2018. 02. 19. hétfő
Zsuzsanna
: 311 Ft   : 248 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Oroszlánrészt vállal a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 05. 27., 14:06

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány május 27-én tartott kuratóriumi ülést. A HM Kulturális és Szabadidőközpont Kht. Gobelin termében megrendezett ülés napirendjén az Alapítvány 2009. évi közhasznú jelentésének megtárgyalása, „a Katonák Munkaerő-piaci Reintegrációjának képzési programja” című Norvég Projekt megvalósítása helyzetéről szóló tájékoztató, valamint a segélyezés helyzete szerepelt...

Szekeres István kuratóriumi elnök - a résztvevők köszöntése után - bevezetőjében bejelentette, hogy a Hosz egyetértésével kiegészítették a kuratórium és az Ellenőrző Bizottság tagságát. A kuratórium tagja lett a Hosz elnökségi tagja, Gáspár Tamásné, míg az Ellenőrző Bizottságé Jeszenyi Ildikó, a szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője. A bíróság jóváhagyta a jelöléseket.

Az is elhangzott, hogy dr. Paraizs József EB elnök egyetértett a napirenden szereplő témákkal és az előterjesztésekkel.

Ezt követően a kuratórium elnöke által tartott általános tájékoztató hangzott el. Ebben kitért arra, hogy 2009-ben is azt tette, abban a szellemben tevékenykedett az Alapítvány, amit az alapító okirat előírt.

- Soha olyan nyilvánosan nem zajlott a Katonákért Alapítvány tevékenysége, mint 2009-ben. Ez a fajta nyilvánossági munka miatt eredményes lett a norvég projekt is. Ennek ellenére az anyagi kondíciók megerősítése nem úgy sikerült, mint korábban gondoltuk. Saját tőkénkből is ,,fogyasztani", költeni kellett. Rendkívül sikeres az orientációs képzésünk és a karrier tanácsadásunk is. Egyre inkább az a megoldandó probléma, hogyan lehet megőrizni a megszerzett tudást, mostantól ez a legnagyobb lecke.

Bízni kell a norvégok korrektségében, azért is, hiszen az eddigi támogatható ötleteinkre mindig vevők voltak. 

 

A Vodafone-szolgáltatásról Szekeres tábornok elmondta, hogy 2009-ben is sikerült megőrizni fizetőképességet. A folyó költségvetésben azonban még mindig inkább veszteséges, mint nyereséges ez a fejezet. A kintlévőség csak lassan csordogál be.

 

A segélyezésről elhangzott, hogy a 7 millió forintból - annak ellenére, hogy még csak május vége van - már 4 milliót elköltött az Alapítvány.

 

Ezt követően Pusztai Lajos, a kuratórium titkára egészítette ki az elhangzottakat: Túlköltekeztünk, de tudjuk dr. Paraizs József szavaival élve: Ahhoz, hogy pénzhez jussunk, be kell fektetni”.

Jó lenne, ha az alapító több pénzt tudna átadni azért, hogy még több helyen pályázhasson a Katonákért Alapítvány, hiszen az önrészt nekünk kell biztosítani. 2010 takarékos év lesz, szeretnénk azonban még jobban kihasználni a norvég projekt és a Hosz által biztosított lehetőségeket.

 

 

 

Ezt követően Sásik László, a norvég projekt menedzsere elmondta: a 13 hónapja zajló norvég projekt során már nagyon komoly munka áll mögöttünk. Csak teljes erőbedobással tudtunk felmutatni jelentős eredményeket, ebben pedig kiemelkedő szerepe, oroszlánrésze volt és van jelenleg is a Katonákért Alapítványnak. A sikeres befejezés és a lehetséges folytatás a cél. A programban teljesíteni tudjuk vállalásainkat - fejezte be gondolatait a projektmenedzser.

 

 

 

Az EB tagja, Jeszenyi Ildikó hozzászólásában elmondta: a katona-állomány elszegényedett, a szerződéses állomány illetménye már nem versenyképes. Olyan helyzet alakult ki – az illetményeket, jövedelmeket tekintve - ma az MH-n belül, ami már tarthatatlan. 75 ezer forintos illetményért pedig már nem lehet megtartani a katonákat.

 

Az esemény végén a kuratórium tagjai egyhangú szavazással elgogadták a közhasznú jelentést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018. 01. 18., 14:58
Minden évben az adóbevallások leadásával együtt nyilatkozhatunk adónk 1+1%-ának felajánlásáról. Kérjük Tagjainkat és Szimpatizánsainkat, hogy az idén is támogassák adójuk 1%-val a Honvédszakszervezet által alapított Katonákért Közhasznú Alapítványt.
2018. 02. 05., 13:47
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
2018-02-01 15:44:54
Egy hadsereg igazi ereje mindig hitében és szellemiségében rejlik, a százhetven éves Magyar Honvédségnek pedig mindig is a rendíthetetlen bátorság és hazaszeretet adta a karakterét – mondta dr. Simicskó István honvédelmi miniszter január 30-án Budapesten, a kétszáz esztendeje született Görgei Artúr tiszteletére rendezett megemlékezésen, ahol a Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt...
2018-01-31 11:34:38
Szolnokon a MH. 34 Bercsényi László Különleges Műveleti Zászlóalj és a MH. 88. Könnyű Vegyes Zászlóalj összeolvadásából megalakuló MH 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Ezred 2017. szeptember 01-jén Szolnok város napján a Zrínyi 2026 Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program keretében dandárrá alakult…
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A mai napon, 2018. február 16-án, pénteken, helyi idő szerint 11 óra körül lezuhant a Török Légierő egyik SF-260D típusú kiképző repülőgépe. A repülőgép kétfős személyzete életét vesztette a katasztrófában.

  Háború Művészete magazin

Brüsszelben tanácskoztak az észak-atlanti katonai szövetség védelmi miniszterei február 14–15-én. A Budapestről kiutazó magyar küldöttséget Vargha Tamás honvédelmi miniszterhelyettes vezette. A delegációhoz a helyszínen csatlakozott Sztáray Péter, Magyarország NATO-nagykövete.