2023. 03. 31. péntek
Árpád
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az esélyegyenlőség jegyében

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:51

Október 30-án esélyegyenlõségi koordinációs értekezleten vett részt Kun Ferenc, az MH Szárazföldi Parancsnokságának humán fõtisztje, a Hosz elnökségi tagja. Az értekezlet fõ célja a 2005/2006-os esélyegyenlõségi terv megvalósulásának értékelése és a 2007/2008-as esélyegyenlõségi terv elõkészítése volt. Miután a HM Kommunikációs és Toborzó Fõosztály hatáskörébe helyezték az esélyegyenlõséggel kapcsolatos feladatok tervezését és irányítását, az értekezleten megállapították, hogy a sorozatos haderõreformok következtében a szaktárcánál nem sikerült felállítani az esélyegyenlõségi referaturát és ezen okok miatt az esélyegyenlõségi referenst sem nevezték ki. Ennek ellenére a HM elkészítette az esélyegyenlõségi kerettervet, emellett a középvezetõi és az alárendelt alakulatok is mindenhol rendelkeznek esélyegyenlõségi tervvel. Az elõzetes jelzések alapján megállapítható, hogy kirívóan sehol sem sértették meg a tervben leírtakat. A tapasztalatok azt is bebizonyították, hogy az érdekvédõ szervezetek (Hosz, Hodosz) szerepe ebben a feladatban is elsõdleges, mivel az állomány tagjai elsõsorban ezen szervezetek helyi képviselõit keresik meg, amennyiben úgy érzik, hogy esetükben csorbulnak az esélyegyenlõségi tervben leírtak. Az ilyen problémák felvetésére, és megoldására az érdekvédõ szervezeteknek a HÉF is lehetõséget adott. Összességében megállapítható, hogy az érdekvédõ szervezetek hatékonysága következtében pedig nem történt törvénysértõ esemény.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A honvedelmitabor.hu honlapon április 3-án, hétfőn reggel 9 órától lehet jelentkezni a Magyar Honvédség által szervezett idei nyári gyermektáborokra. Az érdeklődők számára ez nagyon fontos információ, mert egyes táborok esetén egy-két órán belül elfogynak a helyek.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.