2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a személyi beszélgetések

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:17

Az ÖHP megalakítása érdekében

Tömböl László vezérõrnagy, a honvédelmi miniszter által az MH Összhaderõnemi Parancsnokság megalakításával megbízott parancsnok vezetésével személyi beszélgetéseket folytattak le Székesfehérváron, az MH Szárazföldi Parancsnokságán. A december 5-6-i eseményen a Honvédszakszervezet képviseletében Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ vett rész.

A második-harmadik körben

A beosztások ajánlásának utolsó ciklusában több mint 200 fõ katonatársunk érintett. Az elsõ napon 62 fõ részére ajánlottak fel jelenleg be nem töltött beosztásokat. A személyi beszélgetést a Honvédelmi Minisztérium személyzeti fõosztályvezetõje, Palásti Ferenc dandártábornok vezeti. Természetesen az érdekvédelem egyik kiemelkedõ feladataként, miszerint a személyi beszélgetéseknél segítjük kollégáinkat a döntéshozatalban, a Honvédszakszervezet csapata is jelen volt.

Már az elsõ körös személyi beszélgetéseken is jelen voltak a Hosz központi szakszervezeti tisztségviselõ. Az állandó készenlétben lévõ, telefonon elérhetõ szakértõ csoporttal a háttérben azonnal rendelkezésre álltunk, de külön kérésre személyesen is segítettük szakszervezeti tagjainkat. A második-harmadik körös beszélgetésre szakmai, személyügyi, jogi ismeretekkel felfegyverzett, erõs csapatot delegált a Honvédszakszervezet. A segítségnyújtás két területre tagozódott. A felkészülési, várakozási helységekben a felmerült kérdésekre, a választható alternatívák hatásaira adtunk tanácsot, segítettük a döntéshozatalban az érintetteket. A személyi beszélgetések konkrét helyszínén állandó, helyszíni képviseletet biztosítottunk, hogy a hirtelen döntéshozatalhoz még ott is segítséget tudjunk nyújtani, hogy az érdekeket tudjuk képviselni. Talán a jelenlétünknek is, de a személyügyi beszélgetéseket levezetõk jóindulatú, segítõkész hozzáállásának köszönhetõen az elsõ napon az érintettek közel 80-90%-a beosztást tudott kapni. Azoknak, akiknek nem sikerült, azok legtöbbje eleve a felmentésüket szerették volna kérni. Az utolsó forduló további napjaiban is ott leszünk!

A Magyar Honvédség Hûvösvölgyi úti objektumában folytatódtak az összevont második-harmadik körös személyi beszélgetések. A december 12-13-án 70-70 fõ tisztet, tiszthelyettest hívtak meg, személyügyi helyzetük rendezésére. Szerdán Palásti Ferenc dandártábornok, a HM személyzeti fõosztályvezetõje, csütörtökön pedig Katona Károly ezredes, fõosztályvezetõ-helyettes vezette a személyügyi beszélgetéseket.

A munkaterületet továbbra is két részre osztottuk. Amíg a Tükörteremben várakozók által feltett kérdésekre válaszoltunk, felvázoltuk a választási lehetõségeket, segítettünk megérteni a választások hatásait, addig az elsõ emeleten, a Kápolnában, a hivatalos beszélgetések zajlódtak. Itt álltunk folyamatos készenlétben: az elõzetes egyeztetések után, külön felkérésre 6 fõ részére biztosítottunk közvetlen érdekképviseletet. Büszkén mondhatjuk, hogy mind a hat fõnek sikerült az eredeti elképzeléseik szerinti beosztást megkapniuk. Nagy hatással volt ránk, hogy láttuk a szemükben a sikert, különösen úgy, hogy volt közöttük olyan, aki alig bízott a jó eredményben.

Felkészült csapatunk, a remek szakmai bizottságok hátterével a ráadásnapon, december 15-én is képviselte a Honvédszakszervezet tagjait.

N. K. - T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.