2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 388 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Központi Zenekarnál

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:48

A haderõ új struktúrájára történõ áttérése kapcsán, a 2007. évi szervezési változások miatt, a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetõjének felkérésére - november 20-án - Takács István budapesti területi ügyvivõ személyi beszélgetésekre felkészítõ tájékoztatót tartott.

A tájékoztató elõtt Kovács Tibor õrnagy, karmester, az MH Központi zenekar parancsnokával, valamint Nyilas Lászlóval, a katonai szervezet Hosz csoportvezetõjével kötetlen beszélgetés során áttekintették a 2007. január elsejével hadrendbe álló MH Budapesti Támogató Dandár részeként megalakuló központi zenekar várható felépítését, személyi szerkezetét. Itt derült ki, hogy alapvetõen a jelenleg állományban lévõ hivatásos és szerzõdéses katonák kaphatnak beosztást az új szervezetben.

A tájékoztatóra állománygyûlés keretében, a központi zenekar gyakorló termében került sor. A tájékoztatóban alapvetõen a várható személyi beszélgetések forgatókönyvének lehetséges változatait vázolták fel. Emellett szó volt a szolgálati nyugállományba helyezés feltételeirõl, az idõpontok behatárolásáról is.

A tájékoztató végén az állomány által felvetett kérdések megválaszolására került sor. Szóba kerültek a szolgálati idõ számítási problémái, mint például hogy az 1,2-es csapatszorzót a személyügyi szerv, valamint a HM PSZNYI más- és másképpen számolják. Igény merült fel, hogy egy személyenkénti nyilatkozatban rögzítsék a legalább 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezõknél a változatlan feltétel mikéntjét, hogy garantálják a jelenleg érvényben lévõ részelemek 5 éven belüli változatlanságát.

Amennyiben a szervezési változásokban, a személyi beszélgetéseknél érintett Hosz tagnak tanácsra, támogatásra van szüksége, úgy a Honvédszakszervezet tisztségviselõitõl segítséget kérhet, akár telefonon, akár, ha nehezebb helyzetben van, akkor a személyes képviseletet is kérheti. Az elérhetõségek a www.hsz.hu weboldalon, az alapszervezeti- vagy csoportvezetõinél, illetve a központi irodában megkaphatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.