2024. 04. 21.
Konrád
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői csoport alakul a személyi beszélgetések időszakára

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:52

Az átszervezés elsõ ütemében érintett alakulatok és szervezetek személyi állománya számára november 27-én megkezdõdtek a személyi beszélgetések. A Hosz feladatának tekinti, hogy ennek során hathatós segítséget nyújtson minden egyes tagja számára. Szeretnénk elérni, hogy tagjaink a szakszervezeti tisztségviselõk támogatásával érdekeiket eséllyel és sikeresen érvényesíthessék a személyügyi eljárás(ok) során. Az egyén számára legelõnyösebb, vagy még elfogadható megoldások kialakítása, felismerése esetenként elképzelhetetlen a felmerülõ problémák gyors és érdemi rendezése nélkül.

Ehhez kívánunk hozzájárulni egy olyan szakértõi csoport felállításával, amelyben a szakszervezet és a honvédség legfelkészültebb szakemberei állnak készen a személyügyi eljárással, lakás- és lakhatási ügyekkel, a nyugállományba helyezéssel, az illetmény jellegû és egyéb járandóságokkal, a jogviszony módosításának és megszüntetésének szabályaival, a jogi és jogorvoslati lehetõségekkel, a rekonverziós támogatások igénybe vételével kapcsolatban felmerülõ kérdések azonnali (mielõbbi) megválaszolására.

A munkacsoport tagjai alapvetõen telefonon adnak tájékoztatást és eligazítást a felsorolt témakörökben a tisztségviselõk, az alapszervezetek és önálló csoportok vezetõi számára. Tehát az érintettek a konkrét problémákkal elsõsorban õket keressék meg, illetve minél többen igényeljék részvételüket a személyi beszélgetéseken. Szakértõink lehetõség szerint részt vesznek az állomány részére a katonai szervezeteknél késõbbiekben megszervezett szakszervezeti tájékoztatókon.

         Hosz elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.