2023. 10. 03. kedd
Helga
: 387 Ft   : 367 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Szakértői csoport alakul a személyi beszélgetések időszakára

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:52

Az átszervezés elsõ ütemében érintett alakulatok és szervezetek személyi állománya számára november 27-én megkezdõdtek a személyi beszélgetések. A Hosz feladatának tekinti, hogy ennek során hathatós segítséget nyújtson minden egyes tagja számára. Szeretnénk elérni, hogy tagjaink a szakszervezeti tisztségviselõk támogatásával érdekeiket eséllyel és sikeresen érvényesíthessék a személyügyi eljárás(ok) során. Az egyén számára legelõnyösebb, vagy még elfogadható megoldások kialakítása, felismerése esetenként elképzelhetetlen a felmerülõ problémák gyors és érdemi rendezése nélkül.

Ehhez kívánunk hozzájárulni egy olyan szakértõi csoport felállításával, amelyben a szakszervezet és a honvédség legfelkészültebb szakemberei állnak készen a személyügyi eljárással, lakás- és lakhatási ügyekkel, a nyugállományba helyezéssel, az illetmény jellegû és egyéb járandóságokkal, a jogviszony módosításának és megszüntetésének szabályaival, a jogi és jogorvoslati lehetõségekkel, a rekonverziós támogatások igénybe vételével kapcsolatban felmerülõ kérdések azonnali (mielõbbi) megválaszolására.

A munkacsoport tagjai alapvetõen telefonon adnak tájékoztatást és eligazítást a felsorolt témakörökben a tisztségviselõk, az alapszervezetek és önálló csoportok vezetõi számára. Tehát az érintettek a konkrét problémákkal elsõsorban õket keressék meg, illetve minél többen igényeljék részvételüket a személyi beszélgetéseken. Szakértõink lehetõség szerint részt vesznek az állomány részére a katonai szervezeteknél késõbbiekben megszervezett szakszervezeti tájékoztatókon.

         Hosz elnöksége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 08. 28., 09:00
30 éves a magyar katonai felsővezető-képzés! A jubileumi év tiszteletére rendezett ünnepségre Lippai Péter dandártábornok, a Nemzeti Közszolgálat Egyetem Hadtudományi és Honvédtisztképző Kar dékánja meghív minden nyugállományú kollégát, aki az elmúlt 30 évben elvégezte a katonai felsővezető-képzést – köznapi nevén a vezérkari tanfolyamot.
2023. 09. 27., 12:32
2023.09.26-án Czövek János elnök és Bazsik István alelnök tartott tájékoztatót Kaposváron a HOSZ alapszervezeténél...
2023-09-27 19:36:15
A Kecskeméten megkezdett tájékoztató sorozat újabb állomásaként Szentesen tartunk tájékoztatót...

  JETfly Magazin

2023. szeptember 27-én jelentették be, hogy a cseh kormány jóváhagyta 24 db, ötödik generációs F-35A típusú harci repülőgép megvásárlását, mellyel leváltják 14 gépes JAS 39C/D Gripen flottájukat.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.