2024. 02. 26. hétfő
Edina
: 389 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Fókuszban a személyi beszélgetések

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:17

Az ÖHP megalakítása érdekében

Tömböl László vezérõrnagy, a honvédelmi miniszter által az MH Összhaderõnemi Parancsnokság megalakításával megbízott parancsnok vezetésével személyi beszélgetéseket folytattak le Székesfehérváron, az MH Szárazföldi Parancsnokságán. A december 5-6-i eseményen a Honvédszakszervezet képviseletében Nagy Károly nyugat-magyarországi területi ügyvivõ vett rész.

A második-harmadik körben

A beosztások ajánlásának utolsó ciklusában több mint 200 fõ katonatársunk érintett. Az elsõ napon 62 fõ részére ajánlottak fel jelenleg be nem töltött beosztásokat. A személyi beszélgetést a Honvédelmi Minisztérium személyzeti fõosztályvezetõje, Palásti Ferenc dandártábornok vezeti. Természetesen az érdekvédelem egyik kiemelkedõ feladataként, miszerint a személyi beszélgetéseknél segítjük kollégáinkat a döntéshozatalban, a Honvédszakszervezet csapata is jelen volt.

Már az elsõ körös személyi beszélgetéseken is jelen voltak a Hosz központi szakszervezeti tisztségviselõ. Az állandó készenlétben lévõ, telefonon elérhetõ szakértõ csoporttal a háttérben azonnal rendelkezésre álltunk, de külön kérésre személyesen is segítettük szakszervezeti tagjainkat. A második-harmadik körös beszélgetésre szakmai, személyügyi, jogi ismeretekkel felfegyverzett, erõs csapatot delegált a Honvédszakszervezet. A segítségnyújtás két területre tagozódott. A felkészülési, várakozási helységekben a felmerült kérdésekre, a választható alternatívák hatásaira adtunk tanácsot, segítettük a döntéshozatalban az érintetteket. A személyi beszélgetések konkrét helyszínén állandó, helyszíni képviseletet biztosítottunk, hogy a hirtelen döntéshozatalhoz még ott is segítséget tudjunk nyújtani, hogy az érdekeket tudjuk képviselni. Talán a jelenlétünknek is, de a személyügyi beszélgetéseket levezetõk jóindulatú, segítõkész hozzáállásának köszönhetõen az elsõ napon az érintettek közel 80-90%-a beosztást tudott kapni. Azoknak, akiknek nem sikerült, azok legtöbbje eleve a felmentésüket szerették volna kérni. Az utolsó forduló további napjaiban is ott leszünk!

A Magyar Honvédség Hûvösvölgyi úti objektumában folytatódtak az összevont második-harmadik körös személyi beszélgetések. A december 12-13-án 70-70 fõ tisztet, tiszthelyettest hívtak meg, személyügyi helyzetük rendezésére. Szerdán Palásti Ferenc dandártábornok, a HM személyzeti fõosztályvezetõje, csütörtökön pedig Katona Károly ezredes, fõosztályvezetõ-helyettes vezette a személyügyi beszélgetéseket.

A munkaterületet továbbra is két részre osztottuk. Amíg a Tükörteremben várakozók által feltett kérdésekre válaszoltunk, felvázoltuk a választási lehetõségeket, segítettünk megérteni a választások hatásait, addig az elsõ emeleten, a Kápolnában, a hivatalos beszélgetések zajlódtak. Itt álltunk folyamatos készenlétben: az elõzetes egyeztetések után, külön felkérésre 6 fõ részére biztosítottunk közvetlen érdekképviseletet. Büszkén mondhatjuk, hogy mind a hat fõnek sikerült az eredeti elképzeléseik szerinti beosztást megkapniuk. Nagy hatással volt ránk, hogy láttuk a szemükben a sikert, különösen úgy, hogy volt közöttük olyan, aki alig bízott a jó eredményben.

Felkészült csapatunk, a remek szakmai bizottságok hátterével a ráadásnapon, december 15-én is képviselte a Honvédszakszervezet tagjait.

N. K. - T. I.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.
2024-02-13 13:05:08
2024.02.14-16-ig a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet személyes ügyfélfogadása technikai okok miatt (karbantartás) szünetel. Ezúton is köszönjük elhelyezési feltételeink jobbítását a HM HIM-nek! Telefonos ügyelet a 0670-374-30-83-as telefonszámon.

  JETfly Magazin

A Gripenek beépített tűzfegyvere, a 27 mm-es Mauser BK 27 revolver-gépágyú több európai harci gép fedélzetén is megtalálható. A története egészen a második világháborúig nyúlik vissza - vagy esetleg még tovább?

  Háború Művészete magazin

A megújuló Magyar Honvédség újonnan vásárolt szárazföldi harckocsijai és lövegjei után vízi járművekkel is gazdagítja eszközállományát. Katonáink hamarosan két felújított SOC-R típusú folyami naszádot vehetnek használatba.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.