2024. 02. 29. csütörtök
: 394 Ft   : 363 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

VEK kupa – sikeres szakszervezeti részvétellel

Hosz  |  2006. 05. 26., 18:11

Az MH Veszélyesanyag Ellátó Központ (VEK) által rendezett VEK kupa nyitóeseménye, a múlt heti káli horgászverseny után Táborfalva adott otthont a versenysorozat sportnapjának. A május 26-i rendezvényre immár hagyományosan a Honvédszakszervezet lelkes csapata is meghívást kapott. A vendéglátó katonai szervezet, a Nyitrai Mihály alezredes vezette MH VEK 2. Harcanyag Raktár Táborfalva – az eddigiekhez hasonlóan - ismét színvonalas és minden igényt kielégítő versenyhelyszínt és vendéglátást biztosított a különböző sportágak szerelmeseinek…  

Reggel még nem kedvezett az időjárás, szeles, hüvös idő fogadta a Táborfalvára érkező – a hazaiak mellett a pusztavacsi, hajdúsámsoni, devecseri, recski és káli – csapatokat, valamint a versenyen kívül induló, de a díjazásban szereplő Honvédszakszervezet együttesét is. Aztán a megnyitó után már a Nap is kisütött, s kezdődhettek a versenyek.

A hagyományos katonai versenyszámokon – lövészet, kézigránátdobás – kívül volt többek között kispályás foci, röplabda, atlétika, asztalitenisz, sakk, na és persze főzőverseny is.

A Hosz röplabda-csapataA tavaly létrejött VEK történetében első alkalommal, - de hagyományt teremtő céllal – megrendezett kupán a Honvédszakszervezet tisztségviselői is kipróbálták magukat. A lövészet, a kézigránátdobás, a sakk, az asztalitenisz és a röplabda sportágakban, valamint a főzőversenyen is ott voltak a szakszervezeti csapat lelkes tagjai.

Az asztaliteniszező Trencz KatalinA Hosz legeredményesebb versenyzője Trencz Katalin volt, aki a női asztaliteniszben az előkelő 3. helyezést érte el.

A harmadik helyezésért járó érmet és oklevelet az MH VEK parancsnoka adta át a Hosz Nyugállományú Tagozata titkárának.

A Hosz főzőcsapataA VEK kupán 4. helyezést ért el a Mészáros Géza elnök, dr.Ujfaludi Zoltán főtitkár és a dr.Hortobágyi Tibor jogi ügyvivő összeállítású főzőcsapat, valamint e sorok írója a férfi sakkozók népes vetélkedésén.

A káli csapatban szereplő, Besenyei Csaba Hosz elnökségi tag által vezetett főzőcsapat 2. lett.

Az eredményhirdetésen, az egyéni- és csapatversenyben 1-3. helyezést elértek érmeket, okleveleket és serlegeket vehettek át, míg az MH VEK parancsnoka által felajánlott különdíjat Czikó László mérnök ezredes adta át a Hosz csapatvezetőjének, dr. Ujfaludi Zoltánnak.

A Hosz által felajánlott különdíjat pedig Mészáros Géza elnök adta át az MH VEK parancsnokának. A jó hangulatú sportnap sikeres lebonyolításában közremüködött a Besenyei Csaba elnökségi tag vezette VEK alapszervezet, valamint a Mészáros Mária által irányított helyi Hosz csoport is.  

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-01-30 16:00:53
HÉSZ vezető tisztségviselők látogatása Székesfehérváron a MH Nagysándor József 51. Híradó- és Vezetésbiztosító Dandárnál.
2024-01-24 10:41:09
Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia katonai érdekképviseleti szervezetek találkozója Budapesten.

  JETfly Magazin

Azerbajdzsán már évek óta folytat tárgyalásokat Pakisztánnal a JF-17-esek beszerzése kapcsán: a legfrissebb hírek szerint megszületett a megállapodás, ami már továbbfejlesztett radarrendszerrel és a legmodernebb fegyverzettel felszerelt harci repülőgépekről szól.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.