2023. 12. 04. hétfő
Barbara, Borbála
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konstruktivitás és felelős szerepvállalás

Hosz  |  2005. 05. 26., 11:37

A szárazföldi és a logisztikai haderőnem parancsnokai után a légierő első embere is fogadta a Honvédszakszervezet elnökét. A május 26-i veszprémi találkozón mindkét fél tájékoztatott saját szervezete aktualitásairól, küszöbön álló feladatairól. Sági János vezérőrnagy és Mészáros Géza megbeszélésén jelen volt Andor Tamás, a szakszervezet haderőnemi képviselője, valamint Oláh József haderőnemi titkár is...  

A veszprémi bemutatkozó látogatás első részében Mészáros Géza a Hosz életében bekövetkezett változásokról, az áprilisi rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak szakszervezeti történéseiről tájékoztatta Sági János vezérőrnagyot. A Hosz elnöke a kétoldalú – HM és Hosz közötti – együttmüködési megállapodás aláírásáról, illetve a HÉF munkájáról is megbeszélést folytatott a légierő parancsnokával. Ezt követően Sági vezérőrnagy ismertette a légierő haderőnem előtt álló legfontosabb célkitüzéseket, a jelenlegi NATO elvárásokat és hazai haderőnemi feladatokat. Említést tett a szolnoki és győri egységek idei kiemelt feladatairól, a taszári Kapos Bázisrepülőtér bezárásáról, a pápai kitérő- befogadó- és NATO repülőtér felállításáról, illetve az idei hazai és nemzetközi kutató-mentő gyakorlatokról is.

Az MH légierő parancsnoka miután felajánlotta támogatását a szakszervezet számára, reményét fejezte ki, hogy hasznot hoz a szakszervezet életében bekövetkezett változás, majd konstruktív együttmüködést, a döntéselőkészítő munkát támogató időbeni és felelős szerepvállalást kért a Hosz elnökétől. Mészáros Géza kifejtette: minél tágabb lehetősége van egy szervezet vezetőjének, annál nagyobb a felelőssége és a szerepe, ez pedig kihat a katonák sorsának alakítására is. A megbeszélés végén a Hosz elnöke ajándáktárgyat nyújtott át a légierő parancsnokának, Sági vezérőrnagy pedig a haderőnemről nemrégiben megjelent könyvet adott át a szakszervezeti tisztségviselőknek.     

A találkozó után Mészáros Géza Hosz elnök - Andor Tamás elnökségi tag és Oláh József légierő haderőnemi titkár társaságában - a légierőnél müködő nagyobb alapszervezetek vezetőivel folytatott megbeszélést. A veszprémi Helyőrségi Klubban Iváncsik Miklós, Simon Károly és Tóvári Róbert a repülő- és radarcsapatoknál szolgáló tagtársakat leginkább foglalkoztató problémákról tájékoztatta az elnököt, emellett a nyugállományú alapszervezet megalakításáról is szót váltottak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.