2017. 12. 14. csütörtök
Szilárda
: 314 Ft   : 268 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:40

Kedves Olvasóim! Kezdünk gondoskodni az õszi lelki melegítõ gondolatokról, fahéjas teáról, aromás párologtatókról, a fûtés mellé készítünk olvasnivalót, programokat, társasági eseményeket. Fõ témáink: Harmónia, Társ, Partnerség - Átalakulás, Energiák.

Tipikus gondolkoznivalóink: egyedül vagy társsal?, melyikkel?, hogyan? mi lesz ebbõl? meddig tart? Legtöbbször, ha magánéletben nincs társunk, õt keressük, ha van, kutatjuk: szeret vagy nem szeret? - és ha szeret: vajon meddig tart?... Munkában pedig sokszor vagy zavart, stresszt hoz, teherként nehezedik ránk a környezet, a munka, a gazdaság, a kormányzati vezetés, vagy sokszor meg egymagunk, magányban szakadunk meg a súlyos felelõsségek alatt. Tegyünk hát azért, hogy minden érintkezésünkben örömünk legyen! A magyar hagyományok szerint Szent Mihály havában, októberben, amikor az õsz elsõ napjai köszöntenek ránk, Vénusz uralma alatt, a legfényesebben ragyogó planéta védelme alatt állunk. Vénusz, az Esthajnal Csillag mindig is az emberi szemmel látható legszebb, fényességes pont, hajósok vezetõje, gyermeke szerencsecsillaga volt - innen a latin név: „fortuna minor“, a kis szerencse csillaga.

Boldog születésnapot kedves Mérleg (szeptember 23-október 22.) szülöttek! Szimbóluma:     A Mérleg szimbólumát minden vallás és mitológia összeköti az igazságossággal, az egyenlõséggel, az óvatossággal és mértékkel, a jó és rossz cselekedetek megmérõjével. A Mérleg kardinális, mûködésbe hozó, férfias-aktív jel, eleme: a levegõ. Kulcsmondata: Találkozom másokkal. Megmérek és kiegyenlítek.

A Mérleg emberek élénk társasági életet élnek, könnyen kötnek kapcsolatokat, szeretnek ismerkedni. Nem jellemzõek rájuk a szélsõséges megnyilvánulások és állásfoglalások. Inkább az arany középutat járják, és óriási diplomáciai érzékkel rendelkeznek. Az életben mindig a kiegyensúlyozottság, a szépség és az esztétika fontos nekik. Jellemzõ rájuk, hogy szívesen foglalkoznak kultúrával, mûvészetekkel. Sokszor annyira orientáltak ebben az irányban, hogy ilyen pályát is választanak maguknak: gyakran találunk közöttük múzeológusokat, galéria-tulajdonosokat, táncosokat vagy éppen festõket. Célját tekintve a Mérlegnek a legnagyobb vágya abban nyilvánul meg, hogy kapcsolódjon valakihez, és a kapcsolatán keresztül megtalálja önmagát. („Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani” – Milne: Micimackó) Mindig a harmóniát keresik, nemcsak az emberi viszonyokban, hanem az élet minden területén. A Mérleg ember magatartását az a mély vágya határozza meg, hogy megtalálja kiegészítõ párját – az elveszett másik felét. Itt nem csak a szerelemrõl és az emberekrõl van szó. Eszmék, munka, tervek is felkelthetik benne a kiteljesülés érzését. Szeretne mindent az „íróasztal mögül” elintézni, s mivel ez az elegancia jegye, nem szívesen piszkítja be a kezét. Élete során a Mérleg embernek meg kell tanulnia, hogy felvállalja a konfliktusokat. Tehát egyensúlyt kell teremtenie saját vágyainak a megélése, és a kapcsolatai fontossága között.

A Mérleg havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások

A Nap a Mérleg jegyében halad - ilyenkor végig tartsuk tudatunkban, hogy az önmegvalósító erõ jobb, ha pihen, hátrál, visszavonulást kíván.

A Merkúr a Mérlegben jár- hátráló mozgásban -. Október 16-án ismét elõre haladva segíti mindennapjainkat, különös kapcsolati ügyeinken érdemes munkálkodni. Vénusz a Skorpió jegyében folytatja égi útját - itt a vágyak, ösztönök, akarat, szerelmi élmények élénkülését hozza, de hozhat sajnos anyagi veszteségeket is. Majd október 19-én jegyet vált - a Nyilasba érve az értékekkel köt szövetséget. Reményünk lehet a kapcsolati ügyek természetét optimistán látni. Távoli vidékekre érdemes pihenni menni, ha pedig fizikai valóságunkban nincs rá módunk, legalább filmek, olvasmányok formájában tegyünk így. A Vénusz október 9-én negyedfényben áll a Neptunusszal – a szeretet bolygója elveszti minden valóságérzetét, kapcsolatainkban a vágyak és az illúziók vezetnek. A Mars Skorpióban (október 5.), saját vizes jelében segíti mindennapjainkat – hiszen itt éles ész, gyors felfogás, akaraterõ és bátorság, valamint tetterõ jellemzik. Szaturnusz-Uránusz szembenállásának hatása, hogy ezekben az idõkben sokan élhetnek meg keserû konfliktusokat a szabadság és norma, a régi és az új között. Idõszakosan hol gúzsba kötve érzi magát az ember és önmagát korlátozza, hol a lovak közé dobja a gyeplõt. Legyünk türelmesek és találjuk meg a hagyományos értékek, struktúrák és a modern fejlõdés és formák helyes arányát. Készüljünk, hiszen nemsokára (november 2-án) a Neptunusz direkt mozgásba kezd. Most a szabadság, egyenlõség, testvériség, megelégedettség természetes és harmonikus módon nyilvánulhat meg, ideje az álmok után nézni, hogyan valósíthatnánk meg õket (azon az életterületen – horoszkóp ház fölött -, ahol saját horoszkópunkban valamely tennivalót kijelöl.)

A hónap üzenete: Mindenki szeretné, ha szeretnék, minden szülõ kívánja, hogy gyermeke nála is különb legyen, a munka értékét mindig a külvilág elismerése jelenti, kellemes, örömökkel teli, harmonikus mindennapokra törekedne minden lény a világon. Hogy ezt elérjük, ennek a vágynak, mély ösztön-mozgatórugónak kell mûködnie: tehát ha vannak feladataink, és ha nehezek is, mindig tegyük fel magunknak a kérdést: lényegében mire vágyunk, mit szeretnénk? A vágy önmagában sem nem rossz, sem nem jó, és fõképpen csak segítheti a tudatos embert: ha nem elsodor, hanem vezet, akkor átadhatjuk magunkat a kellemes képeknek, örömteli elképzeléseknek, s majd a megélt örömöknek. Támogasson hát mindannyiunkat a régi hajósok vezetõ csillaga, a Vénusz, legyen utunkon világosság, kísérjen a jó felé vezetõ fény!

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2017. 12. 12., 13:58
A LIGA Szakszervezetek szolgáltatáscsomagja a HungaryCard Turizmus kártyával bővült. Közel 770 partner 1000 elfogadóhelyén érvényes kártyákat a LIGA Szakszervezetek tagjai (kártyától függően) 25-75 százalékos kedvezménnyel tudják megvásárolni.
2017. 12. 12., 14:07
A külföldön munkát vállalók ezentúl egyszerűbben vehetnék igénybe a társadalombiztosítási ellátásokat – legalábbis, ha elfogadják a Bizottság előterjesztését Európai Társadalombiztosítási Szám bevezetéséről.
2017. 12. 01., 11:55
2017. november 30-án a LIGA Tanács tisztújító ülését tartotta Budapesten. A tagszervezetek küldöttei szinte teljes egészében újjáválasztották a korábbi tisztségviselőket, így 99,1 százalékos szavazataránnyal Doszpolyné dr. Mészáros Melindát, a szervezet 2016 májusában megválasztott elnökét.
2017-12-04 13:37:37
Karácsonykor, az adventi várakozás időszakában is fontos, hogy a hitünk, a szeretetünk, az örömünk kiteljesedjen, a reményünk megerősödjön – mondta dr. Simicskó István december 2-án, szombaton Budapesten, a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban. A Honvédszakszervezet részéről Czövek János elnök vett részt az ünnepségen...
2017-12-04 13:22:51
Az MH 86. Szolnok Helikopterbázis alapkiképzésén résztvevő állomány részére a tartottak tájékoztatót a Honvédszakszervezet tisztségviselői 2017. november 27-én. Szendrei Zoltán alelnök és Mészáros Tibor alapszervezeti vezető tájékoztatta a jelenlévőket arról, hogy milyen előnyökkel jár részükre a szakszervezeti tagság.
2017-11-28 12:31:40
2017. november 21-én a HR Portál hosszabb interjút közölt a LIGA Szakszervezetek elnökével. A lap dr. Mészáros Melindát többek között a szakszervezetek terveiről, a munkaerő-piaci változásokról és a szakszervezetek-kormány tárgyalásokról kérdezte.
2017-11-28 12:28:20
Vasárnap kora délután a Vörösmarty téren és környékén szolgálatot teljesítő katonák arra lettek figyelmesek, hogy egy férfi összeesik az utcán. Az MH Katonai Rendészeti Központ állományába tartozó Bagyura János törzszászlós és Dusnoki István szakaszvezető azonnal értesítette az adventi vásár egészségügyi biztosításáért felelős szakembereit.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Az Orosz Védelmi Minisztérium megbízásából ez év augusztusában az „Orosz Helikopterek” konzorcium belekezdett egy hosszú távú projektbe, mely a jövő nagysebességű harci helikopterét hivatott kifejleszteni.

  Háború Művészete magazin

Elrendelte az orosz csapatok Szíriából történő visszavonásának megkezdését hétfőn Vlagyimir Putyin orosz elnök, aki villámlátogatásra érkezett Szíriába, a hmejmími orosz légitámaszpontra.