2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konstruktivitás és felelős szerepvállalás

Hosz  |  2005. 05. 26., 11:37

A szárazföldi és a logisztikai haderőnem parancsnokai után a légierő első embere is fogadta a Honvédszakszervezet elnökét. A május 26-i veszprémi találkozón mindkét fél tájékoztatott saját szervezete aktualitásairól, küszöbön álló feladatairól. Sági János vezérőrnagy és Mészáros Géza megbeszélésén jelen volt Andor Tamás, a szakszervezet haderőnemi képviselője, valamint Oláh József haderőnemi titkár is...  

A veszprémi bemutatkozó látogatás első részében Mészáros Géza a Hosz életében bekövetkezett változásokról, az áprilisi rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak szakszervezeti történéseiről tájékoztatta Sági János vezérőrnagyot. A Hosz elnöke a kétoldalú – HM és Hosz közötti – együttmüködési megállapodás aláírásáról, illetve a HÉF munkájáról is megbeszélést folytatott a légierő parancsnokával. Ezt követően Sági vezérőrnagy ismertette a légierő haderőnem előtt álló legfontosabb célkitüzéseket, a jelenlegi NATO elvárásokat és hazai haderőnemi feladatokat. Említést tett a szolnoki és győri egységek idei kiemelt feladatairól, a taszári Kapos Bázisrepülőtér bezárásáról, a pápai kitérő- befogadó- és NATO repülőtér felállításáról, illetve az idei hazai és nemzetközi kutató-mentő gyakorlatokról is.

Az MH légierő parancsnoka miután felajánlotta támogatását a szakszervezet számára, reményét fejezte ki, hogy hasznot hoz a szakszervezet életében bekövetkezett változás, majd konstruktív együttmüködést, a döntéselőkészítő munkát támogató időbeni és felelős szerepvállalást kért a Hosz elnökétől. Mészáros Géza kifejtette: minél tágabb lehetősége van egy szervezet vezetőjének, annál nagyobb a felelőssége és a szerepe, ez pedig kihat a katonák sorsának alakítására is. A megbeszélés végén a Hosz elnöke ajándáktárgyat nyújtott át a légierő parancsnokának, Sági vezérőrnagy pedig a haderőnemről nemrégiben megjelent könyvet adott át a szakszervezeti tisztségviselőknek.     

A találkozó után Mészáros Géza Hosz elnök - Andor Tamás elnökségi tag és Oláh József légierő haderőnemi titkár társaságában - a légierőnél müködő nagyobb alapszervezetek vezetőivel folytatott megbeszélést. A veszprémi Helyőrségi Klubban Iváncsik Miklós, Simon Károly és Tóvári Róbert a repülő- és radarcsapatoknál szolgáló tagtársakat leginkább foglalkoztató problémákról tájékoztatta az elnököt, emellett a nyugállományú alapszervezet megalakításáról is szót váltottak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.