2024. 04. 15. hétfő
Tas, Anasztázia
: 393 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konstruktivitás és felelős szerepvállalás

Hosz  |  2005. 05. 26., 11:37

A szárazföldi és a logisztikai haderőnem parancsnokai után a légierő első embere is fogadta a Honvédszakszervezet elnökét. A május 26-i veszprémi találkozón mindkét fél tájékoztatott saját szervezete aktualitásairól, küszöbön álló feladatairól. Sági János vezérőrnagy és Mészáros Géza megbeszélésén jelen volt Andor Tamás, a szakszervezet haderőnemi képviselője, valamint Oláh József haderőnemi titkár is...  

A veszprémi bemutatkozó látogatás első részében Mészáros Géza a Hosz életében bekövetkezett változásokról, az áprilisi rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak szakszervezeti történéseiről tájékoztatta Sági János vezérőrnagyot. A Hosz elnöke a kétoldalú – HM és Hosz közötti – együttmüködési megállapodás aláírásáról, illetve a HÉF munkájáról is megbeszélést folytatott a légierő parancsnokával. Ezt követően Sági vezérőrnagy ismertette a légierő haderőnem előtt álló legfontosabb célkitüzéseket, a jelenlegi NATO elvárásokat és hazai haderőnemi feladatokat. Említést tett a szolnoki és győri egységek idei kiemelt feladatairól, a taszári Kapos Bázisrepülőtér bezárásáról, a pápai kitérő- befogadó- és NATO repülőtér felállításáról, illetve az idei hazai és nemzetközi kutató-mentő gyakorlatokról is.

Az MH légierő parancsnoka miután felajánlotta támogatását a szakszervezet számára, reményét fejezte ki, hogy hasznot hoz a szakszervezet életében bekövetkezett változás, majd konstruktív együttmüködést, a döntéselőkészítő munkát támogató időbeni és felelős szerepvállalást kért a Hosz elnökétől. Mészáros Géza kifejtette: minél tágabb lehetősége van egy szervezet vezetőjének, annál nagyobb a felelőssége és a szerepe, ez pedig kihat a katonák sorsának alakítására is. A megbeszélés végén a Hosz elnöke ajándáktárgyat nyújtott át a légierő parancsnokának, Sági vezérőrnagy pedig a haderőnemről nemrégiben megjelent könyvet adott át a szakszervezeti tisztségviselőknek.     

A találkozó után Mészáros Géza Hosz elnök - Andor Tamás elnökségi tag és Oláh József légierő haderőnemi titkár társaságában - a légierőnél müködő nagyobb alapszervezetek vezetőivel folytatott megbeszélést. A veszprémi Helyőrségi Klubban Iváncsik Miklós, Simon Károly és Tóvári Róbert a repülő- és radarcsapatoknál szolgáló tagtársakat leginkább foglalkoztató problémákról tájékoztatta az elnököt, emellett a nyugállományú alapszervezet megalakításáról is szót váltottak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

Folytatódik a Hadak útján hadtörténeti előadás-sorozat Nagykanizsán, a Halis István Városi Könyvtárban: 2024. április 24-én, 18 órától az egyik legeredményesebb magyar vadászpilótáról, vitéz nemes Molnár László főhadnagyról hallgathatunk meg egy előadást.

  Háború Művészete magazin

„A második világháború alatt legalább huszonnégy – amerikai és szovjet – légitámadás érte Győr városát – legalább ennyiszer zúgtak a szirénák, omlottak le az épületek és menekültek az óvóhelyekre az emberek a bombázások elől.”
Széchenyi 2020 europai szociális alap.