2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A munka biztonsága

2021. 10. 11., 15:01

„Legyen a biztonság az első!” címmel rendezett a munkahelyi biztonsággal kapcsolatos megbeszélést a Honvédszakszervezet, illetve a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete október 7-én, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

 

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) konzorciuma a munkavédelmi és a munkahelyi egészéggel összefüggő, a honvédelmi ágazat területén végzett kutatásra nyert támogatást a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek (GINOP-5.3.5-18) keretein belül. Mint elhangzott, a projekt elsődlegesen a megelőzésre, a munkavédelmi tudatosság fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A program célja az ágazat szereplőivel (a munkáltatóval, a munkavállalókkal, az érdekképviseleti szervezetekkel, a munkavédelmi szakemberekkel) folytatott előzetes egyeztetések alapján a munkavédelmi tudatosság fejlesztése a honvédelem területén, illetve a munkavédelmi ismeretek átadása, annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek, a fokozott expozíciók és foglalkozási megbetegedések száma, illetve az ágazatban ne történjen súlyos munkabaleset.

A projekt elsődleges megvalósítási helyszíne Szolnok, de emellett a kevésbé fejlett magyarországi régiók - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl - területén valósul meg, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. Közvetlen célcsoportja a honvédelmi dolgozók, azaz a honvédelmi ágazatban tevékenykedő hivatásos és szerződéses katonák, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők és tartalékos katonák. Fontos a munkával kapcsolatos kockázatok, jobb megértése, ezek kezelésének előmozdítása és így a negatív hatások megelőzése, hangzott el az előadásokon.

A projekt céljai között szerepel, hogy támogatással és iránymutatással éljen a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt, ezzel is segítve a praktikus és felhasználóbarát eszközök alkalmazásának elterjedését. A kutatásokból és elemzésekből az eddigieknél pontosabban megtudható, hogy a honvédelem területén mely terhelő és stresszhatások jelentkeznek, de kirajzolódik az állomány szervezeti kultúrával kapcsolatos problémái, elvárásai is.

A kutatások teljes feldolgozása, majd az ebből elkészült dokumentumok publikálása várhatóan 2022 tavaszára történik meg.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.