2024. 07. 22. hétfő
Magdolna
: 390 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Katonai életpálya egész életen át? Kutatás, technikai és emberi tényezők fejlesztése

2022. 05. 03., 13:51

A Független Szakszervezetek Demokratikus Ligája és a Honvédszakszervezet, ”A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” elnevezésű GINOP-5.3.5-18-2020-00162 azonosító számú támogatásához kapcsolódóan interjút készített a kutatásban együttműködő humán politikai szakértővel, Dr. Krizbai Jánossal.

„A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projekt célja a jól képzett, az új kihívások szakszerű kezelésére megfelelően felkészített katonai és honvédségi alkalmazotti állomány utánpótlásának folyamatos biztosítása, a fiatalok megszólítása, tájékoztatása, pályára irányítása és pályán tartása, a jelentkező munkaerő-hiány csökkentése és az ágazat széles körű társadalmi megbecsülésének elősegítése.

Mi indokolja „A munkaerő-hiány lehetséges kezelési módjai a honvédelemben” című projektben végzett kutatást?

Az önkéntes haderő 2005-től történő bevezetése után a legénységi állomány biztosítása is önkéntes jelentkezés alapján történik.  Nemzetközi példák, kutatások azt mutatják, hogy a munkaerőpiaci kihívások miatt meg kell küzdeni a hadseregeknek is az állomány megszerzéséért és megtartásáért. A mai társadalmi viszonyok kevéssé támogatják a fizikailag is megterhelőbb kötöttebb munkák vállalását.

Mi volt a kutatás célja?

A fluktuációt (pályaelhagyást) vizsgáló kutatásunk célja az volt, hogy a már tényleges katonai szolgálatot teljesítő -döntően fiatalabb generációknál- vizsgáljuk a pályamotiváció, megelégedettség helyzetét. Kiemelten vizsgáltuk, hogy inkább személyi, vagy szervezeti okok a meghatározóak a pályaelhagyásnak.

 Milyen módszereket használtak a kutatás során?

Elsődleges empirikus kutatással, zárt kérdésekkel vizsgáltuk a kérdést, de módot adtunk személyes üzenetek megfogalmazására is. Ezen túl az okok mélyebb vizsgálatát személyes megkérdezésekkel, interjúkkal csoportos beszélgetésekkel végeztük.

 Mi alapján került a kutatásban a célcsoport meghatározásra?

A kutatás célcsoportja a megvalósító szakszervezetek tagságból, elsősorban a fiatalabb generációkra koncentrált biztosítva az országos lefedettséget. Tekintettel arra, hogy viszonylag kis elemszámú mintával dolgoztunk, az eredményeket összevetettük egy korábbi (2018-19) nagy mintás honvédségi kutatás vonatkozó blokkjaival, az eredményeket összevetve is értékeltük.

 A kutatás során kapott eredmények alátámasztották a hipotézist?

Tekintettel a kapott kedvezőtlen eredményekre a kutatási jelentésben leírtuk azt a történelmi társadalmi hatásokat is, melyek hozzájárulnak azokhoz a működési problémákhoz, melyek okozói a nagymértékű kiáramlásnak. Tehát összetettebbek az okok, így a válaszoknak is komplexebbeknek kell lenni. Fontos, hogy láthatóan megvan a vezetés felismerése, szándékolt a fejlesztés.

 A kutatás megvalósításakor találkoztak nem várt eredményekkel/újdonságokkal?

A kis elemszámok miatt viszonylag kevés lehetőség volt a belső összefüggések differenciált feltárására. Mindazonáltal az egyértelműen látható, hogy a fiatalabbak könnyebben döntenek a kilépés, pályaelhagyás mellett. Az idősebb generációk esetében inkább a motivációvesztés rezignáltságot okozott.

 Hogyan értékeli a kutatás eredményeit?

A kutatás eredményei egyértelműen igazolták, hogy olyan működési problémák is jelentkeznek, amelyekre kevéssé hatékony válasz a jövedelmek emelése. Fontos, hogy javuljon a munka és magánélet összhangja, tervezhetőbb, kiszámíthatóbb legyen a katonai pálya. Több olyan társadalmi változás is bekövetkezett a foglalkoztatásban, a munkaerőpiacon, amelyekre a honvédségben is reagálni kell. 

 Kutatást követően mik a következő lépések, jövőbeni tervek?

Nagyon fontosnak tűnnek azok a fejlesztési kérdések, amelyeket a honvédségben az elmúlt években elindítottak. Ezek azonban egyelőre erőteljesen technikai irányultságúak. Meghirdetésre került a szervezeti kultúra megváltoztatása is, de az állomány még nem érzi ennek a tényleges eredményét. Nagyon fontos hozadéka kutatásunknak, a projekt további feladatainak, hogy rámutassunk ezekre a hiányosságokra.

A Honvédszakszervezet és tagsága fontos szerepet tölt be a honvédségben a projekt tárgyában is. A legfelső fórumokon a szakszervezet vezetése tudja jelezni az állomány jellemző problémáit. Fontos viszont, hogy az érintettek a csapatoknál kapják meg a válaszokat is. Láthatóan az állomány mindegyik csoportja erőteljesen kifejezte a tájékoztatás hiányát ez olyan kiemelt kérdésnek látszik, amelyben szemléletváltással különösebb ráfordítások nélkül is érdemi változásokat lehet elérni. Nyilván fontosak azok a lépések, amelyek az átfogó fejlesztések érdekében megfogalmazódtak. Azokat a tapasztalatokat, amelyeket a projekt során szereztünk, fontos, hogy a felső vezetés megismerje. Továbbá kiemelten fontos lenne, hogy a vezetés válaszai a Honvédelmi humánstratégiában is testet öltsenek, hiszen a változások csak hosszabb intervallumban lehetnek hatékonyabbak.

A projekt keretében elkészülő elemzések, szakmai anyagok a projekt aloldalon (https://liganet.hu/p1318-a-munkaero-hiany-kezelese-a-honvedelemben.html) kerülnek megjelentetésre.

 

 

 

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Portugália védelmi minisztere, João Nuno Lacerda Teixeira de Melo, június végén jelentette be, hogy a légierő modernizációjának következő lépéseként az Embraer Super Tucano kiképző és könnyű harci repülőgép új változatát vásárolnák meg.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.