2024. 05. 26.
Evelin, Fülöp
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

„Végakaratuk a béke volt”

2018. 05. 31., 11:58

Ma azokra a magyar katonákra emlékezünk, akik más nemzetek szabadságának és békéjének érdekében végezték munkájukat. Napjaink hőseire emlékezünk, elsősorban azokra, akik a legdrágábbat, az életüket áldozták más népek békéjéért és szabadságáért – hangsúlyozta Korom Ferenc altábornagy, Honvéd Vezérkar főnök a magyar békefenntartók napja, május 29-e alkalmából megtartott ünnepségen, Pákozdon.A rendezvényen Czövek János elnök képviselte a Honvédszakszervezetet...

Korom Ferenc altábornagy ünnepi beszédében úgy fogalmazott: azok a katonák, akik életüket áldozták más népek szabadságáért, esküjükhöz híven teljesítették feladatukat. Hiszen a katona legfontosabb feladata, hogy bárhol, bármikor a nemzet szolgálatában álljon, és a lehető legjobb tudása szerint teljesítse azt, amire esküt tett – fűzte hozzá.

11.jpg„A békefenntartók napja ünnepség, de mégis azt mondanám, hogy megemlékezés is az áldozatot vállaló katonákról, főhajtás és tisztelgés az elesett bajtársak előtt. Feladatunk emlékük ápolása, őrzése, és nem szabad elfelejteni, hogy a béke és a biztonság szavatolása a katonák egyik kiemelt küldetése. Végakaratuk a béke volt – hirdeti magasztos őszinteséggel és egyszerűséggel a békefenntartók emlékművén a márványtábla, amely a békefenntartás során hősi halált halt katonák neveit sorolja fel, 1897-től napjainkig” – mondta a Honvéd Vezérkar főnök. Kiemelte: a nemzetközi békefenntartás, a válságkezelés a Magyar Honvédség nemzeti feladata, ami azt jelenti, hogy legalább annyira fontos nemzeti érdekeink érvényesítése szempontjából, mint a határainkon belüli tevékenység. Korom Ferenc altábornagy szerint a magyar katonák megállták a helyüket, elvégezték és elvégzik a rájuk szabott feladatokat.

5.jpgA jeles nap alkalmából a Honvéd Vezérkar főnök és Mihócza Zoltán vezérőrnagy, az MH Összhaderőnemi Parancsnokság megbízott parancsnoka elismeréseket adtak át, majd koszorút helyeztek el a magyar békefenntartók emlékművénél. Szintén koszorúval és főhajtással fejezték ki tiszteletüket többek között az osztrák és a szlovák békefenntartó szövetség képviselői, valamint a békefenntartó tevékenység közben elhunyt katonák hozzátartozói is.

9.jpg

 

Forrás: honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-07 13:18:55
Kedves Tagtársunk! 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának...

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.