2023. 03. 21. kedd
Benedek
: 392 Ft   : 365 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztatás missziós csoportos élet-, baleset- és betegbiztosításról

2020. 04. 15., 12:45

A Hosz szolgáltatási palettáján már több éve nagy népszerűségnek örvend a Groupama GB160 jelű csoportos élet-, baleset-, és betegségbiztosítás (ún. missziós biztosítás), amely a külszolgálaton résztvevő Hosz tagok számára nyújt biztosítást....

Miért ajánljuk a biztosítást?
- Az öngondoskodás formája
- MH csoportos biztosítása 2011.12.31-ig volt érvényben
- Jelenleg nincs csoportos élet és balesetbiztosítás a szolgálatot ellátó katonák részére
- Kb 1000fő általánosnál magasabb kockázatú (háborús, polgárháborús, vagy terrorizmus által fenyegetett) nem harci jellegű (békefenntartó, megfigyelő, logisztikai, műszaki, egészségügyi) feladatokat lát el.
- A Honvédszakszervezet felkérése alapján, a HOSZ tagjainak a részére

Kinek ajánljuk a biztosítást?
Külföldön szolgálatot teljesítők részére
- Kormány illetve az Országgyűlés döntése alapján vesznek részt a szolgálatban
- Két kategória a kockázatok alapján.
I. kategória: Egyéb országok Afganisztán és Irakon kívül
II.kategória: Afganisztán, Irak.

Szolgáltatások
- Természetes halál esetén 3.000.000,-Ft
- Baleseti halál esetén 5.000.000,-Ft (a biztosított akaratán kívül fellépő olyan külső behatás, amelynek következtében a biztosított 1 éven belül meghal, valamint a békefenntartói feladatok ellátása esetén a harci cselekménnyel ok-okozati összefüggésben pld: (telepített-rejtettakna robbanás, orvlövész cselekménye. stb.)
- 100%-os egészségkárosodás esetén 10.000.000,-Ft
részleges esetén arányos kifizetés

Kizárt kockázatok
- Súlyosan ittas állapot
- Kábító és bódítószer befolyása alatt
- Támadó harci cselekményben való részvétel
- HIV fertőzöttség
- Terrorcselekményben való részvételével
- Jogosítvány nélkül vezetés

Szolgáltatás díjai
I. kategória:
Egyéb országok
3.538,-Ft/hó
II. kategória
Afganisztán, Irak.
akár 5.661,-Ft/hó (6 hónapos díjfizetéssel)

Csatlakozáshoz szükséges lépések
1. HOSZ tagság igazolása /regisztráció kitöltése
2. Csatlakozási nyomtatvány kitöltése GB160
3. Biztosított nyilatkozata a biztosítás igénybevételére
4. Biztosítási díj befizetése ( kp vagy átutalás)

Díjfizetés ideje és összege
- Fizetési mód: Készpénzben vagy átutalással. (a biztosítási díjakat a cikk alján található kitöltési útmutató tartalmazza!)
- A teljes díjfizetési időszak egy összegben!
- Közlemény: Név, születési idő, anyja neve

Kockázatviselés: A biztosítási díjfizetés és szolgáltatás kizárólag a misszióra történő felkészülés kezdő napjától a befejezés (hazaérkezés) napjával bezáródó kapcsolódó tevékenységekkel szorosan összefüggő káreseményekre vonatkozik.

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022. 11. 30., 13:58
„Minden idők legnagyobb haderőreformja zajlik” – mondta dr. Ruszin-Szendi Romulusz altábornagy, a Magyar Honvédség parancsnoka a Honvédszakszervezet őszi küldöttgyűlésén Budapesten, november 29-én, kedden.
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.
2023-01-31 14:08:05
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány 2021. évi projekt keretében az alapítvány működési költségeinek támogatása és szakmai programjai (tanácsadás, szakmai jogi tájékoztatások) valósulhattak meg.

  JETfly Magazin

Az 1985-ben indult légitársaság most harmadszor változtat arculatán. A jelenlegi festések 1999 óta láthatóak a világ legnagyobb légitársaságának óriásgépein, és az egyik legismertebb márkajelzéssé váltak ez alatt az idő alatt. A mostani arculatfrissítés a gépek függőleges vezérsíkját és a szárnyakat érinti.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.