2024. 05. 25. szombat
Orbán
: 386 Ft   : 356 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Őrmesteri vizsga a tengerentúlról

Hosz  |  2006. 07. 06., 12:41

Kádár Imre szerződéses szakaszvezető tagtársunk sikeres őrmesteri vizsgát tett az amerikai tengerészgyalogság tanfolyama után. A szentesi MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Dandár, törzstámogató századának gépkocsivezetője szerint minél több tizedes, szakaszvezető és tiszthelyettes kiküldése fontos lenne ezekre az igazán színvonalas tanfolyamokra is.

A tanfolyam teljes terjedelme alatt folyamatosan alkalmaztuk a magas szinten felkészült és harci tapasztalattal rendelkező oktatók személyes tapasztalatait. Az elméleti és gyakorlati tudásukban érződött a nem szokványos hadiviselés jelentősége, amint napjaink háborúinak tapasztalataiból merítettek, legyen az afganisztáni, iraki, vagy balkáni eredetü. Mindezek tudatában tartom rendkívül hasznosnak a kurzuson való részvételemet. Az ott megszerzett tudást hasznosítani, illetve kamatoztatni szeretném a Magyar Honvédség érdekében. Javaslom minél több tizedes és tiszthelyettes kiküldését, nem csak az őrmesteri, hanem a törzsőrmesteri és a főtörzsőrmesteri tanfolyamokra is - mondta el Kádár Imre a North Carolina-i, Camp Lejeune bázison teljesített két hónap után.

A tanfolyamon történő részvétel a századparancsnok, Szkalonai János százados támogatásával valósult meg, köszönet érte!

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

  Háború Művészete magazin

A Flotprom internetes szakportál 2024. május 2-án közzétett információi szerint a Volga mellett fekvő Zelenodolszkban működő Gorkij Hajógyárban, a hónap folyamán két új hadihajót bocsátanak vízre, a Karakurt-osztályú (Project 22800) Tájfun korvettet és a Project 22160 típusú, Viktor Velikij járőrhajót.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.