2024. 06. 22. szombat
Paulina
: 398 Ft   : 372 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

A munkavállalók helyzete a köz- és versenyszférában

Hosz  |  2006. 11. 29., 12:00

Többek között a munkavállalók élethelyzete, a foglalkoztatás biztonsága, a munkakörülmények, a 2007-es bértárgyalások, a közszféra illetményrendszere, valamint a munkajog is téma volt a LIGA konföderáció által szervezett kétnapos továbbképzésen. A tagszervezetek számára már hagyományosan sikeres, szakmai konferenciának - november 23-24-én a budapesti Hotel Agro Panorama adott helyet. A tanácskozáson a Honvédszakszervezetet Mészáros Géza elnök, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár, valamint a területi és szakmai ügyvivõk képviselték.

A konferencia témája: „A munkavállalók helyzete a köz- és a versenyszférában” volt. Még a szakmai konferencia elõtt a LIGA Tanács ülésére is sor került, itt elfogadták a Szolidaritási Nyilatkozatot. (Ezt januári számunkban teljes terjedelmében közölni fogjuk - a szerk.)

A regisztráció, majd a mandátumok kiosztása után megtartott LIGA Tanács ülést Pásztor Miklósnak, a Corvinus egyetem tanárának az elõadása követte. Az egyetemi tanár - többek között - a munkakörülményekrõl, a munkafeltételek köz- és versenyszférában történõ alakulásáról tartott elõadást. Ezt követõen pedig panelvita keretében tárgyalták meg a résztvevõk a különbözõ szférákat érintõ legfontosabb problémákat; a fegyveres és rendvédelmi szféra ügyeit Talabér Zoltán, a PVDÉSZ elnöke, a LIGA elnökségi tagja tárta a szakszervezeti tisztségviselõk elé. Az élénk vita során Migács Tibor, a konföderáció szakértõje megfogalmazta, hogy nem egymás támadása, a megosztás, hanem egymás megismerése, és a közös gondolkodás a fõ kihívás.

A szakmai továbbképzés második napján dr. Tóth Gábor a bér- és illetményrendszerekrõl, a keresetek alakulásáról, valamint a 2007-es bértárgyalások aktualitásairól tájékoztatta a megjelenteket. A szociális és munkaügyi minisztérium fõosztályvezetõje - egyebek mellett - kiemelte: amennyiben a kormányzati ajánlat valósul meg, akkor mintegy 9%-os reálbércsökkenést szenvedhet el a közszféra 2007-ben.

Az elõadássorozatot dr. Bodnár Lilla zárta. Az ELTE ÁJTK doktorandusz hallgatója, miután részletes áttekintést nyújtott a köz- és versenyszférában megvalósuló munkajogi viszonyokról, a fegyveres és rendvédelmi szférára vonatkozó törvények specialitásait is górcsõ alá vette.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Rendkívüli intézkedésekkel készül az olimpia miatt megnövekedett utas- és csomagforgalomra az Air France. A légitársaság több ezer fővel növelte dolgozói létszámát, minden üzemképes repülőgépét menetrendbe állítja és megerősíti poggyászkezelő részlegét.

  Háború Művészete magazin

A közelmúltban számoltunk be lapunkon Brunei H145M rendeléséről, most pedig folytatódik a sor Belgiummal: az újabb beszerzés hírét a Párizsban megrendezett Eurosatory védelmi és biztonsági kiállításon jelentették be.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.