2023. 12. 11. hétfő
Árpád
: 383 Ft   : 355 Ft Benzin: 615 Ft/l   Dízel: 645 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Egri példa

Hosz  |  2006. 11. 29., 11:58

A szövetségi együttmûködés, a helyi problémák megfelelõ helyen történõ kezelése, valamint a jobb és hatékonyabb információáramlás érdekében Egerben létrejött a fegyveres és rendvédelmi tagszervezetek helyi együttmûködési fóruma. A november 16-i eseményen az FRSZ, a VPFSZ, a HTFSZ, a PVDÉSZ, a BVDOSZ és a Hosz képviselõi mellett megjelent Balázs László, az FRDÉSZ alelnöke is.

Még tavaly, az FRDÉSZ labdarúgó-torna kapcsán merült fel Hócza Györgyben, hogy Egerben helyi szinten tudnának együttmûködni az FRDÉSZ tagszervezeteinek alapszervezetei, illetve csoportjai. Az együttmûködés megálmodója, a Hivatásos Tûzoltók Független Szakszervezete (HTFSZ) szervezõ ügyvivõje lapunknak elmondta, hogy miután felkereste minden, Egerben mûködõ fegyveres és rendvédelmi tagszervezet képviselõjét, megfogalmazta a helyi együttmûködési megállapodás tervezetét is. A kezdeményezést az FRDÉSZ elnöke is támogatta, így november 16-án már az elsõ, alakuló gyûlést is megtarthatták.

- Az alulról jövõ kezdeményezések mindig sikert aratnak. Mivel pedig Egerben a határõrség és a nemzetbiztonsági szolgálatok kivételével minden FRDÉSZ tagszervezet képviselteti magát, ez a kapcsolatápolás sem lehet eredménytelen. Úgy tervezzük, hogy a negyedévente megrendezendõ gyûléseinken a városban nem funkcionáló Rendészeti Védegylet és az NBHSZ is országos vezetõvel lesz jelen. Mintegy félezer FRDÉSZ tagot tudunk érdemben, ezzel az együttmûködési formával képviselni, ügyeikben eljárni, ez lehet a helyi szakszervezeti munka értelme – mondta Hócza György fõszervezõ.

Az FRDÉSZ képviseletében megjelenõ Balázs László alelnök szerint ez a fajta helyi kezdeményezés lokális szinten fogja erõsíteni a szakszervezeteket, emellett a szövetségi együttmûködés is hatékonyabb lehet, ha ez a kezdeményezés követõkre talál. Az FRDÉSZ alelnöke – kérdésünkre – még hozzátette azt is, hogy az információ-áramoltatás hatékonyabbá válását, valamint a tagság helyi érdekképviseletének erõsödését is várja az egri példa kapcsán.

Az ünnepi eseményen a tagszervezetek helyi képviselõi mellett jelen volt Holecz Gábor, a VPFSZ, Tajti István, az NBHSZ, Csurel János, a BVDOSZ elnöke és a Hosz kommunikációs ügyvivõje, e sorok írója is.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-11-09 14:57:20
A LIGA Szakszervezetek és a Munkástanácsok Országos Szövetségének álláspontja a minimálbér-tárgyalásokkal összefüggésben

  JETfly Magazin

Olvasóink már jól ismerik a sok-sok éve működő JETfly Webáruházat, melyben repüléshez kapcsolódó relikviákat, illetve ruházati termékeket rendelhetnek meg. A kínálat folyamatosan bővül, mutatjuk a legfrissebb ajánlatokat, melyek a közelgő ünnepek kapcsán is szép ajándékok lehetnek!

  Háború Művészete magazin

Lánctalpak csörögnek, motorok zúgnak, ágyúcsövek robbanásszerű hangot hallatnak. Röviden és tömören: harckocsilövészet Szomódon.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.