2024. 06. 18. kedd
Arnold, Levente
: 396 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szeptemberben tartotta a Hosz Küldöttgyűlését

2020. 09. 11., 16:11

A Honvédszakszervezet Küldöttgyűlésére 2020. szeptember 9-én, Budapesten a MH II. Nagytermében, a Covid 19 járvány miatti szigorító rendszabályok betartásával került sor...

A rendezvény teljes időtartama alatt a küldöttek maszkot viseltek és a teremben egyszerre csak 50 fő küldött tartózkodhatott a távolságtartás betartása mellett. Czövek János Hosz elnök megnyitóját követően szólt a 30 éve 1990. szeptember 15-én megalakult Ideiglenes Intézőbizottság tevékenységéről és tagjairól…

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Katócs Zsolt a mandátum vizsgáló bizottság elnöke megállapította a Küldöttgyűlés határozatképességét, majd Czövek János beterjesztése alapján megválasztásra kerültek a Küldöttgyűlés tisztségviselői: levezető elnök Jakubik András, segítője Lippai Csaba, jegyzőkönyvvezető Klopfer Szandra, mandátumvizsgáló és szavazatszámláló bizottság a Felügyelő Bizottság tagjai, hitelesítők Horváth Béla és Szijártó Zsolt.


A Küldöttgyűlés levezető elnöke, Jakubik András rövid tájékoztatást adott a Küldöttgyűlés Ügyrendjéről, majd ezt követően a Küldöttgyűlés napirendje került elfogadásra.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

Az első napirendként a Hosz elnöke Czövek János az Elnökség, a Hosz Felügyelő Bizottság elnöke Katócs Zsolt a Felügyelő Bizottság beszámolóját hallgathatták meg a küldöttek a 2019. évről.

 

Ezt követően döntés hoztak a Hosz 2019. évi zárszámadásáról és számviteli beszámolási kötelezettségről szóló küldöttgyűlési határozattervezetről, valamint a 2020. évi költségvetést érintő tervezetekről.

Megvitatták a 2021. évi költségvetés főbb számait majd elfogadták azokat.

Egyéb küldöttgyűlési határozatokban az SZMSZ 1. számú mellékletének módosításáról döntöttek a jelenlévők.

 

A Küldöttgyűlés további napirendi pontjai:

 

- A Hosz H2021. évi költségvetésének megvitatása, és egyéb küldöttgyűlési határozatok,

- A Hosz 2021. évi fontosabb feladatairól szóló küldöttgyűlési határozat,

- A Hosz elnökségének 2021. évi munkatervéről szóló küldöttgyűlési határozat,

és a Hosz 2021. évi rendezvénytervéről szóló küldöttgyűlési határozat voltak, melyeket a küldöttek egyhangúlag elfogadtak.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A Küldöttgyűlés napirendi pontjaként a „Szakszervezeti Munkáért” díj odaítéléséről is döntöttek.

A szavazás végeredményeként 2020-ban a „Szakszervezeti Munkáért” díjat az alábbi tagjaink érdemelték ki munkájukkal:

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

- Bíró Sándor, aki 22 éve Honvédszakszervezeti tag, 9 éve az MH 2. Különleges Rendeltetésű Dandár alapszervezet vezetőségének tagja, 2017-töl alapszervezeti vezető. Tagszervező képességével csak az elmúlt egy év alatt közel 100 katonatársunkat léptette be a Hosz tagjai közé. A katonai szervezet mindenkori parancsnokai és valamennyi állománykategória partnerként kezeli személyét, ennek kapcsán is a Hosz megítélése és elfogadottsága kiemelkedően erős a helyi katona társadalom körében.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

-Bálint Zoltán, akinek a vezetésével alakult meg a Hosz alapszervezete a Székesfehérvári Helyőrség Zenekaránál, majd megalakította a nyugdíjas csoportot is, amelynek már évtizedek óta vezetője. A csoport aktív, rendszeresen szerveznek kirándulásokat, családi napokat. Zoltán a LIGA Nyugdíjas bizottságának vezetőjeként is nagy segítséget nyújt a Honvédszakszervezetnek. A díjakat Czövek János Hosz elnöke adta át megköszönve kiemelkedő munkájukat.

 

Az egyebek napirendi pontban Bazsik István alelnök tájékoztatott a hjt.-vel kapcsolatos tárgyalások jelenlegi állásáról.

 

Képgaléria megtekintése (24 db kép)

A résztvevők megemlékeztek az elmúlt időszakban elhunyt tisztségviselőinkről, szakszervezetünk halottjairól Balatinácz Pálné Klárikáról és Pénzes Józsefről.

 

A Küldöttgyűlés Czövek János elnök köszönő mondataival végződött. Megköszönte a küldöttek konstruktív hozzáállását, valamint a Küldöttgyűlés tisztségviselőinek a munkáját.

 

A Küldöttgyűlést Jakubik András levezető elnök zárta be.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

A legfrissebb információk szerint Svédország - a légierő modernizációs folyamatának részeként - már 2024 vége előtt dönthet a kiöregedő Lockheed Martin C-130H szállító repülőgép flottájuk cseréjéről.

  Háború Művészete magazin

„Szeretem, megvédem!" mottóval indít toborzókampányt a területvédelmi ezredekbe a Magyar Honvédség - jelentette be Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a kampány megnyitóján június 17-én, hétfőn, Budapesten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.