2023. 12. 02. szombat
Melinda, Vivien
: 380 Ft   : 349 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A személyi állomány kezdeményezésére

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:52

Érdekképviseleti tájékoztatót tartottak a Honvédszakszervezet tisztségviselõi az MH 25. Klapka György Könnyû lövészdandárnál. A november 16-i rendezvényt Gárdos Éva, a Tatai Helyõrségi Klub igazgatója nyitotta meg, majd Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna, a Budapest Bank munkatársai mutatták be a Hosz és a bank között létrejött kedvezményes szolgáltatásokat, ezt követõen pedig Jáger Tibor, a Hosz szolgáltatási és tagszervezõje segítségével a szakszervezeti szolgáltatásokkal ismerkedhettek meg a megjelentek, végül dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ adott hasznos információkat.

Az igazgatónõ köszöntõje után tájékoztatta az érdeklõdõket, hogy a tatai helyõrségben ezer darab kérdõíven mérte fel az állomány igényeit – ennek eredménye volt, hogy a többség szeretne érdekvédelmi tájékoztatón részt venni, ezután kérte fel Jáger Tibort a rendezvény megszervezésére.

Kuni Anikó és Vértesné Becker Ramóna a Budapest Bank (BB) munkatársai a Hosz és a BB között megkötött megállapodásban foglaltakról tájékoztatta a résztvevõket. Ismertették a szakszervezeti tagok számára adott kedvezõ opciókat, így egyebek mellett a folyószámlacsomagot, a privát kölcsönöket, valamint a jelzálogalapú adósságrendezõ hitelkonstrukciókat.

Jáger Tibor szólt a legfontosabb szakszervezeti szolgáltatásokról. A Hosz szolgáltatási és tagszervezõje ismertette a legvonzóbb szakszervezeti, alapítványi és az Egység 2002 Kft. által nyújtott alanyi jogú baleseti élet- és balesetbiztosítási, üdültetési lehetõségeket, a kedvezményes gépjármû vásárlási konstrukciókat, az egyéni elõfizetéses Vodafone telefon szolgáltatásokat. Jáger Tibor beszélt a katonák részérõl megnövekedett lakásigények kielégítése céljából a Honvédszakszervezet, az OTP Lakáslízing Zrt., valamint a Bodrogi Bau Kft. között létrejött együttmûködési megállapodásról is. A projekt célja a kezdõ tõke nélküli otthonteremtés a katonacsaládok számára - mondta.

Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ a jogsegélyszolgálatról, a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl, valamint az idei törvénymódosítás néhány elemérõl tartott tájékoztatót. A szakszervezet ügyvivõje beszélt – többek között – a szolgálati nyugdíjrendszerrel kapcsolatos, a honvédelmi miniszter által már korábban bejelentett módosításokról és a nyugdíjrendszerre vonatkozó tervezett változásokról. Emellett szólt az illetményrendszerrõl, a megvonásra tervezett 13. havi illetményekrõl, valamint az egyéb pótlékmegvonásokról is, majd ismertette a Hosz álláspontját a szolgálati törvény módosításával kapcsolatban.

A tatai tájékoztató végén a Honvédszakszervezet tisztségviselõi válaszoltak a megjelent katonák kérdéseire, majd a tisztségviselõket fogadta Huszti András dandártábornok, az alakulat parancsnoka  is. A kötetlen beszélgetés során a tisztségviselõk tájékoztatták a parancsnokot a Honvédszakszervezet tevékenységérõl és további terveirõl.           

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Románia exnorvég F-16-osokkal bővíti flottáját. Az első három példány 2023. november 29-én meg is érkezett keleti szomszédunkhoz.

  Háború Művészete magazin

Az F-16-osok nem rendelkeznek beépített beszállólétrával, ami problémát jelenthet a jövőbeni műveletek során olyan helyszíneken, ahol korlátozott a földi támogatás. Mutatjuk az innovációs ötleteket!
Széchenyi 2020 europai szociális alap.