2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Parancsnokváltás a különlegeseknél

2019. 09. 11., 12:45

Sánta Gábor ezredes vezeti tovább az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárt. Az ezredes Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának jelenlétében szeptember 10-én, Szolnokon vette át a parancsnoki teendőket elődjétől. Sándor Tamás dandártábornok haderőnemi szemlélőként szolgál tovább. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Jakubik András ügyvivő képviselte a rendezvényen...

Ünnepi állománygyűlésen vette át Sánta Gábor ezredes az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoki beosztását Sándor Tamás dandártábornoktól.

Az eseményen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte a régi és az új parancsnokot. Beszédében rámutatott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a haderő szervezeti felépítését is magában foglalja. A működését idén év elején megkezdő Magyar Honvédség Parancsnokságán megalakult a különleges műveleti haderőnemi szemlélőség, amelynek élére Sándor Tamás dandártábornokot nevezték ki, hogy magasabb szintről irányíthassa annak a képességnek a fejlesztését, amelynek kiépítésében 2005 óta oroszlánrészt vállalt.

Korom altábornagy a dandár új vezetője kapcsán elmondta: a leköszönő parancsnokkal együtt Sánta ezredes tizenöt éve dolgozik a különleges műveleti képesség fejlesztésén. „A közös szakmai életút, az azonos elképzelés, hozzáállás, ambíció kiváló biztosíték arra, hogy a parancsnokváltás csak pozitívan befolyásolhatja a dandár meglévő lendületét” – fogalmazott a Magyar Honvédség parancsnoka.

Sándor Tamás dandártábornok pályafutása talán legnehezebb feladatának nevezte azt, hogy búcsúznia kell az alakulattól. „A mai nappal lezárult egy fejezet annak a katonai szervezetnek az életében, ami mára meghatározóvá vált a Magyar Honvédségben, és a régió különleges műveleti közösségében is kiemelkedő helyet sikerült kivívnia magának” – mondta, hozzátéve, hogy nem az elért eredményekre a legbüszkébb, hanem arra, hogy az alakulat katonáival együtt részese lehetett ezeknek az eredményeknek.

 
Sánta Gábor ezredes elmondta: mérföldkőnek tekinti parancsnoki kinevezését, hiszen azt az alakulatot vezetheti, ahol pályafutása nagy részében szolgált, szakmai tudásának és tapasztalatainak nagy részét szerezte. „Több okból is szerencsés vagyok. Egyrészt, mert egy kiválóan működő alakulatot veszek át, ahol minden beosztásban olyan emberek dolgoznak, akik magas színvonalon hajtják végre feladataikat. Másrészt, mert ennek az állománynak a nagy részét személyesen is ismerem, és tudom, hogy elvárásaimnak meg fognak felelni” – mondta Sánta ezredes.

A parancsnoki beosztás és az alakulat zászlajának átadása után az esemény a leköszönő és az új parancsnok eddigi szolgálatának hivatalos elismerésével zárult.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.