2023. 04. 01. szombat
Hugó
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Központi Zenekarnál

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:48

A haderõ új struktúrájára történõ áttérése kapcsán, a 2007. évi szervezési változások miatt, a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetõjének felkérésére - november 20-án - Takács István budapesti területi ügyvivõ személyi beszélgetésekre felkészítõ tájékoztatót tartott.

A tájékoztató elõtt Kovács Tibor õrnagy, karmester, az MH Központi zenekar parancsnokával, valamint Nyilas Lászlóval, a katonai szervezet Hosz csoportvezetõjével kötetlen beszélgetés során áttekintették a 2007. január elsejével hadrendbe álló MH Budapesti Támogató Dandár részeként megalakuló központi zenekar várható felépítését, személyi szerkezetét. Itt derült ki, hogy alapvetõen a jelenleg állományban lévõ hivatásos és szerzõdéses katonák kaphatnak beosztást az új szervezetben.

A tájékoztatóra állománygyûlés keretében, a központi zenekar gyakorló termében került sor. A tájékoztatóban alapvetõen a várható személyi beszélgetések forgatókönyvének lehetséges változatait vázolták fel. Emellett szó volt a szolgálati nyugállományba helyezés feltételeirõl, az idõpontok behatárolásáról is.

A tájékoztató végén az állomány által felvetett kérdések megválaszolására került sor. Szóba kerültek a szolgálati idõ számítási problémái, mint például hogy az 1,2-es csapatszorzót a személyügyi szerv, valamint a HM PSZNYI más- és másképpen számolják. Igény merült fel, hogy egy személyenkénti nyilatkozatban rögzítsék a legalább 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezõknél a változatlan feltétel mikéntjét, hogy garantálják a jelenleg érvényben lévõ részelemek 5 éven belüli változatlanságát.

Amennyiben a szervezési változásokban, a személyi beszélgetéseknél érintett Hosz tagnak tanácsra, támogatásra van szüksége, úgy a Honvédszakszervezet tisztségviselõitõl segítséget kérhet, akár telefonon, akár, ha nehezebb helyzetben van, akkor a személyes képviseletet is kérheti. Az elérhetõségek a www.hsz.hu weboldalon, az alapszervezeti- vagy csoportvezetõinél, illetve a központi irodában megkaphatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.