2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbra is az ember áll a középpontban

2020. 12. 04., 08:07

Aláírta a megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum a jövő évi, elsősorban illetményen kívüli juttatásokról. A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be december 3-án, Budapesten.

Aláírta a megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum a jövő évi, elsősorban illetményen kívüli juttatásokról. A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be december 3-án, Budapesten.

A honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség személyi állományának 2021-re vonatkozó, illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az eseményen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetét Varga István elnök, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét pedig Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, elnök képviselte.

Az aláírás alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: 2020-ban mindkét fél, az érdekképviseletek és a munkaadó egyaránt tartotta magát az előző évben aláírt megállapodáshoz. A honvédelmi tárca a saját munkavállalói és a Magyar Honvédség teljes állománya felé minden vállalását teljesítette az idei évben, amely az illetményekre és a béren kívüli juttatásokra vonatkozott. Hangsúlyozta, hogy minden ilyen vállalás középpontjában továbbra is az ember, a katona áll. „A kormány elkötelezett mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak, mind a nyugállományúak irányába. Ez a teljeskörű együttműködés biztosítja azt, hogy még eredményesebbek legyünk a jövőben” – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A tárcavezető a mostani megállapodás kapcsán kiemelte: a béren kívüli juttatások tekintetében semmilyen visszalépés nem lesz az idei évhez képest, sőt, vannak olyan területek, amelyeket a tárca fejleszteni kíván. Ilyen a kormány idősügyi politikájához illeszkedő Obsitos program, amelyet a nyugállományú katonák számára dolgoztak ki. Új elemként említette a gyermekek születése utáni támogatás változását. Ennek összege 2021-ben gyermekenként bruttó 200 000 forint lesz.

Az illetményemelésekről elmondta: jelenleg is zajlik a honvédelmi alkalmazottak tavaly meghirdetett 35 százalékos bérfejlesztése, amelynek első lépésében 20 százalékos fejlesztést hajtottak végre, évente pedig 5-5 százalékkal növelik azt. Előkészítés alatt áll az a bérfejlesztési terv is, amely az egészségügyben dolgozó honvédelmi alkalmazottak és katonák illetményére vonatkozik.

A tárca és a szakszervezetek közös munkájáról Benkő Tibor úgy nyilatkozott: ez a megállapodás jól tükrözi azt, hogy az együttműködés töretlen. „A jövőben is számítunk mindenkinek a munkájára, továbbra is arra törekszünk, hogy legyenek olyan juttatások, amelyekkel hozzá tudunk járulni a katonacsaládok jobb életminőségéhez.”

A dokumentum aláírásakor Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke is eredményes együttműködésről beszélt. Mint mondta, a mostani megállapodás – amely a tavalyi eredményeinek kiterjesztése – bizonyítja az érdekképviseletek és a honvédelmi tárca együttműködésének sikerét. „Szeretnénk szakmai alapon továbbra is segíteni a Honvédelmi Minisztérium munkáját, hogy így tudjuk ellátni az állomány érdekképviseletét, érdekvédelmét” – mondta.

Az eseményen részt vett dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Szabó István honvédelmi államtitkár, dr. Ruszin Romulusz, humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is.

Megállapodást írt alá a honvédelmi miniszter a szakszervezetekkel - YouTube

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.