2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:58

A szövetségi együttmûködés, a helyi problémák megfelelõ helyen történõ kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttmûködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselõi mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is.

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmûködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmûködés megálmodója, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje lapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben mûködõ fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselõjét, megfogalmazta a helyi együttmûködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az elsõ, alakuló gyûlést is megtarthatták.

- Az alulról jövõ kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határõrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendõ gyûléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetõvel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmûködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György fõszervezõ.

Az FRDÉSZ képviseletében megjelenõ Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erõsíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmûködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követõkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erõsödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi képviselõi mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivõje, e sorok írója is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.