2024. 04. 24. szerda
György
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás a Hosz Országos Horgászversenyéről 2019. június 14-15. Délegyháza

Helyszín: Délegyháza, Villantó horgásztó
Dátum: 2019. június 14., péntek 16:00

A MH vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár és az MH I. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred Hosz alapszervezete 2019. június 14-15-én 24 órás horgászversenyt rendez, melyre 2019. május 29-ig van lehetőség jelentkezni...

HOSZ XIII. ORSZÁGOS HORGÁSZVERSENY KIÍRÁS

 

A Horgászverseny helye: Villantó horgásztó (Délegyháza, Nomád part)

Ideje: 2019.06.14. 16.00 – 2019.06.15. 16.00

Jelentkezési határidő: 2019.05. 29. 12.00 óra

A horgászversenyen 3 fős csapatok vehetnek részt.

A horgásztó megközelíthetősége:

Délegyháza Nomád part: Villantó Horgásztó

Délegyháza/Nomádpart/GPS koordináták: 47.24924, 19.09529


Forrás: Archív

A horgásztóról: https://www.halat.hu/horgaszhelyek/pest/delegyhaza/villanto-horgaszto/

A versenyre jelentkezni a „Nevezési lap” kitöltésével lehet, majd a kitöltött nevezési lapot a Központi Iroda részére eljuttatva történik a regisztráció.

Központi iroda: Levelezési cím: 1581 Budapest, Pf. 65.

Fax (városi): 06-1/450-0347, Fax (HM): 02-261-77

Email: iroda@hsz.hu

A horgászversenyen maximum 20 csapat indulására van lehetőség. A csapatok jelentkezését nevezési sorrend alapján vesszük figyelembe! 

Nevezési díj: 20.000 Ft/csapat
A nevezési díj tartalmazza három fő részére a nevezés díjat, plusz a háromszori étkezést.

Programtervezet:

Gyülekező, regisztráció a horgásztónál: 2019.06.14. 13.30-14.30

Köszöntő, megnyitó, versenyszabályok ismertetése: 2019.06.14. 14.30-14.45

Horgászhelyek kisorsolása: 2019.06.14. 14.45-15.00

Horgászhelyek elfoglalása, etetés: 2019.06.14. 15.00-16.00

Verseny kezdete: 2019.06.14. 16.00

Verseny vége: 2019.06.15. 16.00

Mérlegelés: Folyamatos Eredményhirdetés: 2019.06.15. 17.00


Forrás: Archív

 A VERSENYHORGÁSZAT SZABÁLYAI


Minden versenyző köteles a versenyszabályzat minden pontját betartani. A verseny kezdetét és végét a sorsoláskor bemutatott hangjelzés jelzi, melyeket kötelező betartani. A versenyzők annyi botot tarthatnak és szerelhetnek össze, amennyit akarnak, de egyszerre csak legfeljebb négy (4) bottal horgászhatnak a csapatok. A verseny ideje alatt a csapatok tetszőleges szerelékkel horgászhatnak, botonként maximum két horoggal, szomszédjaikat nem zavarhatják. A verseny ideje alatt fogott minden hal beleszámít a pontozásba! Hármas horog használata tilos! Az elektromos, akusztikus és vizuális kapásjelzők használata megengedett. Engedélyezett a rádió-távjelzős elektromos kapásjelző használata. Folyamatosan etetni kizárólag partról, csak emberi erőn és ügyességen alapuló eszközökkel lehet. Engedélyezett az etető csúzli, egy vagy két kézzel működtetett cső a bojlik bedobásához, egy vagy két kézzel tartott nagy nyeles kanál, a földre helyezett és mindkét kézzel működtetett csúzli, esetleg gumiszalaggal, rugóval, oldódó tasakkal, oldódó szállal működő eszközök; rakéták, melyek belső átmérője nem lehet nagyobb 50 mm-nél, hossza pedig 200 mm-nél, és horgászbottal dobják be. Etetőhajó és Csónak használata, a verseny ideje alatt TILOS! Halradar használata tilos! A csapatoknak a számukra kijelölt horgászhelyen belül kell horgászniuk. Sátrak (tábor kialakítása), személyes dolgok elhelyezése közvetlenül a horgászhelyen lehetséges. A megakasztott hal sikeres kiemelésében segítség igénybe vehető (csapattárs). A hal kifogása érvényesnek számít akkor is, ha véletlenül a száján kívül akad be a horog. Szándékosan szabálysértő módon kifogni a halat szigorúan TILOS!

Halfogás esetén a kifogott halat a mérlegelésig sértetlenül kell tárolni, majd a mérlegelés, bejegyzés és fotózás után vissza kell engedni. A halak elhelyezésére megnedvesített pontymatrac és min. 2,5m- es gyűrűs haltartó valamint pontyzsák használata kötelező! A halakat gyűrűs haltartóban, pontyzsákban kell élve tartani és verseny ideje alatt a pontyzsáknak teljes terjedelmében a vízben kell lennie. Fém haltartó használata tilos! Minden 5 kg-ot meghaladó hal fogását a versenybizottságnak azonnal jelezni kell. Elegendő pontyzsákkal kell rendelkezniük (minimum 1 db/csapat). Sebfertőtlenítő használata kötelező!• Ha a kifogott hal elpusztul, nem számít bele a versenybe. A „verseny vége” jelzést követően a készségeket azonnal ki kell húzni a vízből, a jelzés után horogra került halakat már nem mérlegeljük. Lefújás előtt történt bevágás esetén a fogott hal beleszámít a versenybe akkor is, ha a fárasztás a jelzés után fejeződik be. A verseny végeztével a horgászhelyet tiszta állapotban kell hátrahagyni. A verseny ideje alatt az „Villantó” horgásztó házirendjét be kell tartani


MÉRLEGELÉS SZABÁLYAI


A mérés folyamatosan kerül végrehajtásra, melynek során a súly jelzésének jól láthatónak kell lennie a rendezők és a versenyzők számára egyaránt. Minden halat a szervezők által biztosított tartóhálóban kell lemérni, ezt benedvesítik, és megállapítják az önsúlyát minden mérés előtt. A tartóhálóknak speciálisan a pontyok lemérésére alkalmas fajtájúaknak kell lenniük. Vízáteresztő és rácsos szerkezetű, lágy, szintetikus anyagból készüljön. Minden kifogott halat külön- külön, egyesével kell felírni a mérlegelő lapokra, kivéve a kárász és keszegfélék. A méréseket a Versenybizottság hajtja végre. Mérlegelésre és az alapján értékelésre csak élő halak kerülhetnek. Ennek igazolása, hogy a hal mérlegelés után elúszik a versenybíró jelenlétében. Bármilyen más jellegű probléma, kérdés felmerülése esetén a Versenybizottság a helyszínen dönt, és állásfoglalását közli.

SZANKCIÓK

Versenyből való kizárással jár: a gondatlanságból megcsonkított vagy sérült hal, a halakkal való kulturálatlan bánásmód. Minden figyelmeztetés 10 kg hal levonásával jár az eredményekből. Figyelmeztetés jár azért, ha bárki más a csapattagokon kívül szákol, etet, vagy fáraszt. Figyelmeztetés jár, ha a csapatok engedély nélkül külső segítséget vesznek igénybe, valamint a verseny kezdetét jelző hangjelzés előtt horgászni kezdenek. Figyelmeztetés jár, ha a csapattagok valamelyike horgászhoz nem méltóan viselkedik, vagy a halakat nem megfelelően tárolják. A Versenybíróság rendelkezik azon joggal mind a versenyek ideje alatt, mind az eredményhirdetés idején, hogy büntetéseket szabjon ki csapatokra, ha azok szabálysértést követnek el. Minden, a szabályokban nem leírt, nem szabályozott kérdésben a versenyszervezők állásfoglalásai az irányadóak.

ÉRTÉKELÉS
A végső sorrendbe sorolást a szervezők illetve a versenybírák végzik a verseny zárását követően. A fogott összsúly (összes kilogramm) alapján történik a végső sorrend felállítása. Azonos súlyok esetén a legnagyobb súlyú hal megfogásával bíró párost illeti az elsőbbség. Ha még mindig fennáll a holtverseny, akkor az elsőbbség azt a csapatot illeti, akinél nagyobb a fogások átlagsúlya (összes súly/fogások száma). Díjazásra kerül: az I-III. helyezett, a legnagyobb halat kifogó versenyző, a legtöbb halat kifogó versenyző.

VILLANTÓ HORGÁSZTÓ SZABÁLYZATA


Horgászverseny alkalmával a kijelölt zónában csak a versenyzők horgászhatnak. 

Horgászni csak a kialakított helyekről szabad, a növényzet indokolatlan irtása tilos. 

Szemetelni, szemetes horgászhelyen horgászni tilos. 

Tüzet rakni csak a kijelölt helyen, hozott, vagy helyszínen vásárolt fából lehet. 

Kérjük, ha szabálytalanságot észlel, haladéktalanul értesítse a halőrt. 

Távozáskor a kijáratnál kötelező megállni, a halőr a gépkocsit átvizsgálhatja. 

A horgászrend megsértése esetén a területi engedélyt az intézkedő halőr bevonja, a horgász a tóról kitiltásra kerül, és a halászati hatóságnál feljelentjük. Hallopás kísérlete esetén rendőrségi feljelentést is teszünk! 

Pontymatrac használata kötelező!!!! 

Etetőanyagként csak a vizet nem szennyező anyagok és takarmányok használhatók. Vízminőség‑védelmi okból a hasznosító az etetést korlátozhatja 

A szákba eltett halat cserélni tilos! A szákba eltett halat kötelező elvinni, illetve megvásárolni. 

Az elvinni nem kívánt halat haladéktalanul vissza kell helyezni a vízbe. 

Jelölt, beteg, sérült vagy 10 kg feletti egyedsúlyú hal fogásáról a halőrt haladéktalanul értesíteni kell. A halőr érkezéséig a halat a horgász köteles vízben (szákban) tartani. 

A mélyre nyelt ragadozó halról a halőrt haladéktalanul értesíteni kell, az életképtelen hal megvásárolható, vagy a jogosult tulajdonába kerül. Életképtelen halat visszaereszteni tilos. 

Horgászverseny alkalmával a kijelölt zónában csak a versenyzők horgászhatnak. 

Horgászni csak a kialakított helyekről szabad, a növényzet indokolatlan irtása tilos. 

Szemetelni, szemetes horgászhelyen horgászni tilos. 

Tüzet rakni csak a kijelölt helyen, hozott, vagy helyszínen vásárolt fából lehet. 

Kérjük, ha szabálytalanságot észlel, haladéktalanul értesítse a halőrt. 

Távozáskor a megtartott hal bemutatása kötelező, a halőr a gépkocsit átvizsgálhatja. 

A horgászrend megsértése esetén a területi engedélyt az intézkedő halőr bevonja, a horgász a tóról kitiltásra kerül, és a halászati hatóságnál feljelentik. Hallopás kísérlete esetén rendőrségi feljelentést is tesznek!

 

Csapatok:

 


Forrás: Archív

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Májusi programajánlónkban sok repülős programot találhatnak Olvasóink, hiszen repülőnapok, családi napok, nyílt napok és egyéb rendezvények is várják a látogatókat!

  Háború Művészete magazin

Május első hetében rendezik meg a Maláj Királyi Haditengerészet napját, melyre már javában zajlik a felkészülés: a mai napi gyakorlás során, 2024. április 23-án, két forgószárnyas ütközött össze és zuhant le.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.