2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Őrmesteri vizsga a tengerentúlról

Hosz  |  2006. 07. 06., 12:41

Kádár Imre szerződéses szakaszvezető tagtársunk sikeres őrmesteri vizsgát tett az amerikai tengerészgyalogság tanfolyama után. A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár, törzstámogató századának gépkocsivezetője szerint minél több tizedes, szakaszvezető és tiszthelyettes kiküldése fontos lenne ezekre az igazán színvonalas tanfolyamokra is.

A tanfolyam teljes terjedelme alatt folyamatosan alkalmaztuk a magas szinten felkészült és harci tapasztalattal rendelkező oktatók személyes tapasztalatait. Az elméleti és gyakorlati tudásukban érződött a nem szokványos hadiviselés jelentősége, amint napjaink háborúinak tapasztalataiból merítettek, legyen az afganisztáni, iraki, vagy balkáni eredetü. Mindezek tudatában tartom rendkívül hasznosnak a kurzuson való részvételemet. Az ott megszerzett tudást hasznosítani, illetve kamatoztatni szeretném a Magyar Honvédség érdekében. Javaslom minél több tizedes és tiszthelyettes kiküldését, nem csak az őrmesteri, hanem a törzsőrmesteri és a főtörzsőrmesteri tanfolyamokra is - mondta el Kádár Imre a North Carolina-i, Camp Lejeune bázison teljesített két hónap után.

A tanfolyamon történő részvétel a századparancsnok, Szkalonai János százados támogatásával valósult meg, köszönet érte!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.