2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakszervezeti látogatás a határon

2018. 06. 01., 15:45

A Honvédszakszervezet elnöke és ügyvivője látogatta meg a déli határszakaszon szolgáló katonákat.

Zentai László ezredes, az MH Alföldi Ideiglenes Alkalmi Kötelék (MH AIAK) jelenlegi parancsnoka tájékoztatta a szakszervezet képviselőit a katonák elhelyezésének és ellátásának helyzetéről. A látogatók a bácsalmási határvédelmi bázison megtekintették a határmenti feladatok ellátásában résztvevők elhelyezési körülményeit, és megismerték az éppen pihenőidejüket töltők kikapcsolódási lehetőségeit.

01.jpg

Ezt követően a látogatást Baján folytatták, ahol az MH AIAK második század parancsnoka fogadta a küldöttséget és bemutatta az ottani elhelyezési és ellátási körülményeket. Itt alkalmuk nyílt találkozni határvédelmi feladatok ellátását teljesítő önkéntes műveleti tartalékos katonákkal is. 

02.jpg

Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke jól ismeri a katonák speciális feladatellátásához szükséges igényeket. Nem most járt először határvédelmi bázison. Kollégáival rendszeresen látogatják az állományt, hiszen az érdekképviselet elengedhetetlen részének tartja, hogy elsőkézből tájékozódjon azokról a feltételekről, amelyek közt a katonáknak a szolgálatukat nap mint nap el kell látniuk.

03.jpg

 

Forrás: Www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.