2024. 05. 18. szombat
Alexandra, Erik
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A Honvédszakszervezet sajtóközleménye

Hosz  |  2013. 05. 16., 08:58

A május 15-i kongresszus után az elnökség az alábbi sajtóközleményt fogadta el és adta ki a Magyar Távirati Iroda számára...

Sajtóközlemény

A katonák reprezentatív szakszervezete, a Honvédszakszervezet (Hosz) tagsága őszinte örömmel értesült arról, hogy az oktatásban dolgozók mellett a közszféra másik jelentős ágazata, az egészségügy munkavállalói számára is jelentős béremelést jelentett be a kormány. Tekintettel a Hosz által képviselt hivatásos és szerződéses állomány egyre inkább ellehetetlenülő egzisztenciális helyzetére, a Hosz kongresszusi küldöttei fontosnak tartják, hogy a katonák illetményeinek emelését is tegye lehetővé a 2014. évi költségvetés.

A HM és a Hosz közötti további egyeztetések sikerében bízva, illetve Áder János köztársasági elnök legutóbbi, a Magyar Honvédséget méltató szavaira, és a kormány nevében számunkra levelet fogalmazó Lázár János miniszterelnökséget vezető államtitkár véleményére – ,,a kormány elengedhetetlenül szükségesnek látja, hogy mielőbb megvalósuljon a katonai életpályamodellhez kapcsolódó illetményemelés” – hivatkozva, közelgő ünnepünk, a Magyar Honvédelem Napja alkalmából azt kérjük a honvédelmi minisztertől, hogy tegye lehetővé a honvédelmi tárca és a katonák reprezentatív szakszervezete közötti 2014. évi érdemi bértárgyalások legkésőbb június 30-ig történő megkezdését.

A Honvédszakszervezet kongresszusa egyhangúan elfogadta a jogszabályokhoz igazodó új Alapszabályt, valamint a 2012. évi költségvetés teljesülését, a tagdíjfizetés rendjének módosítását, valamint a vagyonkezelésről és a segélyezésről szóló határozatokat.

Budapest, 2013. május 15.                             

                     A Honvédszakszervezet elnöksége nevében:

                                                                                                    Czövek János sk.

                                                                                                               elnök

További információk: Szita Róbert

                                    Tel.: 06/70 387-1875

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.