2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a Honvédszakszervezet Elnöksége

2020. 11. 09., 12:20

A Honvédszakszervezet Elnöksége a járványügyi előírásokat betartva november 4-én ülésezett. Többek között döntöttek arról, hogy a decemberi Fővárosi Nagycirkuszi rendezvény a járvány terjedése miatt az idén nem kerül megtartásra, megalakították a jövőre esedékes 30. évfordulós rendezvény Szervező Bizottságát, elfogadták a kerek évfordulós tagjaink köszöntéséről szóló határozatot…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az Elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF III. negyedéves ülésén elhangzottakról, a Hjt. esetleges módosításából adódó feladatokról esett szó. Tájékoztatta az Elnökséget a 2020. november 24-25-i továbbképzés aktuális állásáról.

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során jelentős létszámú tag lépett be a szakszervezetbe. Az Elnökség javaslatot tett temetési és szociális segélyek elbírálására. A tagságot aktuálisan érintő kérdések közt elhangzott, hogy idén még novemberben lehet számítani a SZÉP kártya nagyobb összegű feltöltésére, illetve az idén még kiosztásra nem kerülő teljesítmény elismerésére.

Szendrei Zoltán, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora ismételten tájékoztatott az Alapítványnál kialakult helyzetről.

Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője beszámolt az Elnökségnek az ez évi jogsegélyszolgálat tevékenységéről, elemezve a főbb problémákat.

Bazsik István alelnök előterjesztése alapján a jövőre esedékes 30. éves jubileumi rendezvénysorozat zavartalan lebonyolítása érdekében megalakult a jubileumi év Szervező Bizottsága. Ezt követően ugyancsak az alelnök előterjesztésében hallgathatott meg az Elnökség egy tájékoztatót a szakszervezet befektetéseinek helyzetéről, a két elnökségi ülés közt eltelt operatív üzleti döntésekről és azok eredményeiről. Döntés született a kerek évfordulós tagjaink köszöntésével kapcsolatban.

Szendrei Zoltán alelnök előterjesztést tett a Honvédszakszervezet idei évzáró rendezvényével kapcsolatosan. Ez alapján a hagyományosan a Fővárosi Nagycirkuszban megtartásra kerülő évzáró rendezvény a külön közleményben részletezett okok miatt, az Elnökség döntése alapján elmarad.

Czövek János elnök megköszönte a Halottak Napi megemlékezésen részt vevő tisztségviselőknek, hogy meglátogatták a Hosz halottjainak sírjait, koszorút és gyertyát gyújtottak emlékükre, majd bezárta az ülést és jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2020. november 24-én lesz. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.