2023. 09. 30. szombat
Jeromos
: 391 Ft   : 369 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A munka biztonsága

2021. 10. 11., 15:01

„Legyen a biztonság az első!” címmel rendezett a munkahelyi biztonsággal kapcsolatos megbeszélést a Honvédszakszervezet, illetve a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete október 7-én, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

 

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) konzorciuma a munkavédelmi és a munkahelyi egészéggel összefüggő, a honvédelmi ágazat területén végzett kutatásra nyert támogatást a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek (GINOP-5.3.5-18) keretein belül. Mint elhangzott, a projekt elsődlegesen a megelőzésre, a munkavédelmi tudatosság fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A program célja az ágazat szereplőivel (a munkáltatóval, a munkavállalókkal, az érdekképviseleti szervezetekkel, a munkavédelmi szakemberekkel) folytatott előzetes egyeztetések alapján a munkavédelmi tudatosság fejlesztése a honvédelem területén, illetve a munkavédelmi ismeretek átadása, annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek, a fokozott expozíciók és foglalkozási megbetegedések száma, illetve az ágazatban ne történjen súlyos munkabaleset.

A projekt elsődleges megvalósítási helyszíne Szolnok, de emellett a kevésbé fejlett magyarországi régiók - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl - területén valósul meg, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. Közvetlen célcsoportja a honvédelmi dolgozók, azaz a honvédelmi ágazatban tevékenykedő hivatásos és szerződéses katonák, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők és tartalékos katonák. Fontos a munkával kapcsolatos kockázatok, jobb megértése, ezek kezelésének előmozdítása és így a negatív hatások megelőzése, hangzott el az előadásokon.

A projekt céljai között szerepel, hogy támogatással és iránymutatással éljen a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt, ezzel is segítve a praktikus és felhasználóbarát eszközök alkalmazásának elterjedését. A kutatásokból és elemzésekből az eddigieknél pontosabban megtudható, hogy a honvédelem területén mely terhelő és stresszhatások jelentkeznek, de kirajzolódik az állomány szervezeti kultúrával kapcsolatos problémái, elvárásai is.

A kutatások teljes feldolgozása, majd az ebből elkészült dokumentumok publikálása várhatóan 2022 tavaszára történik meg.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.