2023. 06. 03. szombat
Klotild
: 371 Ft   : 344 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Továbbra is az ember áll a középpontban

2020. 12. 04., 08:07

Aláírta a megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum a jövő évi, elsősorban illetményen kívüli juttatásokról. A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be december 3-án, Budapesten.

Aláírta a megállapodást a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum a jövő évi, elsősorban illetményen kívüli juttatásokról. A részletekről Benkő Tibor honvédelmi miniszter számolt be december 3-án, Budapesten.

A honvédelmi tárca és a Magyar Honvédség személyi állományának 2021-re vonatkozó, illetményen kívüli juttatásokról szóló megállapodást írt alá Benkő Tibor honvédelmi miniszter és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum. Az eseményen a Honvédszakszervezetet Czövek János elnök, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetét Varga István elnök, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségét pedig Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, elnök képviselte.

Az aláírás alkalmából Benkő Tibor honvédelmi miniszter elmondta: 2020-ban mindkét fél, az érdekképviseletek és a munkaadó egyaránt tartotta magát az előző évben aláírt megállapodáshoz. A honvédelmi tárca a saját munkavállalói és a Magyar Honvédség teljes állománya felé minden vállalását teljesítette az idei évben, amely az illetményekre és a béren kívüli juttatásokra vonatkozott. Hangsúlyozta, hogy minden ilyen vállalás középpontjában továbbra is az ember, a katona áll. „A kormány elkötelezett mind a katonák, mind a honvédelmi alkalmazottak, mind a nyugállományúak irányába. Ez a teljeskörű együttműködés biztosítja azt, hogy még eredményesebbek legyünk a jövőben” – mondta Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A tárcavezető a mostani megállapodás kapcsán kiemelte: a béren kívüli juttatások tekintetében semmilyen visszalépés nem lesz az idei évhez képest, sőt, vannak olyan területek, amelyeket a tárca fejleszteni kíván. Ilyen a kormány idősügyi politikájához illeszkedő Obsitos program, amelyet a nyugállományú katonák számára dolgoztak ki. Új elemként említette a gyermekek születése utáni támogatás változását. Ennek összege 2021-ben gyermekenként bruttó 200 000 forint lesz.

Az illetményemelésekről elmondta: jelenleg is zajlik a honvédelmi alkalmazottak tavaly meghirdetett 35 százalékos bérfejlesztése, amelynek első lépésében 20 százalékos fejlesztést hajtottak végre, évente pedig 5-5 százalékkal növelik azt. Előkészítés alatt áll az a bérfejlesztési terv is, amely az egészségügyben dolgozó honvédelmi alkalmazottak és katonák illetményére vonatkozik.

A tárca és a szakszervezetek közös munkájáról Benkő Tibor úgy nyilatkozott: ez a megállapodás jól tükrözi azt, hogy az együttműködés töretlen. „A jövőben is számítunk mindenkinek a munkájára, továbbra is arra törekszünk, hogy legyenek olyan juttatások, amelyekkel hozzá tudunk járulni a katonacsaládok jobb életminőségéhez.”

A dokumentum aláírásakor Czövek János, a Honvédszakszervezet elnöke is eredményes együttműködésről beszélt. Mint mondta, a mostani megállapodás – amely a tavalyi eredményeinek kiterjesztése – bizonyítja az érdekképviseletek és a honvédelmi tárca együttműködésének sikerét. „Szeretnénk szakmai alapon továbbra is segíteni a Honvédelmi Minisztérium munkáját, hogy így tudjuk ellátni az állomány érdekképviseletét, érdekvédelmét” – mondta.

Az eseményen részt vett dr. Vidoven Árpád, a Honvédelmi Minisztérium közigazgatási államtitkára, Szabó István honvédelmi államtitkár, dr. Ruszin Romulusz, humánpolitikáért felelős helyettes államtitkár, valamint dr. Böröndi Gábor altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnokának helyettese is.

Megállapodást írt alá a honvédelmi miniszter a szakszervezetekkel - YouTube

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

Éleslövészeten bizonyítottak a PzH 2000-es önjáró tüzérségi eszközök a Bakonyban. Bár a típus még igen friss a Magyar Honvédség kötelékében, és ezáltal a kezelőszemélyzetek még javában gyakorolják a különböző eljárásrendeket, annyi már e kezdeti időszakban is bizton állítható, hogy a jól felkészített szakemberek kezében a haditechnikai eszközök eddig ritkán látott eredményeket érnek el.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.