2018. 02. 20. kedd
Aladár, Álmos
: 311 Ft   : 251 Ft Benzin: 325 Ft/l   Dízel: 323 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mit üzennek a csillagok?

Hosz  |  2008. 10. 07., 18:40

Kedves Olvasóim! Kezdünk gondoskodni az õszi lelki melegítõ gondolatokról, fahéjas teáról, aromás párologtatókról, a fûtés mellé készítünk olvasnivalót, programokat, társasági eseményeket. Fõ témáink: Harmónia, Társ, Partnerség - Átalakulás, Energiák.

Tipikus gondolkoznivalóink: egyedül vagy társsal?, melyikkel?, hogyan? mi lesz ebbõl? meddig tart? Legtöbbször, ha magánéletben nincs társunk, õt keressük, ha van, kutatjuk: szeret vagy nem szeret? - és ha szeret: vajon meddig tart?... Munkában pedig sokszor vagy zavart, stresszt hoz, teherként nehezedik ránk a környezet, a munka, a gazdaság, a kormányzati vezetés, vagy sokszor meg egymagunk, magányban szakadunk meg a súlyos felelõsségek alatt. Tegyünk hát azért, hogy minden érintkezésünkben örömünk legyen! A magyar hagyományok szerint Szent Mihály havában, októberben, amikor az õsz elsõ napjai köszöntenek ránk, Vénusz uralma alatt, a legfényesebben ragyogó planéta védelme alatt állunk. Vénusz, az Esthajnal Csillag mindig is az emberi szemmel látható legszebb, fényességes pont, hajósok vezetõje, gyermeke szerencsecsillaga volt - innen a latin név: „fortuna minor“, a kis szerencse csillaga.

Boldog születésnapot kedves Mérleg (szeptember 23-október 22.) szülöttek! Szimbóluma:     A Mérleg szimbólumát minden vallás és mitológia összeköti az igazságossággal, az egyenlõséggel, az óvatossággal és mértékkel, a jó és rossz cselekedetek megmérõjével. A Mérleg kardinális, mûködésbe hozó, férfias-aktív jel, eleme: a levegõ. Kulcsmondata: Találkozom másokkal. Megmérek és kiegyenlítek.

A Mérleg emberek élénk társasági életet élnek, könnyen kötnek kapcsolatokat, szeretnek ismerkedni. Nem jellemzõek rájuk a szélsõséges megnyilvánulások és állásfoglalások. Inkább az arany középutat járják, és óriási diplomáciai érzékkel rendelkeznek. Az életben mindig a kiegyensúlyozottság, a szépség és az esztétika fontos nekik. Jellemzõ rájuk, hogy szívesen foglalkoznak kultúrával, mûvészetekkel. Sokszor annyira orientáltak ebben az irányban, hogy ilyen pályát is választanak maguknak: gyakran találunk közöttük múzeológusokat, galéria-tulajdonosokat, táncosokat vagy éppen festõket. Célját tekintve a Mérlegnek a legnagyobb vágya abban nyilvánul meg, hogy kapcsolódjon valakihez, és a kapcsolatán keresztül megtalálja önmagát. („Egyedül lenni nem olyan jó, mint ketten lenni és összetartani” – Milne: Micimackó) Mindig a harmóniát keresik, nemcsak az emberi viszonyokban, hanem az élet minden területén. A Mérleg ember magatartását az a mély vágya határozza meg, hogy megtalálja kiegészítõ párját – az elveszett másik felét. Itt nem csak a szerelemrõl és az emberekrõl van szó. Eszmék, munka, tervek is felkelthetik benne a kiteljesülés érzését. Szeretne mindent az „íróasztal mögül” elintézni, s mivel ez az elegancia jegye, nem szívesen piszkítja be a kezét. Élete során a Mérleg embernek meg kell tanulnia, hogy felvállalja a konfliktusokat. Tehát egyensúlyt kell teremtenie saját vágyainak a megélése, és a kapcsolatai fontossága között.

A Mérleg havában jellemzõ bolygómozgások és átvonuló hatások

A Nap a Mérleg jegyében halad - ilyenkor végig tartsuk tudatunkban, hogy az önmegvalósító erõ jobb, ha pihen, hátrál, visszavonulást kíván.

A Merkúr a Mérlegben jár- hátráló mozgásban -. Október 16-án ismét elõre haladva segíti mindennapjainkat, különös kapcsolati ügyeinken érdemes munkálkodni. Vénusz a Skorpió jegyében folytatja égi útját - itt a vágyak, ösztönök, akarat, szerelmi élmények élénkülését hozza, de hozhat sajnos anyagi veszteségeket is. Majd október 19-én jegyet vált - a Nyilasba érve az értékekkel köt szövetséget. Reményünk lehet a kapcsolati ügyek természetét optimistán látni. Távoli vidékekre érdemes pihenni menni, ha pedig fizikai valóságunkban nincs rá módunk, legalább filmek, olvasmányok formájában tegyünk így. A Vénusz október 9-én negyedfényben áll a Neptunusszal – a szeretet bolygója elveszti minden valóságérzetét, kapcsolatainkban a vágyak és az illúziók vezetnek. A Mars Skorpióban (október 5.), saját vizes jelében segíti mindennapjainkat – hiszen itt éles ész, gyors felfogás, akaraterõ és bátorság, valamint tetterõ jellemzik. Szaturnusz-Uránusz szembenállásának hatása, hogy ezekben az idõkben sokan élhetnek meg keserû konfliktusokat a szabadság és norma, a régi és az új között. Idõszakosan hol gúzsba kötve érzi magát az ember és önmagát korlátozza, hol a lovak közé dobja a gyeplõt. Legyünk türelmesek és találjuk meg a hagyományos értékek, struktúrák és a modern fejlõdés és formák helyes arányát. Készüljünk, hiszen nemsokára (november 2-án) a Neptunusz direkt mozgásba kezd. Most a szabadság, egyenlõség, testvériség, megelégedettség természetes és harmonikus módon nyilvánulhat meg, ideje az álmok után nézni, hogyan valósíthatnánk meg õket (azon az életterületen – horoszkóp ház fölött -, ahol saját horoszkópunkban valamely tennivalót kijelöl.)

A hónap üzenete: Mindenki szeretné, ha szeretnék, minden szülõ kívánja, hogy gyermeke nála is különb legyen, a munka értékét mindig a külvilág elismerése jelenti, kellemes, örömökkel teli, harmonikus mindennapokra törekedne minden lény a világon. Hogy ezt elérjük, ennek a vágynak, mély ösztön-mozgatórugónak kell mûködnie: tehát ha vannak feladataink, és ha nehezek is, mindig tegyük fel magunknak a kérdést: lényegében mire vágyunk, mit szeretnénk? A vágy önmagában sem nem rossz, sem nem jó, és fõképpen csak segítheti a tudatos embert: ha nem elsodor, hanem vezet, akkor átadhatjuk magunkat a kellemes képeknek, örömteli elképzeléseknek, s majd a megélt örömöknek. Támogasson hát mindannyiunkat a régi hajósok vezetõ csillaga, a Vénusz, legyen utunkon világosság, kísérjen a jó felé vezetõ fény!

Ragyogjanak Rátok a csillagok!

Szeretettel: Szücs Andrea asztrológus

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2018. 02. 09., 09:17
A Katonák a Törvényességért és a Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány rendezvényét február 06-07én tartották a Mátraházán található 4. számú KORK-ban. A rendezvény fókuszába a 2018. évi feladatokat, illetve az 1% adománygyűjtő kampány aktualitásait állították...
2018. 02. 05., 14:10
Az egészségügyi szakdolgozók idén novemberben esedékes 8 százalékos béremelését előrehozták január 1-re - jelentette be az emberi erőforrások minisztere szerdán, budapesti sajtótájékoztatón, miután újabb sztrájktárgyalási forduló zajlott a kormány és a reprezentatív szakszervezetek között.
2018-02-05 13:56:44
2018. januártól széles körben módosultak a családokat pénzügyi szempontból segítő rendelkezések. Cikkünkben összeszedtük, hogy milyen változások léptek életbe ettől az évtől.
2018-02-05 13:47:08
társadalombiztosítás területén, akár az egészségbiztosításban, akár a nyugellátásoknál, akár a megváltozott munkaképességű személyek ellátásainál az ellátások összege több ellátásfajtánál egy általános mérőszámhoz igazodik, nem a jogosult egyéni jövedelméhez. Ilyen általános mérőszám a minimálbér, illetve az öregségi nyugdíj legkisebb összege. Ezen túlmenően bizonyos ellátások ún. fix összegűek, azaz szintén nem az egyéni keresetektől, jövedelemtől függenek, hanem mindenki számára azonosan határozzák meg.
2018-02-05 11:54:52
Egy történelmi pillanat részesei lehetünk, és ez örömmel tölt el minden magyar embert, a Magyar Honvédség katonáit pedig különösen, hiszen a légiszállítási képesség fontos, különösen a mai modern világban - mondta dr. Simicskó István február 2-án, pénteken, Kecskeméten. A honvédelmi miniszter az MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázison tartott sajtótájékoztatón hivatalosan is bemutatta a Magyar Honvédség két új csapatszállító repülőgépét.
   MÁSOK ÍRTÁK
2017. 03. 03., 12:20
Nagy hangsúlyt kell fektetni a toborzóirodákban nyújtott szolgáltatásokra, de a példamutató katona a legjobb toborzó.
2017. 03. 03., 12:17
2026-ra a térség egyik legmeghatározóbb haderejévé fejlesztik a Magyar Honvédséget.
2017. 01. 13., 16:44

Esküt tettek a határvadászok

Az illegális migráció növekedése miatt tavaly augusztusban határozott a kormány a Készenléti Rendőrség létszámának növeléséről. A határvadászok elsőként hivatásos állományba vett tagjai január 12-én, csütörtökön tették le az esküt.
2017. 01. 13., 16:40
Márciusban érkeznek meg Szolnokra azok a kiképző, felderítő és futárrepülőgépek, amelyeket a cseh Zlin Aircraft gyártócégtől vásároltak meg a Magyar Honvédségnek.

  JETfly Magazin

Sokkal költségesebb a svéd fegyveres erők Hkp 14 (leánykori nevén NHIndustries NH90) taktikai helikoptereinek üzemeltetése, mint amit korábban terveztek.

  Háború Művészete magazin

A szingapúri vállalat hamarosan átadja az Amerikai Hadseregnek azt a prototípus harcjárművet, melyet a Mobil Védett Tűzerő (Mobile Protected Firepower) programban szeretne eladni – nagy tételben persze.