2023. 09. 21. csütörtök
Máté, Mirella
: 386 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptemberben tartotta a Hosz Küldöttgyűlését

2020. 09. 11., 16:11

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésére 2020. szeptember 9-én, Budapesten a MH II. Nagytermében, a Covid 19 járvány miatti szigorító rendszabályok betartásával került sor...

A rendezvény teljes időtartama alatt a küldöttek maszkot viseltek és a teremben egyszerre csak 50 fő küldött tartózkodhatott a távolságtartás betartása mellett. Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően szólt a 30 éve 1990. szeptember 15-én megalakult Ideiglenes Intézőbizottság tevékenységéről és tagjairól…

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Katócs Zsolt a mandátum vizsgáló bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői: levezető elnök Jakubik András, segítője Lippai Csaba, jegyzőkönyvvezető Klopfer Szandra, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai, hitelesítők Horváth Béla és Szijártó Zsolt.


A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott a Küldöttgyűlés Ügyrendjéről, majd ezt követően a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Az első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját hallgathatták meg a küldöttek a 2019. évről.

 

Ezt követően döntés hoztak a Hosz 2019. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségről szóló küldöttgyűlési határozattervezetről, valamint a 2020. évi költségvetést érintő tervezetekről.

Megvitatták a 2021. évi költségvetés főbb számait majd elfogadták azokat.

Egyéb küldöttgyűlési határozatokban az SZMSZ 1. számú mellékletének módosításáról döntöttek a jelenlévők.

 

A Küldöttgyűlés további napirendi pontjai:

 

- A Hosz H2021. évi költségvetésének megvitatása, és egyéb küldöttgyűlési határozatok,

- A Hosz 2021. évi fontosabb feladatairól szóló küldöttgyűlési határozat,

- A Hosz elnökségének 2021. évi munkatervéről szóló küldöttgyűlési határozat,

és a Hosz 2021. évi rendezvénytervéről szóló küldöttgyűlési határozat voltak, melyeket a küldöttek egyhangúlag elfogadtak.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2020-ban a „Szakszervezeti Munkáért” díjat az alábbi tagjaink érdemelték ki munkájukkal:

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

- Bíró Sándor, aki 22 éve Honvédszakszervezeti tag, 9 éve az MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár alapszervezet vezetőségének tagja, 2017-töl alapszervezeti vezető. Tagszervező képességével csak az elmúlt egy év alatt közel 100 katonatársunkat léptette be a Hosz tagjai közé. A katonai szervezet mindenkori parancsnokai és valamennyi állománykategória partnerként kezeli személyét, ennek kapcsán is a Hosz megítélése és elfogadottsága kiemelkedően erős a helyi katona társadalom körében.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

-Bálint Zoltán, akinek a vezetésével alakult meg a Hosz alapszervezete a Székesfehérvári Helyőrség Zenekaránál, majd megalakította a nyugdíjas csoportot is, amelynek már évtizedek óta vezetője. A csoport aktív, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, családi napokat. Zoltán a LIGA Nyugdíjas bizottságának vezetőjeként is nagy segítséget nyújt a Honvédszakszervezetnek. A díjakat Czövek János Hosz elnöke adta át megköszönve kiemelkedő munkájukat.

 

Az egyebek napirendi pontban Bazsik István alelnök tájékoztatott a hjt.-vel kapcsolatos tárgyalások jelenlegi állásáról.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A résztvevők megemlékeztek az elmúlt időszakban elhunyt tisztségviselőinkről, szakszervezetünk halottjairól Balatinácz Pálné Klárikáról és Pénzes Józsefről.

 

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök köszönő mondataival végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

 

A Küldöttgyűlést Jakubik András levezető elnök zárta be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 07. 10., 10:55
2023. június 22-én a GFM Foglalkoztatás-felügyeleti Irányítási Főosztálya tájékoztatást adott ki a rendkívüli hőségben történő munkavégzés szabályairól. Miskéri László, a LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője szerint a folyadékveszteség pótlása elengedhetetlen.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők
2023-07-11 11:06:10
A Honvédszakszervezet 2023. 07. 08-án a Budapesttől alig 65 km-re található Ceglédi Gyógy- és Strandfürdő, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén tartotta a szakszervezeti fürdőnap rendezvényét a Magyar Honvédség 175. évfordulójára kiírt programsorozat keretében…
2023-07-04 10:07:16
A 10. Fáy túra része a Honvédszakszervezet, Magyar Honvédség 175. éves jubileumához kapcsolódó rendezvénysorozatnak, mely 2023. július 22-én kerül megtartásra Gombán, melyre szeretettel várják a vállalkozó kedvű katonákat...

  JETfly Magazin

Egy egészen friss hír nyugati szomszédunktól: a 2023. szeptember 20-i bejelentés értelmében Ausztria - hazánkhoz hasonlóan - szintén a brazil KC-390-es közepes, többfeladatú katonai szállító repülőgépet vásárolja meg.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.