2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a személyi beszélgetések

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:17

Az ÖHP megalakítása érdekében

Tömböl László vezérõrnagy, a honvédelmi miniszter által az MH Összhaderõnemi Parancsnokság megalakításával megbízott parancsnok vezetésével személyi beszélgetéseket folytattak le Székesfehérváron, az MH Szárazföldi Parancsnokságán. A december 5-6-i eseményen a Honvédszakszervezet képviseletében Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ vett rész.

A második-harmadik körben

A beosztások ajánlásának utolsó ciklusában több mint 200 fõ katonatársunk érintett. Az elsõ napon 62 fõ részére ajánlottak fel jelenleg be nem töltött beosztásokat. A személyi beszélgetést a Honvédelmi Minisztérium személyzeti fõosztályvezetõje, Palásti Ferenc dandártábornok vezeti. Természetesen az érdekvédelem egyik kiemelkedõ feladataként, miszerint a személyi beszélgetéseknél segítjük kollégáinkat a döntéshozatalban, a Honvédszakszervezet csapata is jelen volt.

Már az elsõ körös személyi beszélgetéseken is jelen voltak a Hosz központi szakszervezeti tisztségviselõ. Az állandó készenlétben lévõ, telefonon elérhetõ szakértõ csoporttal a háttérben azonnal rendelkezésre álltunk, de külön kérésre személyesen is segítettük szakszervezeti tagjainkat. A második-harmadik körös beszélgetésre szakmai, személyügyi, jogi ismeretekkel felfegyverzett, erõs csapatot delegált a Honvédszakszervezet. A segítségnyújtás két területre tagozódott. A felkészülési, várakozási helységekben a felmerült kérdésekre, a választható alternatívák hatásaira adtunk tanácsot, segítettük a döntéshozatalban az érintetteket. A személyi beszélgetések konkrét helyszínén állandó, helyszíni képviseletet biztosítottunk, hogy a hirtelen döntéshozatalhoz még ott is segítséget tudjunk nyújtani, hogy az érdekeket tudjuk képviselni. Talán a jelenlétünknek is, de a személyügyi beszélgetéseket levezetõk jóindulatú, segítõkész hozzáállásának köszönhetõen az elsõ napon az érintettek közel 80-90%-a beosztást tudott kapni. Azoknak, akiknek nem sikerült, azok legtöbbje eleve a felmentésüket szerették volna kérni. Az utolsó forduló további napjaiban is ott leszünk!

A Magyar Honvédség Hûvösvölgyi úti objektumában folytatódtak az összevont második-harmadik körös személyi beszélgetések. A december 12-13-án 70-70 fõ tisztet, tiszthelyettest hívtak meg, személyügyi helyzetük rendezésére. Szerdán Palásti Ferenc dandártábornok, a HM személyzeti fõosztályvezetõje, csütörtökön pedig Katona Károly ezredes, fõosztályvezetõ-helyettes vezette a személyügyi beszélgetéseket.

A munkaterületet továbbra is két részre osztottuk. Amíg a Tükörteremben várakozók által feltett kérdésekre válaszoltunk, felvázoltuk a választási lehetõségeket, segítettünk megérteni a választások hatásait, addig az elsõ emeleten, a Kápolnában, a hivatalos beszélgetések zajlódtak. Itt álltunk folyamatos készenlétben: az elõzetes egyeztetések után, külön felkérésre 6 fõ részére biztosítottunk közvetlen érdekképviseletet. Büszkén mondhatjuk, hogy mind a hat fõnek sikerült az eredeti elképzeléseik szerinti beosztást megkapniuk. Nagy hatással volt ránk, hogy láttuk a szemükben a sikert, különösen úgy, hogy volt közöttük olyan, aki alig bízott a jó eredményben.

Felkészült csapatunk, a remek szakmai bizottságok hátterével a ráadásnapon, december 15-én is képviselte a Honvédszakszervezet tagjait.

N. K. - T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.