2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tárgyalások között, választmányi előtt

Hosz  |  2006. 11. 06., 08:53

A Honvédszakszervezet ügyvezetése november 6-i ülésének napirendjén szerepelt - a jövő heti választmányi értekezlet előkészítése mellett - az elmúlt időszak szakértői tárgyalásairól szóló tájákoztató és a leltározás aktuális helyzete is...  

Kezdetben Heiling Ottó alelnök vezette az ülést, ő számolt be az elmúlt napok szakértői egyeztetéseiről is. A szakszervezeti vezető az ügyvezetés tagjai előtt elmondta, hogy a Hosz jelenleg a készenléti jellegü beosztásokkal, a 3/2002-es HM rendelettel, a hajózók élelmezési ellátásával és a térítésmentes élelmezési ellátással kapcsolatban folytat tárgyalásokat a munkáltató képviselőivel.  

Miután Mészáros Géza elnök és Szincsák Gyula alelnök visszaérkezett a HM jogi szakállamtitkárával történő tárgyalásról, a Hosz alelnöke elmondta, hogy az államtitkár asszonnyal a Hjt. módosítás-tervezeteiről, így – egyebek mellett – az illetmény nélküli szabadságról, a különböző pótlékváltoztatásokról, a fegyelmi eljárás új elemeiről egyeztettek. 

Az ülésen az is elhangzott, hogy a készenléti jellegü beosztásokkal kapcsolatban semmilyen előremozdulás nem történt, így – sajnos – továbbra is jogszerüen térhet el a parancsnok a heti 40 órás munkarendtől. Heiling Ottó alelnök még hozzátette, hogy ha valaki készenlétben van, készenléti pótlékban részesül, amikor számára túlórát rendelnek el, akkor pedig mégsem kaphat külön díjazást, nem fizetnek túlszolgálati díjat.

Fehér Zoltán, a közigazgatási és intézményi képviselet titkára a hadkiegészítő-parancsnokságok és a ZMNE jövőbeni sorsával kapcsolatos kérdésekről tájékoztatta a megjelenteket.

Ezt követően a haderő-átalakítás történéseiről, így – többek között – az egri felderítő zászlóalj megszünéséről, illetve bizonyos elemeinek a debreceni dandár szervezetébe történő beépüléséről esett szó. Ezzel kapcsolatban hangzott el az is, hogy november 8-án Havril András vezérezredes tart állománygyülést Egerben.       

Mészáros Géza elnök - egyebek mellett - arra hívta fel a területi ügyvivők és a haderőnemi titkárok figyelmét, hogy a haderő-átalakítás során érintett alakulatoknál fel kell mérni, hogy hol kell konfliktus-kezeléssel kapcsolatos tájékoztatót tartani.

A leltár aktuális feladatairól Takács István tájékoztatta a megjelenteket. A Hosz budapesti területi ügyvivője elmondta, hogy - az elnökség felhatalmazása alapján - korszerü eszköz nyilvántartó program beszerzése van folyamatban. Az eszközbázis feltöltése még ebben az évben megtörténhet – mondta az ügyvivő.

Az ügyvezetés tagjai külön napirendben foglalkoztak a november 13-ra összehívott választmányi ülés előkészítésével, lebonyolításával.

Az egyebekben szövetségi hírekről és tagsági viszonnyal kapcsolatos ügyekről esett szó.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.