2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Célegyenesben - Fókuszban a norvég projekt

Hosz  |  2008. 05. 28., 11:04

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány közös kuratóriumi ülést tartott a Magyar Honvédség Szociálpolitikai Közalapítvánnyal. A HM Kulturális és Szabadidőközpontban – május 28-án – megtartott esemény fő témája a mintegy ötszáz milliós költségvetésű norvég projekt volt. Az ülésen az alapítványok tisztségviselői mellett Pálfi Sarolta a felnőttképzési projekt monitoring vezetője is részt vett…

Gyuris Mihály, az MH Szociálpolitikai Közalapítvány kuratóriumi titkárának rövid megnyitója után Szekeres István ny. dandártábornok elevenítette fel az elmúlt időszak történéseit, a projekt kiindulópontjait. A Katonákért Alapítvány kuratóriumi elnöke „A Katonák munkaerő-piaci reintegrációjának képzési programja” címü Norvég Alap pályázat helyzetéről szóló előadásában miután a projektben résztvevők tevékenységi köréről beszélt, – egyebek mellett – elmondta: a Hosz által létrehozott Alapítványnak elsődlegesen a humán és a logisztikai kapacitások müködtetése lesz a feladata.

Ezt követően a pályázat célegyenesbe jutásáról, a véglegesítéséről, a közelgő, június 5-i beadási határidőről, valamint a további teendőkről, így a mintegy 20 hónapos időtartamú gyakorlati megvalósításról, valamint a képzők képzéséről, a kiegészítő, csatlakozó tevékenységekről és a prioritásokról is szót ejtett.

Az ülésen Sásik László projektmenedzser a munkaerő-piaci, esélyjavító módszerekről, a sikeres és hatékony megvalósítás feltételeiről, Pálfi Sarolta pedig a felnőttképzési, humán-erőforrási projekt képzési csatornáiról, a képzési struktúráról, a tájékoztatási hullámokról, a 11 hátrányos helyzetü településen lebonyolítandó road-show-k megszervezéséről adott információkat. Ezt követően a kuratóriumi tagok kérdéseket fogalmaztak meg a még tisztázatlan ügyekben.

A norvég pályázatot június 5-ig nyújtják be.

Ezt követően - már a Katonákért Alapítvány saját ülésén - aktualitásokról, segélyezési ügyekről, a Vodafone szolgáltatásról, valamint a rekonverzióról beszélt Szekeres István. A kuratóriumi elnöke a közhasznú jelentésről, az Alapítvány gazdálkodásáról, a Hosz-szal való korrekt kapcsolatról, a Food Expresszel való együttmüködésről, az Szja 1%-ának felajánlásával kapcsolatos kommunikáció, illetve a megszólítás nehézségeiről, valamint a várható bevételekről is beszámolt. Pusztai Lajos kuratóriumi titkár miután kiegészítette az elmondottakat, arról beszélt, hogy rendkívül fontos lenne az Alapítvány tevékenységének támogatása, a most benyújtott NCA pályázat is ezt szolgálja. Jeszenyi Ildikó, a Hosz szociális és személyügyi ügyvivője a segélyezés idei helyzetéről adott képet, majd a felügyelő bizottság vezetője a közhasznú jelentés elfogadását javasolta.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.