2024. 04. 17. szerda
Rudolf
: 393 Ft   : 370 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató Nemzetközi Repülőnapról és Haditechnikai Bemutatóról

2021. 06. 21., 12:03

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága szervezésében 2021. augusztus 28-29. között, Kecskeméten kerül megrendezésre az év legnagyobb szabású nyílt katonai rendezvénye, a „Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató”.

Tisztelt Nyugállományú és Nyugdíjas Bajtársak!

 

A Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága szervezésében 2021. augusztus 28-29. között, Kecskeméten kerül megrendezésre az év legnagyobb szabású nyílt katonai rendezvénye, a „Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató”.

 

Különlegesnek ígérkezik a rendezvény abból a szempontból, hogy 2013 augusztusa óta, vagyis nyolc év után ez lesz az első Repülőnap Kecskeméten. A Magyar Honvédség itt mutatja be az elmúlt időszakban beszerzett új légi- és szárazföldi eszközeit, új képességeit Magyarország lakossága, a közjogi méltóságok, politikai vezetők, külföldi partnerek előtt. Különleges lesz azért is, mert az esemény megrendezését Magyarország lakosságának a COVID járvány leküzdéséért tett erőfeszítései teszik lehetővé.

 

A szervezők, a Honvédelmi Minisztérium és a Magyar Honvédség Parancsnoksága erre a rendezvényre meghatározott számban díjmentes belépést biztosít jelenlegi és volt munkavállóinak, valamint családtagjaiknak.Minden más személynek jegyet kell vásárolni, mely 5.000 Ft/fő (balesetbiztosítással együtt), míg a 10 év alatti gyermekek részére ingyenes a részvétel. A helyszínen nem történik jegyárusítás, jegyeket csak online, elővételben lehet megvásárolni

 

A volt munkavállaló – nyugállományú katona (beleértve a szolgálati járandóságban részesülőt is) és a honvédségi nyugdíjas családtagjával látogathatja meg a rendezvényt díjmentes belépővel.

 

 Díjmentes belépő igénylésére jogosult

-          alanyi jogon: a nyugállományú katona és honvédségi nyugdíjas;

-          családtagként: egy háztartásban élő házastárs, élettárs, valamint

-          gyermekként: a tartásra kötelezett gyermek (alapvetően 18. éves életkorig, illetve a közép- és felsokú oktatási intézményben nappali tagozaton tanulói, hallgatói jogviszonnyal rendelkező fiatal).

 

A nyugállományú katona és honvédségi nyugdíjas, valamint családtagjaik díjmentes belépőivel kapcsolatos ügyintézés, így a jogosultság megállapítása, a jegyigénylés és regisztráció is az állandó lakóhely szerinti Hadkiegészítő és Toborzó Irodák (a fővárosban a Hadkiegészítő és Toborzó Központ) érdekvédelmi ügyfélszolgálatán történik. Az ügyintézés történhet telefonon, online vagy személyes megjelenéssel is. (Érdekvédelmi ügyfészolgálatok címe és elérhetősége a tájékoztató végén található!)

Az előzetes jegyigényléskor van lehetőség jelezni, hogy mely napon szeretnének a rendezvényen részt venni, valamint azt is, hogy a rendezvényre történő utazás esetlegesen az MH által (tervezetten megyszékhelyekről), biztosított autóbusszal vagy saját gépjárművel, tömegközlekedéssel történik.

 

Jegyigénylés lépései

 

Előzetes jegyigénylés 2021. június 24-ig

 

A nyugállományú katona és honvédségi nyugdíjas a Hadkiegészítő és Toborzó Irodák (a fővárosban a Hadkiegészítő és Toborzó Központ) érdekvédelmi ügyfélszolgálatán telefonon, online vagy személyes megjelenéssel az alábbi – az érdekvédelmi nyilvántartásban szereplő -információkat adja meg:

 

-          Név (rendfokozat)

-          Állománykategória: nyugállományú katona vagy honvédségi nyugdíjas

-          Lakcím

-          Elérhetőség (e-mail vagy telefon)

-          Hozzátartozó neve és rokonsági fok (feleség, élettárs, gyermek)

-          Választott látogatási nap: szombat vagy vasárnap

-          Igénybe kívánja-e venni az MH autóbuszt: igen vagy nem

 

Az előzetes jegyigénylés figyelembevételével a szervezők az engedélyezett résztvevői létszám alapján döntést hoznak a résztvevők személyére vonatkozóan, meghatározzák a kiadható belépők számát. A sorrendet alapvetően az előzetes jegyigénylés benyújtásának időpontja határozza meg. A pozitívan elbírált jegyigénylésről az érdekvédelmi ügyfélszolgálat ad tájékoztatást, várhatóan 2021. július hónap első felében

 

Regisztráció és jegyek kiosztása (2021. július - augusztus)

 

A pozitívan elbírált igényjogosult személy és családtagjai kitöltik a közzétett adatbekérő nyilatkozatot, amely már tartalmazza az adatkezelési tájékoztatót is, melyet eljuttat az érdekvédelmi ügyfélszolgálathoz. Az igényjogosult az aláírásával hozzájárul az adatkezelési feltételekhez, szabályokhoz.

A pozitívan elbírált jegyigénylő regisztrációját az érdekvédelmi ügyfélszolgálat elvégzi a megadott adatok figyelembevételével. A jegyek a regisztrációt követően automatikusan megküldésre kerülnek az igénylő által megadott e-mail címre, annak hiányában az ügyfélszolgálatokon vehetők át kinyomtatott formában. Az előzetes jegyigényléskor jelzetthez képest a felajánlott részvételi nap eltérhet a tervezettől.

 

Belépéskor a jegy kinyomtatott formában, vagy telefonon elektronikus formában is felmutatható. A beléptetés során a leolvasó rendszer ellenőrzi a vonalkód érvényességét.

 

„2021. évi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutató”

A rendezvény ideje: 2021. augusztus 28 – 29. (szombat – vasárnap)

kapunyitás 08.00 óra, kapuzárás 18.00 óra

  

A rendezvényen való részvétel főbb szabályai

 

A látogatók a rendezvény helyszínére elővételben megvásárolt érvényes belépőjeggyel, vagy belépésre jogosító egyéb igazolással léphetnek be. Minden belépőjegy névre szól, belépésre a személyazonosság igazolásával együtt jogosít. A belépőjegy a Rendezvényre az érvényesség napján, egyszeri belépésre jogosít.

A rendezvényen a mindenkor hatályos járványügyi rendszabályok érvényesek, azok betartása minden résztvevő számára kötelező. A rendezvényre való belépés feltétele a 16. éven felüliek esetében az érvényes COVID-19 védettségi igazolvány felmutatása, vagy orvos által kiállított oltási igazolás. A 16 éven aluli gyermekek egészségi állapotáért a szülő vállal felelősséget.

A rendezvény helyszínére történő beléptetéskor a rendezvény biztonságáért felelős katonák és rendőrök jogosultak a látogatók személyazonosságának ellenőrzésére, illetve ruházatuk és csomagjuk átvizsgálására, mely ellenőrzésnek és átvizsgálásnak a látogatók kötelesek magukat alávetni. Az ellenőrzés és átvizsgálás a látogató személyiségi jogait nem sértheti.

A 18. életévüket be nem töltött gyermekek csak nagykorú, cselekvőképes kísérővel léphetnek be a rendezvény helyszínére és tartózkodhatnak ott. A 10. életévüket be nem töltött gyermekek esetében a belépés során biztosított, a rendezvény látogatására utaló felirattal ellátott matrica látható helyen viselése kötelező, amelyen fel kell tüntetni a gyermek nevét és a kísérő telefonos elérhetőségét.

A rendezvény helyszínére az aktív, tartalékos és nyugdíjas állomány utazhat saját szervezésben, illetve az MH által biztosított és a meghatározott helyőrségekből indított buszokkal.

A látogatók részére a rendezvény területére történő belépés – a meghívott vendégek kivételével - kizárólag gyalogosan megengedett. A gépjárművek elhelyezése kijelölt parkolókban történik. A látogatók oda-vissza szállítása a kijelölt parkolók és a rendezvény helyszíne között, a rendezők által biztosított, térítésmentesen igénybe vehető buszjáratokkal történik. A látogatók számára rendelkezésére áll a közvetlen tömegközlekedési szállítás is.

A rendezvény helyszínére tilos szeszes italt, kábítószert, lőfegyvert, lőszert, robbanószert, szúró- vagy vágóeszközt, a közbiztonságra, valamint egyéb, a rendezvény rendjére és biztonságára veszélyes eszközt, illetve olyan tárgyat bevinni, mely a jogszabályok alapján önkényuralmi jelképnek minősül, vagy ilyen ábrát tartalmaz.

Aki a rendezvény helyszínére - alappal feltételezhetően - ittasan, kábítószer vagy más bódító hatású szer hatása alatt lévő állapotban érkezik, továbbá a fent említett tárgyak valamelyikét tartja magánál, attól a rendezők a rendezvény helyszínére történő belépést megtagadják, illetve amennyiben már a rendezvényen tartózkodik, annak területéről eltávolítják.

A rendezvény helyszínére kézi táska (utazó- vagy sporttáska, hátizsák, laptop táska, fényképezőgép-táska, hűtőtáska) bevihető. A 25 liternél nagyobb űrméretű hűtőláda, esernyő, napernyő, szék, valamint kerékpár, elektromos roller, segway (egyéb hasonló eszköz) nem engedélyezett. A rendezvényre bevihető a rendezvény helyszínén kívül vásárolt alkoholmentes ital, élelmiszer a személyes szükségletek kielégítéséhez észszerűen szükséges mennyiségben.

A rendezvény helyszínére – a jogszabályban meghatározott segítő, vakvezető kutyákon kívül – állat nem vihető be.

A rendezők a belépésre jogosító belépőjegyet, egyéb igazolást, valamint a Részvételi Szabályzat betartását a rendezvény teljes időtartama alatt ellenőrizhetik.

A rendezvény egész területén tilos a nyílt láng használata. A rendezvény helyszínén a dohányzás (cigaretta, elektromos cigaretta, pipa) csak az arra kijelölt helyen engedélyezett, melyet tábla jelöl. A rendezvény helyszínére tűzveszélyes anyagot, gázpalackot bevinni szigorúan tilos.

 

 

MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság

érdekvédelmi ügyfészolgálatai címe és elérhetősége

 

 

 

 

Budapest és Pest megye

Cím: 1134 Budapest, Dózsa György út 51.

Telefon: 06 (1) 236-5235

E-mail: budapest.erdekvedelem@mil.hu

 

Baranya megye

Cím: 7621 Pécs, Kisfaludy u. 5.

Telefon: 06 (72) 513-900

E-mail: baranya.toborzo@mil.hu

 

Bács-Kiskun megye

Cím: 6000 Kecskemét, Lunkányi János u. 1.

Telefon: 06 (76) 581-600/3362, 3405 mellék

E-mail: bacs.toborzo@mil.hu

 

Békés megye

Cím: 5600 Békéscsaba, Andrássy út 67–69.

Telefon: 06 (66) 447-566

E-mail: bekes.toborzo@mil.hu

 

Borsod-Abaúj-Zemplén megye

Cím: 3526 Miskolc, Hatvanötösök útja 2.

Telefon: 06 (46) 327-245

E-mail: borsod.toborzo@mil.hu   

 

Csongrád-Csanád megye

Cím: 6724 Szeged, Dr. Boross József u. 5.

Telefon: 06 (62) 554-070

E-mail: csongrad.toborzo@mil.hu

 

Fejér megye

Cím: 8000 Székesfehérvár, Mészöly Géza út 7.

Telefon: 06 (22) 314-361

E-mail: fejer.toborzo@mil.hu

 

Győr-Moson-Sopron megye

Cím: 9022 Győr, Bercsényi Liget 99-101.

Telefon: 06 (96) 528-642

E-mail: gyor.toborzo@mil.hu

 

Hajdú-Bihar megye

Cím: 4026 Debrecen, Péterfia u. 58/A.

Telefon: 06 (52) 314-200

E-mail: hajdu.toborzo@mil.hu

 

Heves megye

Cím: 3300 Eger, Hatvanasezred u. 3.

Ügyfélszolgálatok nyitvatartása:

Hétfő-Csütörtök 08.00-15.30

Péntek: 08.00-12.00

Telefon: 06 (36) 313-188

E-mail: heves.toborzo@mil.hu

 

Jász-Nagykun-Szolnok megye

Cím: 5000 Szolnok, Táncsics Mihály út 5–7.

Telefon: 06 (56) 505-159

Fax: HM: 02 (43) 8127; városi: 06 (56) 505-171

E-mail: szolnok.toborzo@mil.hu

 

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról már közösségi oldalunkon is beszámoltunk, 2024. április 8-18. között rendezik meg a Görög Légierő Andravida légibázisán az INIOCHOS 2024 nemzetközi hadgyakorlatot. Olvasóinknak most az első spotter napról mutatunk fotókat!

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.