2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A munka biztonsága

2021. 10. 11., 15:01

„Legyen a biztonság az első!” címmel rendezett a munkahelyi biztonsággal kapcsolatos megbeszélést a Honvédszakszervezet, illetve a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete október 7-én, Balatonakarattyán, az MH Rekreációs, Kiképzési és Konferencia Központban.

 

Képgaléria megtekintése (41 db kép)

A Honvédszakszervezet (Hosz) és a Honvédségi Dolgozók Szakszervezete (Hodosz) konzorciuma a munkavédelmi és a munkahelyi egészéggel összefüggő, a honvédelmi ágazat területén végzett kutatásra nyert támogatást a munkaerőpiaci alkalmazkodóképesség fejlesztését célzó tematikus projektek (GINOP-5.3.5-18) keretein belül. Mint elhangzott, a projekt elsődlegesen a megelőzésre, a munkavédelmi tudatosság fejlesztésére helyezi a hangsúlyt. A program célja az ágazat szereplőivel (a munkáltatóval, a munkavállalókkal, az érdekképviseleti szervezetekkel, a munkavédelmi szakemberekkel) folytatott előzetes egyeztetések alapján a munkavédelmi tudatosság fejlesztése a honvédelem területén, illetve a munkavédelmi ismeretek átadása, annak érdekében, hogy csökkenjen a balesetek, a fokozott expozíciók és foglalkozási megbetegedések száma, illetve az ágazatban ne történjen súlyos munkabaleset.

A projekt elsődleges megvalósítási helyszíne Szolnok, de emellett a kevésbé fejlett magyarországi régiók - Észak-Magyarország, Észak-Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl, Nyugat-Dunántúl, Közép-Dunántúl - területén valósul meg, ezzel biztosítva az országos lefedettséget. Közvetlen célcsoportja a honvédelmi dolgozók, azaz a honvédelmi ágazatban tevékenykedő hivatásos és szerződéses katonák, honvédelmi alkalmazottak, kormánytisztviselők és tartalékos katonák. Fontos a munkával kapcsolatos kockázatok, jobb megértése, ezek kezelésének előmozdítása és így a negatív hatások megelőzése, hangzott el az előadásokon.

A projekt céljai között szerepel, hogy támogatással és iránymutatással éljen a munkavállalók és a munkáltatók számára egyaránt, ezzel is segítve a praktikus és felhasználóbarát eszközök alkalmazásának elterjedését. A kutatásokból és elemzésekből az eddigieknél pontosabban megtudható, hogy a honvédelem területén mely terhelő és stresszhatások jelentkeznek, de kirajzolódik az állomány szervezeti kultúrával kapcsolatos problémái, elvárásai is.

A kutatások teljes feldolgozása, majd az ebből elkészült dokumentumok publikálása várhatóan 2022 tavaszára történik meg.

Forrás: www.honvedelem.hu

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.