2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Parancsnokváltás a különlegeseknél

2019. 09. 11., 12:45

Sánta Gábor ezredes vezeti tovább az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandárt. Az ezredes Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának jelenlétében szeptember 10-én, Szolnokon vette át a parancsnoki teendőket elődjétől. Sándor Tamás dandártábornok haderőnemi szemlélőként szolgál tovább. A Honvédszakszervezetet Czövek János elnök és Jakubik András ügyvivő képviselte a rendezvényen...

Ünnepi állománygyűlésen vette át Sánta Gábor ezredes az MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár parancsnoki beosztását Sándor Tamás dandártábornoktól.

Az eseményen Korom Ferenc altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka köszöntötte a régi és az új parancsnokot. Beszédében rámutatott: a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program a haderő szervezeti felépítését is magában foglalja. A működését idén év elején megkezdő Magyar Honvédség Parancsnokságán megalakult a különleges műveleti haderőnemi szemlélőség, amelynek élére Sándor Tamás dandártábornokot nevezték ki, hogy magasabb szintről irányíthassa annak a képességnek a fejlesztését, amelynek kiépítésében 2005 óta oroszlánrészt vállalt.

Korom altábornagy a dandár új vezetője kapcsán elmondta: a leköszönő parancsnokkal együtt Sánta ezredes tizenöt éve dolgozik a különleges műveleti képesség fejlesztésén. „A közös szakmai életút, az azonos elképzelés, hozzáállás, ambíció kiváló biztosíték arra, hogy a parancsnokváltás csak pozitívan befolyásolhatja a dandár meglévő lendületét” – fogalmazott a Magyar Honvédség parancsnoka.

Sándor Tamás dandártábornok pályafutása talán legnehezebb feladatának nevezte azt, hogy búcsúznia kell az alakulattól. „A mai nappal lezárult egy fejezet annak a katonai szervezetnek az életében, ami mára meghatározóvá vált a Magyar Honvédségben, és a régió különleges műveleti közösségében is kiemelkedő helyet sikerült kivívnia magának” – mondta, hozzátéve, hogy nem az elért eredményekre a legbüszkébb, hanem arra, hogy az alakulat katonáival együtt részese lehetett ezeknek az eredményeknek.

 
Sánta Gábor ezredes elmondta: mérföldkőnek tekinti parancsnoki kinevezését, hiszen azt az alakulatot vezetheti, ahol pályafutása nagy részében szolgált, szakmai tudásának és tapasztalatainak nagy részét szerezte. „Több okból is szerencsés vagyok. Egyrészt, mert egy kiválóan működő alakulatot veszek át, ahol minden beosztásban olyan emberek dolgoznak, akik magas színvonalon hajtják végre feladataikat. Másrészt, mert ennek az állománynak a nagy részét személyesen is ismerem, és tudom, hogy elvárásaimnak meg fognak felelni” – mondta Sánta ezredes.

A parancsnoki beosztás és az alakulat zászlajának átadása után az esemény a leköszönő és az új parancsnok eddigi szolgálatának hivatalos elismerésével zárult.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.