2023. 03. 24. péntek
Gábor, Karina
: 388 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Konstruktivitás és felelős szerepvállalás

Hosz  |  2005. 05. 26., 11:37

A szárazföldi és a logisztikai haderőnem parancsnokai után a légierő első embere is fogadta a Honvédszakszervezet elnökét. A május 26-i veszprémi találkozón mindkét fél tájékoztatott saját szervezete aktualitásairól, küszöbön álló feladatairól. Sági János vezérőrnagy és Mészáros Géza megbeszélésén jelen volt Andor Tamás, a szakszervezet haderőnemi képviselője, valamint Oláh József haderőnemi titkár is...  

A veszprémi bemutatkozó látogatás első részében Mészáros Géza a Hosz életében bekövetkezett változásokról, az áprilisi rendkívüli kongresszus óta eltelt időszak szakszervezeti történéseiről tájékoztatta Sági János vezérőrnagyot. A Hosz elnöke a kétoldalú – HM és Hosz közötti – együttmüködési megállapodás aláírásáról, illetve a HÉF munkájáról is megbeszélést folytatott a légierő parancsnokával. Ezt követően Sági vezérőrnagy ismertette a légierő haderőnem előtt álló legfontosabb célkitüzéseket, a jelenlegi NATO elvárásokat és hazai haderőnemi feladatokat. Említést tett a szolnoki és győri egységek idei kiemelt feladatairól, a taszári Kapos Bázisrepülőtér bezárásáról, a pápai kitérő- befogadó- és NATO repülőtér felállításáról, illetve az idei hazai és nemzetközi kutató-mentő gyakorlatokról is.

Az MH légierő parancsnoka miután felajánlotta támogatását a szakszervezet számára, reményét fejezte ki, hogy hasznot hoz a szakszervezet életében bekövetkezett változás, majd konstruktív együttmüködést, a döntéselőkészítő munkát támogató időbeni és felelős szerepvállalást kért a Hosz elnökétől. Mészáros Géza kifejtette: minél tágabb lehetősége van egy szervezet vezetőjének, annál nagyobb a felelőssége és a szerepe, ez pedig kihat a katonák sorsának alakítására is. A megbeszélés végén a Hosz elnöke ajándáktárgyat nyújtott át a légierő parancsnokának, Sági vezérőrnagy pedig a haderőnemről nemrégiben megjelent könyvet adott át a szakszervezeti tisztségviselőknek.     

A találkozó után Mészáros Géza Hosz elnök - Andor Tamás elnökségi tag és Oláh József légierő haderőnemi titkár társaságában - a légierőnél müködő nagyobb alapszervezetek vezetőivel folytatott megbeszélést. A veszprémi Helyőrségi Klubban Iváncsik Miklós, Simon Károly és Tóvári Róbert a repülő- és radarcsapatoknál szolgáló tagtársakat leginkább foglalkoztató problémákról tájékoztatta az elnököt, emellett a nyugállományú alapszervezet megalakításáról is szót váltottak. 

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2022-12-21 09:58:36
A Honvédszakszervezet tisztségviselői és alapszervezet vezetői 2022. december hónapban felmérték a rászoruló katonacsaládok számát. A felmérés eredményeként a katonacsaládok részére az alapszervezet vezetők a Hosz alapszervezeteinek költségvetése terhére segélycsomagokat osztottak…
2022-12-02 11:03:03
2022.november 30-án 13 órai kezdettel 4 csapat részvételével helyőrségi sakkversenyt rendezett a Noszlopy Gáspár Honvéd Nyugállományú Klub Kaposváron, a Helyőrségi Művelődési Otthonban...

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.