2018. 02. 22. csütörtök
Gerzson
: 312 Ft   : 253 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sport és honvédelem - 2018

2018. 01. 18., 15:10

A tavalyi esztendőhöz hasonlóan zsúfolásig megtelt a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetségének 2018-as sportnaptára is. A tervezett programok kiemelt elemei lesznek a „170 éves a Magyar Honvédség” rendezvénysorozat sporteseményei.

Évtizedek óta munkálkodnak a honvédelem iránt elkötelezett civil szervezetek, a Honvéd Sportegyesületek Országos Szövetsége (HOSOSZ) és a honvéd sportegyesületek azon, hogy minden évben megteremtsék a szükséges feltételeket a szabadidős sportoláshoz és a sport-rekreációhoz, melyben szinte minden sportág megtalálható. 

A tavalyi év mérföldkőnek számít a HOSOSZ történelmében is, hiszen egyik alapító szervezete volt a Honvédelmi Sportszövetségnek (HS), melynek célja, hogy a sport eszközeivel járuljon hozzá a társadalom és a honvédelem kapcsolatának elmélyítéséhez, az összetartó közösségek kialakításához, azok erősítéséhez. Mint arra Farkas László nyá. alezredes, a szövetség elnöke rámutatott, a HS tevékenysége kiemelten fontos lesz az idei évben is, hiszen annak létrehozásával egy olyan új, hiánypótló sportolási formát vezetnek be, ami magába foglalja a honvédelmi sportokat, és amely  egyrészről szabadidős, aktív gyakorlati tevékenységekkel egészíti ki a honvédelmi oktatás és nevelés iskolarendszerű képzését, másrészről a felnőttek számára lehetőséget biztosít a honvédelem szempontjából értékes képességeik, ismereteik és fizikai felkészültségük fejlesztésére.

2018-ban a HOSOSZ számtalan honvédségi és katonai jellegű sportesemény, amatőr verseny és sport-rekreációs program megszervezésében és lebonyolításában vesz részt, és természetesen folyamatosan biztosítja a honvéd sportegyesületekben a rendszeres sportolás lehetőségét. Kiemelt figyelmet fordítanak a Tekerj a sereggel! – túrákra, a Balaton-átúszásra, az Aurora 20 km-es teljesítménytúrára, valamint az év minden hétvégéjére szervezett természetjáró programokra. 

Idén a HOSOSZ számára is a Magyar Honvédség megalakulásának 170. évfordulójára szervezett rendezvénysorozat lesz az egyik legkiemeltebb esemény. A szervezet és tagszervezetei az ország egész területén, a helyőrségekben és a laktanyákban, a mai modern sport mellett felelevenítik majd az 1848/49-es katona-sporthagyományokat. 

Kiemelt rendezvények lesznek a hadi túrák, a kaszárnyafutás, a Magyar Honvédség katonasportját bemutató honvédelmi nap és számos helyőrségi rendezvény. 

A HOSOSZ egész éves sportnaptára, benne az idei évre tervezett programokkal megtalálható a szervezet honlapján, vagy innen tölthető le.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Orosz hírforrások a napokban számoltak be arról, hogy az Orosz Haditengerészet Szu-30SzM pilótái először gyakorolhatták a légi utántöltést, mutatjuk róla a nyilvánosságra hozott videót.

  Háború Művészete magazin

Kína felfuttatta a korai előrejelző és légtérellenőrző (Airborne Early Warning and Control – AEW&C) repülőgépeinek gyártását. Ahogy azt egy kínai katonai repülés szakértő megállapította, ez az „alap repülőgép érettségének” egyik jele.