2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ülésezett a Honvédszakszervezet Elnöksége

2020. 11. 09., 12:20

A Honvédszakszervezet Elnöksége a járványügyi előírásokat betartva november 4-én ülésezett. Többek között döntöttek arról, hogy a decemberi Fővárosi Nagycirkuszi rendezvény a járvány terjedése miatt az idén nem kerül megtartásra, megalakították a jövőre esedékes 30. évfordulós rendezvény Szervező Bizottságát, elfogadták a kerek évfordulós tagjaink köszöntéséről szóló határozatot…

Czövek János elnök köszöntő szavai után az Elnökség elfogadta a napirendi pontokat majd a vezető tisztségviselők aktuális tájékoztatója következett, mely során a Honvédszakszervezet elmúlt időszakban történt egyeztetéseiről, kezdeményezéseiről, a HÉF III. negyedéves ülésén elhangzottakról, a Hjt. esetleges módosításából adódó feladatokról esett szó. Tájékoztatta az Elnökséget a 2020. november 24-25-i továbbképzés aktuális állásáról.

Szendrei Zoltán alelnök ismertette az elmúlt időszakban végzett tagtoborzó munka eredményességét, melynek során jelentős létszámú tag lépett be a szakszervezetbe. Az Elnökség javaslatot tett temetési és szociális segélyek elbírálására. A tagságot aktuálisan érintő kérdések közt elhangzott, hogy idén még novemberben lehet számítani a SZÉP kártya nagyobb összegű feltöltésére, illetve az idén még kiosztásra nem kerülő teljesítmény elismerésére.

Szendrei Zoltán, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kurátora ismételten tájékoztatott az Alapítványnál kialakult helyzetről.

Dr. Karakas Attila a Hosz jogsegélyszolgálatának vezetője beszámolt az Elnökségnek az ez évi jogsegélyszolgálat tevékenységéről, elemezve a főbb problémákat.

Bazsik István alelnök előterjesztése alapján a jövőre esedékes 30. éves jubileumi rendezvénysorozat zavartalan lebonyolítása érdekében megalakult a jubileumi év Szervező Bizottsága. Ezt követően ugyancsak az alelnök előterjesztésében hallgathatott meg az Elnökség egy tájékoztatót a szakszervezet befektetéseinek helyzetéről, a két elnökségi ülés közt eltelt operatív üzleti döntésekről és azok eredményeiről. Döntés született a kerek évfordulós tagjaink köszöntésével kapcsolatban.

Szendrei Zoltán alelnök előterjesztést tett a Honvédszakszervezet idei évzáró rendezvényével kapcsolatosan. Ez alapján a hagyományosan a Fővárosi Nagycirkuszban megtartásra kerülő évzáró rendezvény a külön közleményben részletezett okok miatt, az Elnökség döntése alapján elmarad.

Czövek János elnök megköszönte a Halottak Napi megemlékezésen részt vevő tisztségviselőknek, hogy meglátogatták a Hosz halottjainak sírjait, koszorút és gyertyát gyújtottak emlékükre, majd bezárta az ülést és jelezte, hogy a következő elnökségi ülés tervezett időpontja 2020. november 24-én lesz. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A világ legnagyobb nemzetközi légitársasága az utazási kereslet növekedése és szélestörzsű flottájának bővítése miatt tapasztalt pilótákat toboroz Magyarországról is.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.