2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 381 Ft   : 354 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az esélyegyenlőség jegyében

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:51

Október 30-án esélyegyenlõségi koordinációs értekezleten vett részt Kun Ferenc, az MH Szárazföldi Parancsnokságának humán fõtisztje, a Hosz elnökségi tagja. Az értekezlet fõ célja a 2005/2006-os esélyegyenlõségi terv megvalósulásának értékelése és a 2007/2008-as esélyegyenlõségi terv elõkészítése volt. Miután a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztály hatáskörébe helyezték az esélyegyenlõséggel kapcsolatos feladatok tervezését és irányítását, az értekezleten megállapították, hogy a sorozatos haderõreformok következtében a szaktárcánál nem sikerült felállítani az esélyegyenlõségi referaturát és ezen okok miatt az esélyegyenlõségi referenst sem nevezték ki. Ennek ellenére a HM elkészítette az esélyegyenlõségi kerettervet, emellett a középvezetõi és az alárendelt alakulatok is mindenhol rendelkeznek esélyegyenlõségi tervvel. Az elõzetes jelzések alapján megállapítható, hogy kirívóan sehol sem sértették meg a tervben leírtakat. A tapasztalatok azt is bebizonyították, hogy az érdekvédõ szervezetek (Hosz, Hodosz) szerepe ebben a feladatban is elsõdleges, mivel az állomány tagjai elsõsorban ezen szervezetek helyi képviselõit keresik meg, amennyiben úgy érzik, hogy esetükben csorbulnak az esélyegyenlõségi tervben leírtak. Az ilyen problémák felvetésére, és megoldására az érdekvédõ szervezeteknek a HÉF is lehetõséget adott. Összességében megállapítható, hogy az érdekvédõ szervezetek hatékonysága következtében pedig nem történt törvénysértõ esemény.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

A székesfehérvári Szent István Király Múzeum (SZIKM), valamint a HM Hadtörténeti Intézet és Múzeum (HM HIM) – közösségi régészeti program keretén belül – egy második világháborús német harckocsi megsemmisülési helyszínét azonosította a Fejér vármegyei Baracska község térségében.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.