2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások között, választmányi előtt

Hosz  |  2006. 11. 06., 08:53

A Honvédszakszervezet ügyvezetése november 6-i ülésének napirendjén szerepelt - a jövő heti választmányi értekezlet előkészítése mellett - az elmúlt időszak szakértői tárgyalásairól szóló tájákoztató és a leltározás aktuális helyzete is...  

Kezdetben Heiling Ottó alelnök vezette az ülést, ő számolt be az elmúlt napok szakértői egyeztetéseiről is. A szakszervezeti vezető az ügyvezetés tagjai előtt elmondta, hogy a Hosz jelenleg a készenléti jellegü beosztásokkal, a 3/2002-es HM rendelettel, a hajózók élelmezési ellátásával és a térítésmentes élelmezési ellátással kapcsolatban folytat tárgyalásokat a munkáltató képviselőivel.  

Miután Mészáros Géza elnök és Szincsák Gyula alelnök visszaérkezett a HM jogi szakállamtitkárával történő tárgyalásról, a Hosz alelnöke elmondta, hogy az államtitkár asszonnyal a Hjt. módosítás-tervezeteiről, így – egyebek mellett – az illetmény nélküli szabadságról, a különböző pótlékváltoztatásokról, a fegyelmi eljárás új elemeiről egyeztettek. 

Az ülésen az is elhangzott, hogy a készenléti jellegü beosztásokkal kapcsolatban semmilyen előremozdulás nem történt, így – sajnos – továbbra is jogszerüen térhet el a parancsnok a heti 40 órás munkarendtől. Heiling Ottó alelnök még hozzátette, hogy ha valaki készenlétben van, készenléti pótlékban részesül, amikor számára túlórát rendelnek el, akkor pedig mégsem kaphat külön díjazást, nem fizetnek túlszolgálati díjat.

Fehér Zoltán, a közigazgatási és intézményi képviselet titkára a hadkiegészítő-parancsnokságok és a ZMNE jövőbeni sorsával kapcsolatos kérdésekről tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően a haderő-átalakítás történéseiről, így – többek között – az egri felderítő zászlóalj megszünéséről, illetve bizonyos elemeinek a debreceni dandár szervezetébe történő beépüléséről esett szó. Ezzel kapcsolatban hangzott el az is, hogy november 8-án Havril András vezérezredes tart állománygyülést Egerben.       

Mészáros Géza elnök - egyebek mellett - arra hívta fel a területi ügyvivők és a haderőnemi titkárok figyelmét, hogy a haderő-átalakítás során érintett alakulatoknál fel kell mérni, hogy hol kell konfliktus-kezeléssel kapcsolatos tájékoztatót tartani.

A leltár aktuális feladatairól Takács István tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz budapesti területi ügyvivője elmondta, hogy - az elnökség felhatalmazása alapján - korszerü eszköz nyilvántartó program beszerzése van folyamatban. Az eszközbázis feltöltése még ebben az évben megtörténhet – mondta az ügyvivő.

Az ügyvezetés tagjai külön napirendben foglalkoztak a november 13-ra összehívott választmányi ülés előkészítésével, lebonyolításával.

Az egyebekben szövetségi hírekről és tagsági viszonnyal kapcsolatos ügyekről esett szó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.