2023. 12. 09. szombat
Natália
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Megszületett a bérmegállapodás, elmarad a sztrájk!

Hosz  |  2007. 02. 19., 11:33

Kónya Pétertől, az FRDÉSZ elnökétől kapott információnk szerint ma - február 19-én - megszületett a bérmegállapodás a Kormány és az Egységes Közszolgálati Sztrájkbizottság között, így elmarad a február 21-re tervezett sztrájk...

A közszolgálati sztrájkbizottság és a kormány ma megállapodott a béremelések mértékéről - mondta Fehér József, az Egységes Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács operatív bizottságának elnöke az MTI-nek. Az egyezség alapján a közszférában az idén 6,65%-kal nőnek a keresetek, a tavalyi 6,75% emelés után - közölte Fehér József, hozzátéve: a korábban - február 21-re - kilátásba helyezett sztrájk a megállapodás nyomán okafogyottá vált, ezért a sztrájkbizottság a munkabeszüntetést lemondja.

- A 6,65% közel áll az Országos Érdekegyeztető Tanácsban kialkudott középértékhez, ami 6,75%. Ez tette lehetővé kellő garanciák mellett, hogy ennek megoldására a törvényjavaslatot nyújt be a kormány, és a forrásait biztosítja – nyilatkozta Szabó Endre. Szándékaink szerint már akár augusztusban folytatjuk a tárgyalásokat 2008-ról és természetesen a foglalkoztatáspolitika ügyeiről is.

Fehér József elmondta azt is, hogy a kormány eredetileg nem akarta emelni a közszolgálati dolgozók bérét idén. A szakszervezeti vezető szerint azonban később a kabinet belátta, hogy 750 ezer ember nem szenvedhet el két éven keresztül reálkereset-csökkenést. Hozzátette: a dolgozók bérének reálértéke így is csökken, hiszen az emelés csak az inflációt kompenzálja, a járulékemelést nem. A megszorítások azonban így mégsem rónak aránytalanul nagy terhet a közszféra dolgozóira. Az érdekképviseletek abban is megállapodtak a kormánnyal, hogy 2009-től ismét decemberben kapják meg a közszolgák a 13. havi fizetésüket.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.