2023. 03. 26.
Emánuel
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások között, választmányi előtt

Hosz  |  2006. 11. 06., 08:53

A Honvédszakszervezet ügyvezetése november 6-i ülésének napirendjén szerepelt - a jövő heti választmányi értekezlet előkészítése mellett - az elmúlt időszak szakértői tárgyalásairól szóló tájákoztató és a leltározás aktuális helyzete is...  

Kezdetben Heiling Ottó alelnök vezette az ülést, ő számolt be az elmúlt napok szakértői egyeztetéseiről is. A szakszervezeti vezető az ügyvezetés tagjai előtt elmondta, hogy a Hosz jelenleg a készenléti jellegü beosztásokkal, a 3/2002-es HM rendelettel, a hajózók élelmezési ellátásával és a térítésmentes élelmezési ellátással kapcsolatban folytat tárgyalásokat a munkáltató képviselőivel.  

Miután Mészáros Géza elnök és Szincsák Gyula alelnök visszaérkezett a HM jogi szakállamtitkárával történő tárgyalásról, a Hosz alelnöke elmondta, hogy az államtitkár asszonnyal a Hjt. módosítás-tervezeteiről, így – egyebek mellett – az illetmény nélküli szabadságról, a különböző pótlékváltoztatásokról, a fegyelmi eljárás új elemeiről egyeztettek. 

Az ülésen az is elhangzott, hogy a készenléti jellegü beosztásokkal kapcsolatban semmilyen előremozdulás nem történt, így – sajnos – továbbra is jogszerüen térhet el a parancsnok a heti 40 órás munkarendtől. Heiling Ottó alelnök még hozzátette, hogy ha valaki készenlétben van, készenléti pótlékban részesül, amikor számára túlórát rendelnek el, akkor pedig mégsem kaphat külön díjazást, nem fizetnek túlszolgálati díjat.

Fehér Zoltán, a közigazgatási és intézményi képviselet titkára a hadkiegészítő-parancsnokságok és a ZMNE jövőbeni sorsával kapcsolatos kérdésekről tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően a haderő-átalakítás történéseiről, így – többek között – az egri felderítő zászlóalj megszünéséről, illetve bizonyos elemeinek a debreceni dandár szervezetébe történő beépüléséről esett szó. Ezzel kapcsolatban hangzott el az is, hogy november 8-án Havril András vezérezredes tart állománygyülést Egerben.       

Mészáros Géza elnök - egyebek mellett - arra hívta fel a területi ügyvivők és a haderőnemi titkárok figyelmét, hogy a haderő-átalakítás során érintett alakulatoknál fel kell mérni, hogy hol kell konfliktus-kezeléssel kapcsolatos tájékoztatót tartani.

A leltár aktuális feladatairól Takács István tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz budapesti területi ügyvivője elmondta, hogy - az elnökség felhatalmazása alapján - korszerü eszköz nyilvántartó program beszerzése van folyamatban. Az eszközbázis feltöltése még ebben az évben megtörténhet – mondta az ügyvivő.

Az ügyvezetés tagjai külön napirendben foglalkoztak a november 13-ra összehívott választmányi ülés előkészítésével, lebonyolításával.

Az egyebekben szövetségi hírekről és tagsági viszonnyal kapcsolatos ügyekről esett szó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.