2023. 10. 04. szerda
Ferenc
: 388 Ft   : 370 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Novembertől minden megváltozik: sokkal nehezebb lesz személyit, jogosítványt, útlevelet intézni

2022. 11. 21., 13:42

Változik a kormányablakok nyitvatartása novembertől: az energiaválság miatt bezárják az okmányirodák és a kormányablakok egy részét...

 A Miniszterelnökség tájékoztatása alapján november elejétől március közepéig szünetel az ügyfélfogadás a kisebb forgalmú okmányirodákban és kormányablakokban.

Ettől függetlenül minden járásban és fővárosi kerületben legalább egy kormányablak nyitva tart. Az ideiglenesen bezáró hivatalok munkatársai a közigazgatás más szervezeti egységeiben dolgoznak.

A TERVEK SZERINT A 2022. NOVEMBER 2. ÉS TERVEZETTEN 2023. MÁRCIUS 17. KÖZÖTTI IDŐSZAKBAN KEVESEBB HIVATALBAN INTÉZHETJÜK AZ ÜGYEKET.

A kormány hivatalos indoklása szerint az őszi-téli időszakban jellemzően alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a novembertől márciusig nyitvatartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít.

Valamint felhoztak további érveket, szó szerint idézzük ezeket:

A szomszédunkban dúló háború és a brüsszeli szankciók energiaválságot okoztak. A sokszorosára megnövekedett energiaárak miatt a kormány 25 százalékos gázfelhasználás-csökkentést írt elő az állami szerveknél, ezért 2022. november 2. és tervezetten 2023. március 17. között egyes, kisebb forgalmú kormányablakokban és okmányirodákban szünetel az ügyfélfogadás.

A Miniszterelnökség cikkünk reggeli megjelenése óta az Index kérdéseire válaszolva közölte, hogy 2022. november 2-től és tervezetten 2023. március közepéig 21 kisebb forgalmú kormányablakban és okmányirodában szünetel az ügyfélfogadás, valamint 20 további helyszínen csökkentett nyitvatartási időben fogadják az ügyfeleket.

A Miniszterelnökség állítja, hogy a rezsicsökkentő intézkedés után a legközelebb található kormányablakok akadálytalanul ki tudják szolgálni majd az ügyfeleket.

Az érintett időszakban valamennyi kormányablakban alacsonyabb az ügyfélforgalom, amelyhez a változatlan ügyfélfogadási időben nyitva tartó több mint 280 kormányablak és okmányiroda kellő kapacitást biztosít, így nem kell megnövekedett várakozási időre és sorban állásra számítani

– fűzte hozzá a szaktárca. 

A Gulyás Gergely vezette minisztérium sajtóosztálya arra is felhívja a figyelmet, hogy az online ügyintézés, ahogy eddig is, továbbra is számos ügyben biztosított a www.magyarorszag.hu oldalon, az okmányügyek közül már a személyi igazolvány és vezetői engedély pótlása, a lakcímbejelentés és a lejárt vezetői engedély megújítása is intézhető elektronikusan.

Ezen túl a kormányablakok aktuális, illetve novembertől érvényes nyitvatartásáról a www.kormanyablak.hu oldalon lehet tájékozódni.

(Borítókép:  Kovács Tamás / MTI)

Forrás: www.index.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.

  JETfly Magazin

Újabb mérföldkövet jelentő esemény a Szlovák Légierő F-16-os beszerzési programjában: 2023. szeptember 29-én repült az első, szlovák részre készült F-16V.

  Háború Művészete magazin

Véget ért a leendő EUFOR parancsnok és törzse, valamint a magyar parancsnoki évhez kapcsolódó képességek (például támogató, tűzszerész, MEDEVAC) szakállománya részére tartott békeműveleti célfelkészítés szeptember 29-én.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.