepéig 21 kisebb forgalmú kormányablakban és okmányirodában szünetel az ügyfélfogadás, valamint 20 további helyszínen csökkentett nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket.

A Miniszterelnökség állítja, hogy a rezsicsökkentő intézkedés után a legközelebb található kormányablakok akadálytalanul ki tudják szolgálni majd az ügyfeleket.

Az érintett időszakban valamennyi kormányablakban alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a változatlan ügyfélfogadási időben nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít, így nem kell megnövekedett várakozási időre és sorban állásra számítani

– fűzte hozzá a szaktárca. 

A Gulyás Gergely vezette minisztérium sajtóosztálya arra is felhívja a figyelmet, hogy az online ügyintézés, ahogy eddig is, továbbra is számos ügyben biztosított a www.magyarorszag.hu oldalon, az okmányügyek közül már a személyi igazolvány és vezetői engedély pótlása, a lakcímbejelentés és a lejárt vezetői engedély megújítása is intézhető elektronikusan.

Ezen túl a kormányablakok aktuális, illetve novembertől érvényes nyitvatartásáról a www.kormanyablak.hu oldalon lehet tájékozódni.

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Forrás: www.index.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.