2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti látogatás a határon

2018. 06. 01., 15:45

A Honvédszakszervezet elnöke és ügyvivője látogatta meg a déli határszakaszon szolgáló katonákat.

Zentai László ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) jelenlegi parancsnoka tájékoztatta a szakszervezet képviselőit a katonák elhelyezésének és ellátásának helyzetéről. A látogatók a bácsalmási határvédelmi bázison megtekintették a határmenti feladatok ellátásában résztvevők elhelyezési körülményeit, és megismerték az éppen pihenőidejüket töltők kikapcsolódási lehetőségeit.

01.jpg

Ezt követően a látogatást Baján folytatták, ahol az MH AIAK második század parancsnoka fogadta a küldöttséget és bemutatta az ottani elhelyezési és ellátási körülményeket. Itt alkalmuk nyílt találkozni határvédelmi feladatok ellátását teljesítő önkéntes műveleti tartalékos katonákkal is. 

02.jpg

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke jól ismeri a katonák speciális feladatellátásához szükséges igényeket. Nem most járt először határvédelmi bázison. Kollégáival rendszeresen látogatják az állományt, hiszen az érdekképviselet elengedhetetlen részének tartja, hogy elsőkézből tájékozódjon azokról a feltételekről, amelyek közt a katonáknak a szolgálatukat nap mint nap el kell látniuk.

03.jpg

 

Forrás: Www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

A holland királyi légitársaság a nyári menetrendben tovább növeli ázsiai járatainak számát, 96 interkontinentális és 69 európai célállomás lesz elérhető az október végéig tartó időszakban. Budapestre a legtöbb napon öt járat közlekedik majd.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.