2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:40

Kedves Olvasóim! Kezdünk gondoskodni az õszi lelki melegítõ gondolatokról, fahéjas teáról, aromás párologtatókról, a fûtés mellé készítünk olvasnivalót, programokat, társasági eseményeket. Fõ témáink: Harmónia, Társ, Partnerség - Átalakulás, Energiák.

Tipikus gondolkoznivalóink: egyedül vagy társsal?, melyikkel?, hogyan? mi lesz ebbõl? meddig tart? Legtöbbször, ha magánéletben nincs társunk, õt keressük, ha van, kutatjuk: szeret vagy nem szeret? - és ha szeret: vajon meddig tart?... Munkában pedig sokszor vagy zavart, stresszt hoz, teherként nehezedik ránk a környezet, a munka, a gazdaság, a kormányzati vezetés, vagy sokszor meg egymagunk, magányban szakadunk meg a súlyos felelõsségek alatt. Tegyünk hát azért, hogy minden érintkezésünkben örömünk legyen! A magyar hagyományok szerint Szent Mihály havában, októberben, amikor az õsz elsõ napjai köszöntenek ránk, Vénusz uralma alatt, a legfényesebben ragyogó planéta védelme alatt állunk. Vénusz, az Esthajnal Csillag mindig is az emberi szemmel látható legszebb, fényességes pont, hajósok vezetõje, gyermeke szerencsecsillaga volt - innen a latin név: „fortuna minor“, a kis szerencse csillaga.

Boldog születésnapot kedves Mérleg (szeptember 23-október 22.) szülöttek! Szimbóluma:     A Mérleg szimbólumát minden vallás és mitológia összeköti az igazságossággal, az egyenlõséggel, az óvatossággal és mértékkel, a jó és rossz cselekedetek megmérõjével. A Mérleg kardinális, mûködésbe hozó, férfias-aktív jel, eleme: a levegõ. Kulcsmondata: Találkozom másokkal. Megmérek és kiegyenlítek.

A Mérleg emberek élénk társasági életet élnek, könnyen kötnek kapcsolatokat, szeretnek ismerkedni. Nem jellemzõek rájuk a szélsõséges megnyilvánulások és állásfoglalások. Inkább az arany középutat járják, és óriási diplomáciai érzékkel rendelkeznek. Az életben mindig a kiegyensúlyozottság, a szépség és az esztétika fontos nekik. Jellemzõ rájuk, hogy szívesen foglalkoznak kultúrával, mûvészetekkel. Sokszor annyira orientáltak ebben az irányban, hogy ilyen pályát is választanak maguknak: gyakran találunk közöttük múzeológusokat, galéria-tulajdonosokat, táncosokat vagy éppen festõket. Célját tekintve a Mérlegnek a legnagyobb vágya abban nyilvánul meg, hogy kapcsolódjon valakihez, és a kapcsolatán keresztül megtalálja önmagát. („Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani” – Milne: Micimackó) Mindig a harmóniát keresik, nemcsak az emberi viszonyokban, hanem az élet minden területén. A Mérleg ember magatartását az a mély vágya határozza meg, hogy megtalálja kiegészítõ párját – az elveszett másik felét. Itt nem csak a szerelemrõl és az emberekrõl van szó. Eszmék, munka, tervek is felkelthetik benne a kiteljesülés érzését. Szeretne mindent az „íróasztal mögül” elintézni, s mivel ez az elegancia jegye, nem szívesen piszkítja be a kezét. Élete során a Mérleg embernek meg kell tanulnia, hogy felvállalja a konfliktusokat. Tehát egyensúlyt kell teremtenie saját vágyainak a megélése, és a kapcsolatai fontossága között.

A Mérleg havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások

A Nap a Mérleg jegyében halad - ilyenkor végig tartsuk tudatunkban, hogy az önmegvalósító erõ jobb, ha pihen, hátrál, visszavonulást kíván.

A Merkúr a Mérlegben jár- hátráló mozgásban -. Október 16-án ismét elõre haladva segíti mindennapjainkat, különös kapcsolati ügyeinken érdemes munkálkodni. Vénusz a Skorpió jegyében folytatja égi útját - itt a vágyak, ösztönök, akarat, szerelmi élmények élénkülését hozza, de hozhat sajnos anyagi veszteségeket is. Majd október 19-én jegyet vált - a Nyilasba érve az értékekkel köt szövetséget. Reményünk lehet a kapcsolati ügyek természetét optimistán látni. Távoli vidékekre érdemes pihenni menni, ha pedig fizikai valóságunkban nincs rá módunk, legalább filmek, olvasmányok formájában tegyünk így. A Vénusz október 9-én negyedfényben áll a Neptunusszal – a szeretet bolygója elveszti minden valóságérzetét, kapcsolatainkban a vágyak és az illúziók vezetnek. A Mars Skorpióban (október 5.), saját vizes jelében segíti mindennapjainkat – hiszen itt éles ész, gyors felfogás, akaraterõ és bátorság, valamint tetterõ jellemzik. Szaturnusz-Uránusz szembenállásának hatása, hogy ezekben az idõkben sokan élhetnek meg keserû konfliktusokat a szabadság és norma, a régi és az új között. Idõszakosan hol gúzsba kötve érzi magát az ember és önmagát korlátozza, hol a lovak közé dobja a gyeplõt. Legyünk türelmesek és találjuk meg a hagyományos értékek, struktúrák és a modern fejlõdés és formák helyes arányát. Készüljünk, hiszen nemsokára (november 2-án) a Neptunusz direkt mozgásba kezd. Most a szabadság, egyenlõség, testvériség, megelégedettség természetes és harmonikus módon nyilvánulhat meg, ideje az álmok után nézni, hogyan valósíthatnánk meg õket (azon az életterületen – horoszkóp ház fölött -, ahol saját horoszkópunkban valamely tennivalót kijelöl.)

A hónap üzenete: Mindenki szeretné, ha szeretnék, minden szülõ kívánja, hogy gyermeke nála is különb legyen, a munka értékét mindig a külvilág elismerése jelenti, kellemes, örömökkel teli, harmonikus mindennapokra törekedne minden lény a világon. Hogy ezt elérjük, ennek a vágynak, mély ösztön-mozgatórugónak kell mûködnie: tehát ha vannak feladataink, és ha nehezek is, mindig tegyük fel magunknak a kérdést: lényegében mire vágyunk, mit szeretnénk? A vágy önmagában sem nem rossz, sem nem jó, és fõképpen csak segítheti a tudatos embert: ha nem elsodor, hanem vezet, akkor átadhatjuk magunkat a kellemes képeknek, örömteli elképzeléseknek, s majd a megélt örömöknek. Támogasson hát mindannyiunkat a régi hajósok vezetõ csillaga, a Vénusz, legyen utunkon világosság, kísérjen a jó felé vezetõ fény!

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.