2024. 04. 12. péntek
Gyula
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tájékoztató az MH Központi Zenekarnál

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:48

A haderõ új struktúrájára történõ áttérése kapcsán, a 2007. évi szervezési változások miatt, a Magyar Honvédség Központi Zenekara vezetõjének felkérésére - november 20-án - Takács István budapesti területi ügyvivõ személyi beszélgetésekre felkészítõ tájékoztatót tartott.

A tájékoztató elõtt Kovács Tibor õrnagy, karmester, az MH Központi zenekar parancsnokával, valamint Nyilas Lászlóval, a katonai szervezet Hosz csoportvezetõjével kötetlen beszélgetés során áttekintették a 2007. január elsejével hadrendbe álló MH Budapesti Támogató Dandár részeként megalakuló központi zenekar várható felépítését, személyi szerkezetét. Itt derült ki, hogy alapvetõen a jelenleg állományban lévõ hivatásos és szerzõdéses katonák kaphatnak beosztást az új szervezetben.

A tájékoztatóra állománygyûlés keretében, a központi zenekar gyakorló termében került sor. A tájékoztatóban alapvetõen a várható személyi beszélgetések forgatókönyvének lehetséges változatait vázolták fel. Emellett szó volt a szolgálati nyugállományba helyezés feltételeirõl, az idõpontok behatárolásáról is.

A tájékoztató végén az állomány által felvetett kérdések megválaszolására került sor. Szóba kerültek a szolgálati idõ számítási problémái, mint például hogy az 1,2-es csapatszorzót a személyügyi szerv, valamint a HM PSZNYI más- és másképpen számolják. Igény merült fel, hogy egy személyenkénti nyilatkozatban rögzítsék a legalább 20 év szolgálati viszonnyal rendelkezõknél a változatlan feltétel mikéntjét, hogy garantálják a jelenleg érvényben lévõ részelemek 5 éven belüli változatlanságát.

Amennyiben a szervezési változásokban, a személyi beszélgetéseknél érintett Hosz tagnak tanácsra, támogatásra van szüksége, úgy a Honvédszakszervezet tisztségviselõitõl segítséget kérhet, akár telefonon, akár, ha nehezebb helyzetben van, akkor a személyes képviseletet is kérheti. Az elérhetõségek a www.hsz.hu weboldalon, az alapszervezeti- vagy csoportvezetõinél, illetve a központi irodában megkaphatók.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.