2024. 02. 28. szerda
Elemér
: 391 Ft   : 362 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptemberben tartotta a Hosz Küldöttgyűlését

2020. 09. 11., 16:11

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésére 2020. szeptember 9-én, Budapesten a MH II. Nagytermében, a Covid 19 járvány miatti szigorító rendszabályok betartásával került sor...

A rendezvény teljes időtartama alatt a küldöttek maszkot viseltek és a teremben egyszerre csak 50 fő küldött tartózkodhatott a távolságtartás betartása mellett. Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően szólt a 30 éve 1990. szeptember 15-én megalakult Ideiglenes Intézőbizottság tevékenységéről és tagjairól…

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Katócs Zsolt a mandátum vizsgáló bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői: levezető elnök Jakubik András, segítője Lippai Csaba, jegyzőkönyvvezető Klopfer Szandra, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai, hitelesítők Horváth Béla és Szijártó Zsolt.


A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott a Küldöttgyűlés Ügyrendjéről, majd ezt követően a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Az első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját hallgathatták meg a küldöttek a 2019. évről.

 

Ezt követően döntés hoztak a Hosz 2019. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségről szóló küldöttgyűlési határozattervezetről, valamint a 2020. évi költségvetést érintő tervezetekről.

Megvitatták a 2021. évi költségvetés főbb számait majd elfogadták azokat.

Egyéb küldöttgyűlési határozatokban az SZMSZ 1. számú mellékletének módosításáról döntöttek a jelenlévők.

 

A Küldöttgyűlés további napirendi pontjai:

 

- A Hosz H2021. évi költségvetésének megvitatása, és egyéb küldöttgyűlési határozatok,

- A Hosz 2021. évi fontosabb feladatairól szóló küldöttgyűlési határozat,

- A Hosz elnökségének 2021. évi munkatervéről szóló küldöttgyűlési határozat,

és a Hosz 2021. évi rendezvénytervéről szóló küldöttgyűlési határozat voltak, melyeket a küldöttek egyhangúlag elfogadtak.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2020-ban a „Szakszervezeti Munkáért” díjat az alábbi tagjaink érdemelték ki munkájukkal:

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

- Bíró Sándor, aki 22 éve Honvédszakszervezeti tag, 9 éve az MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár alapszervezet vezetőségének tagja, 2017-töl alapszervezeti vezető. Tagszervező képességével csak az elmúlt egy év alatt közel 100 katonatársunkat léptette be a Hosz tagjai közé. A katonai szervezet mindenkori parancsnokai és valamennyi állománykategória partnerként kezeli személyét, ennek kapcsán is a Hosz megítélése és elfogadottsága kiemelkedően erős a helyi katona társadalom körében.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

-Bálint Zoltán, akinek a vezetésével alakult meg a Hosz alapszervezete a Székesfehérvári Helyőrség Zenekaránál, majd megalakította a nyugdíjas csoportot is, amelynek már évtizedek óta vezetője. A csoport aktív, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, családi napokat. Zoltán a LIGA Nyugdíjas bizottságának vezetőjeként is nagy segítséget nyújt a Honvédszakszervezetnek. A díjakat Czövek János Hosz elnöke adta át megköszönve kiemelkedő munkájukat.

 

Az egyebek napirendi pontban Bazsik István alelnök tájékoztatott a hjt.-vel kapcsolatos tárgyalások jelenlegi állásáról.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A résztvevők megemlékeztek az elmúlt időszakban elhunyt tisztségviselőinkről, szakszervezetünk halottjairól Balatinácz Pálné Klárikáról és Pénzes Józsefről.

 

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök köszönő mondataival végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

 

A Küldöttgyűlést Jakubik András levezető elnök zárta be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.

  JETfly Magazin

Márciustól H145M típusú helikopterrel biztosítja a Magyar Honvédség a légi kutató-mentő szolgálatot az ország nyugati részén. A feladat legmagasabb szintű ellátásához szükséges tudás megszerzéséhez a kijelölt állomány speciális kiképzésen vett részt február 12-20-a között között az MH Kiss József 86. Helikopterdandárnál.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.