2024. 06. 25. kedd
Vilmos
: 395 Ft   : 368 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sport és honvédelem - 2018

2018. 01. 18., 15:10

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.

Évtizedek óta munkálkodnak a honvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) és a honvéd sportegyesületek azon, hogy minden évben megteremtsék a szükséges feltételeket a szabadidős sportoláshoz és a sport-rekreációhoz, melyben szinte minden sportág megtalálható. 

A tavalyi év mérföldkőnek számít a HOSOSZ történelmében is, hiszen egyik alapító szervezete volt a Honvédelmi Sportszövetségnek (HS), melynek célja, hogy a sport eszközeivel járuljon hozzá a társadalom és a honvédelem kapcsolatának elmélyítéséhez, az összetartó közösségek kialakításához, azok erősítéséhez. Mint arra Farkas László nyá. alezredes, a szövetség elnöke rámutatott, a HS tevékenysége kiemelten fontos lesz az idei évben is, hiszen annak létrehozásával egy olyan új, hiánypótló sportolási formát vezetnek be, ami magába foglalja a honvédelmi sportokat, és amely  egyrészről szabadidős, aktív gyakorlati tevékenységekkel egészíti ki a honvédelmi oktatás és nevelés iskolarendszerű képzését, másrészről a felnőttek számára lehetőséget biztosít a honvédelem szempontjából értékes képességeik, ismereteik és fizikai felkészültségük fejlesztésére.

2018-ban a HOSOSZ számtalan honvédségi és katonai jellegű sportesemény, amatőr verseny és sport-rekreációs program megszervezésében és lebonyolításában vesz részt, és természetesen folyamatosan biztosítja a honvéd sportegyesületekben a rendszeres sportolás lehetőségét. Kiemelt figyelmet fordítanak a Tekerj a sereggel! – túrákra, a Balaton-átúszásra, az Aurora 20 km-es teljesítménytúrára, valamint az év minden hétvégéjére szervezett természetjáró programokra. 

Idén a HOSOSZ számára is a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat lesz az egyik legkiemeltebb esemény. A szervezet és tagszervezetei az ország egész területén, a helyőrségekben és a laktanyákban, a mai modern sport mellett felelevenítik majd az 1848/49-es katona-sporthagyományokat. 

Kiemelt rendezvények lesznek a hadi túrák, a kaszárnyafutás, a Magyar Honvédség katonasportját bemutató honvédelmi nap és számos helyőrségi rendezvény. 

A HOSOSZ egész éves sportnaptára, benne az idei évre tervezett programokkal megtalálható a szervezet honlapján, vagy innen tölthető le.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Az esős tavasz után végre itt a nyár, vele együtt a vakáció és a várva várt nyaralások időszaka is. Ha külföldi kikapcsolódásra vágyunk, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről 130 városba juthatunk el átszállás nélkül.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.