2023. 03. 28. kedd
Gedeon, Johanna
: 386 Ft   : 358 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:58

A szövetségi együttmûködés, a helyi problémák megfelelõ helyen történõ kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttmûködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselõi mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is.

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmûködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmûködés megálmodója, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje lapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben mûködõ fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselõjét, megfogalmazta a helyi együttmûködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az elsõ, alakuló gyûlést is megtarthatták.

- Az alulról jövõ kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határõrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendõ gyûléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetõvel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmûködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György fõszervezõ.

Az FRDÉSZ képviseletében megjelenõ Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erõsíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmûködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követõkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erõsödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi képviselõi mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivõje, e sorok írója is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.