2017. 12. 12. kedd
Gabriella
: 314 Ft   : 266 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Oroszlánrészt vállal a Katonákért Alapítvány

Hosz  |  2010. 05. 27., 14:06

A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány május 27-én tartott kuratóriumi ülést. A HM Kulturális és Szabadidőközpont Kht. Gobelin termében megrendezett ülés napirendjén az Alapítvány 2009. évi közhasznú jelentésének megtárgyalása, „a Katonák Munkaerő-piaci Reintegrációjának képzési programja” című Norvég Projekt megvalósítása helyzetéről szóló tájékoztató, valamint a segélyezés helyzete szerepelt...

Szekeres István kuratóriumi elnök - a résztvevők köszöntése után - bevezetőjében bejelentette, hogy a Hosz egyetértésével kiegészítették a kuratórium és az Ellenőrző Bizottság tagságát. A kuratórium tagja lett a Hosz elnökségi tagja, Gáspár Tamásné, míg az Ellenőrző Bizottságé Jeszenyi Ildikó, a szakszervezet szociális és személyügyi ügyvivője. A bíróság jóváhagyta a jelöléseket.

Az is elhangzott, hogy dr. Paraizs József EB elnök egyetértett a napirenden szereplő témákkal és az előterjesztésekkel.

Ezt követően a kuratórium elnöke által tartott általános tájékoztató hangzott el. Ebben kitért arra, hogy 2009-ben is azt tette, abban a szellemben tevékenykedett az Alapítvány, amit az alapító okirat előírt.

- Soha olyan nyilvánosan nem zajlott a Katonákért Alapítvány tevékenysége, mint 2009-ben. Ez a fajta nyilvánossági munka miatt eredményes lett a norvég projekt is. Ennek ellenére az anyagi kondíciók megerősítése nem úgy sikerült, mint korábban gondoltuk. Saját tőkénkből is ,,fogyasztani", költeni kellett. Rendkívül sikeres az orientációs képzésünk és a karrier tanácsadásunk is. Egyre inkább az a megoldandó probléma, hogyan lehet megőrizni a megszerzett tudást, mostantól ez a legnagyobb lecke.

Bízni kell a norvégok korrektségében, azért is, hiszen az eddigi támogatható ötleteinkre mindig vevők voltak. 

 

A Vodafone-szolgáltatásról Szekeres tábornok elmondta, hogy 2009-ben is sikerült megőrizni fizetőképességet. A folyó költségvetésben azonban még mindig inkább veszteséges, mint nyereséges ez a fejezet. A kintlévőség csak lassan csordogál be.

 

A segélyezésről elhangzott, hogy a 7 millió forintból - annak ellenére, hogy még csak május vége van - már 4 milliót elköltött az Alapítvány.

 

Ezt követően Pusztai Lajos, a kuratórium titkára egészítette ki az elhangzottakat: Túlköltekeztünk, de tudjuk dr. Paraizs József szavaival élve: Ahhoz, hogy pénzhez jussunk, be kell fektetni”.

Jó lenne, ha az alapító több pénzt tudna átadni azért, hogy még több helyen pályázhasson a Katonákért Alapítvány, hiszen az önrészt nekünk kell biztosítani. 2010 takarékos év lesz, szeretnénk azonban még jobban kihasználni a norvég projekt és a Hosz által biztosított lehetőségeket.

 

 

 

Ezt követően Sásik László, a norvég projekt menedzsere elmondta: a 13 hónapja zajló norvég projekt során már nagyon komoly munka áll mögöttünk. Csak teljes erőbedobással tudtunk felmutatni jelentős eredményeket, ebben pedig kiemelkedő szerepe, oroszlánrésze volt és van jelenleg is a Katonákért Alapítványnak. A sikeres befejezés és a lehetséges folytatás a cél. A programban teljesíteni tudjuk vállalásainkat - fejezte be gondolatait a projektmenedzser.

 

 

 

Az EB tagja, Jeszenyi Ildikó hozzászólásában elmondta: a katona-állomány elszegényedett, a szerződéses állomány illetménye már nem versenyképes. Olyan helyzet alakult ki – az illetményeket, jövedelmeket tekintve - ma az MH-n belül, ami már tarthatatlan. 75 ezer forintos illetményért pedig már nem lehet megtartani a katonákat.

 

Az esemény végén a kuratórium tagjai egyhangú szavazással elgogadták a közhasznú jelentést.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 11. 20., 13:59
Még Karácsony előtt a teljes személyi állomány egységesen 45.000 forint utalványban részesül. A honvédelmi miniszter és az érdekképviseleti szervezetek között 2017. november 20-án megállapodás került aláírásra „a Magyar Honvédség személyi állománya 2018. évi egyes illetményjellegű és illetményen kívüli juttatásairól”.
2017. 10. 13., 11:33
A Honvédszakszervezet hagyományaihoz híven ez év végén 2017. december 09-én 15 órai kezdettel ismét megrendezi a Fővárosi Nagycirkuszban tartandó rendezvényét megköszönve ezzel Tagjainknak az egész éves munkát…
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017. 11. 28., 12:31
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

A megújult szabályoknak köszönhetően minden eddiginél eseménydúsabbnak ígérkezik a Red Bull Air Race 2018-as versenysorozata Master és Challenger kategóriában egyaránt.

  Háború Művészete magazin

Új segítőkre lelt a Kecskeméti Szent László Lions Club a Durgó Tamás őrnagy vezette Bács-Kiskun megyei toborzó iroda katonái személyében, hisz mostantól több esetben közös programokon fognak együtt jótékonykodni.