2023. 09. 26. kedd
Jusztina, Pál
: 390 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások között, választmányi előtt

Hosz  |  2006. 11. 06., 08:53

A Honvédszakszervezet ügyvezetése november 6-i ülésének napirendjén szerepelt - a jövő heti választmányi értekezlet előkészítése mellett - az elmúlt időszak szakértői tárgyalásairól szóló tájákoztató és a leltározás aktuális helyzete is...  

Kezdetben Heiling Ottó alelnök vezette az ülést, ő számolt be az elmúlt napok szakértői egyeztetéseiről is. A szakszervezeti vezető az ügyvezetés tagjai előtt elmondta, hogy a Hosz jelenleg a készenléti jellegü beosztásokkal, a 3/2002-es HM rendelettel, a hajózók élelmezési ellátásával és a térítésmentes élelmezési ellátással kapcsolatban folytat tárgyalásokat a munkáltató képviselőivel.  

Miután Mészáros Géza elnök és Szincsák Gyula alelnök visszaérkezett a HM jogi szakállamtitkárával történő tárgyalásról, a Hosz alelnöke elmondta, hogy az államtitkár asszonnyal a Hjt. módosítás-tervezeteiről, így – egyebek mellett – az illetmény nélküli szabadságról, a különböző pótlékváltoztatásokról, a fegyelmi eljárás új elemeiről egyeztettek. 

Az ülésen az is elhangzott, hogy a készenléti jellegü beosztásokkal kapcsolatban semmilyen előremozdulás nem történt, így – sajnos – továbbra is jogszerüen térhet el a parancsnok a heti 40 órás munkarendtől. Heiling Ottó alelnök még hozzátette, hogy ha valaki készenlétben van, készenléti pótlékban részesül, amikor számára túlórát rendelnek el, akkor pedig mégsem kaphat külön díjazást, nem fizetnek túlszolgálati díjat.

Fehér Zoltán, a közigazgatási és intézményi képviselet titkára a hadkiegészítő-parancsnokságok és a ZMNE jövőbeni sorsával kapcsolatos kérdésekről tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően a haderő-átalakítás történéseiről, így – többek között – az egri felderítő zászlóalj megszünéséről, illetve bizonyos elemeinek a debreceni dandár szervezetébe történő beépüléséről esett szó. Ezzel kapcsolatban hangzott el az is, hogy november 8-án Havril András vezérezredes tart állománygyülést Egerben.       

Mészáros Géza elnök - egyebek mellett - arra hívta fel a területi ügyvivők és a haderőnemi titkárok figyelmét, hogy a haderő-átalakítás során érintett alakulatoknál fel kell mérni, hogy hol kell konfliktus-kezeléssel kapcsolatos tájékoztatót tartani.

A leltár aktuális feladatairól Takács István tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz budapesti területi ügyvivője elmondta, hogy - az elnökség felhatalmazása alapján - korszerü eszköz nyilvántartó program beszerzése van folyamatban. Az eszközbázis feltöltése még ebben az évben megtörténhet – mondta az ügyvivő.

Az ügyvezetés tagjai külön napirendben foglalkoztak a november 13-ra összehívott választmányi ülés előkészítésével, lebonyolításával.

Az egyebekben szövetségi hírekről és tagsági viszonnyal kapcsolatos ügyekről esett szó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

A szélestörzsű flotta megújításának felgyorsítása érdekében a korábban leadott megrendelést kiegészítve újabb 50 darab Airbus A350-es repülőgépet rendel az Air France-KLM Csoport. A francia-holland vállalat fogja a legtöbb A350-est üzemeltetni a világon az évtized végére.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.