2023. 06. 01. csütörtök
Tünde
: 371 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Komoly kihívás a szakszervezeti munka

Hosz  |  2006. 11. 29., 12:04

Nagy Károly, a Honvédszakszervezet novemberben megválasztott dunántúli területi ügyvivõje 1962-ben született Veszprémben. A herendi általános iskola elvégzése után a soproni erdészeti szakközépiskolában érettségizett, majd a Devecseri Állami Gazdaságban dolgozott erdészként. A Kossuth Lajos Katonai Fõiskola Gépesített Lövész Szakán szerzett diplomát 1986-ban, ezt követõen Szombathelyen századparancsnoki beosztást kapott. A rendszerváltástól elsõsorban közmûvelõdési és humán tiszti, illetve fõtiszti beosztásokban dolgozott. Nagy Károly 1995-tõl tagja a Honvédszakszervezetnek, új tisztsége elõtt a Szárazföldi Parancsnokság Alapszervezetének vezetõje volt. Nõs, 21 éves lányával és 19 éves fiával Szombathelyen élnek.Számára az új szakszervezeti funkció nemcsak megtiszteltetés, de rendkívüli kihívás is.

- Vannak olyan személyiségek, akiket egy szûkebb vagy tágabb csoport méltónak talál arra, hogy formálja és szervezze kulturális, szabadidõs, szervezeti életüket. Ebbõl a szempontból kissé kiváltságosnak is tarthatom magam, hiszen már az erdészeti szakközépiskolában az ifjúsági klub vezetésével bíztak meg, késõbb pedig a fõiskolán amatõr színjátszó csoportot irányítottam. Katonai pályafutásom kezdete elõtt két évig erdészként dolgoztam egy faluban, s számomra természetes volt, hogy itt is hamarosan a közösségi élet középpontjában találtam magam. Ha nem a katonai hivatást választom, valószínûleg népmûvelõként, kulturális menedzserként dolgoznék – így az is törvényszerû volt, hogy tanulmányaimat az ELTE Bölcsészettudományi Karán folytattam, ahol kitûnõ elõadóktól sajátíthattam el a szakma elméleti alapjait. Elõéletem is predesztinált arra, hogy humántisztként elsõsorban kulturális területen dolgozzam: tizenhárom évig Szombathelyen, 1998-tól pedig Székesfehérváron. Sok nagy rendezvényt szerveztem, s a visszajelzésekbõl arra következtettem – nem rosszul. Az elmondottakból bizonyára érzékelhetõ, hogy szeretek emberekkel foglalkozni, s büszke vagyok arra is, hogy egyenruhásként a haza védelmére tettem esküt tisztté avatásunkkor. Mindig sokat adtam annak tudatosítására: a katona nem az, aki az átlag civil szemében megjelenik. Napjaink katonája ugyanis olvasott, mûvelt, sokoldalú személyiség.

Most, hogy Jáger Tibor nyugállományba vonulása után a nyugat-magyarországi területi ügyvivõ feladatkörével bíztak meg, munkám még szerteágazóbb és felelõsségteljesebb lesz. Tudom, hogy ezzel a beosztással sokat tudok segíteni a katonák mindennapi gondjainak megoldásában, s abban is biztos vagyok, hogy meg tudom találni a kellõ hangot a parancsnokokkal, a tisztekkel és a katonákkal egyaránt. Elõdöm óriási munkabírású, kitûnõ szervezõ volt – így hát nagy kihívás volt számomra ezt   a funkció felvállalni, ám bízom abban, hogy az elnökség és az apparátus segítségével gyorsan sikerül felvennem a munkatempót, s mihamarabb az elvárásoknak megfelelõen tudok dolgozni. Erre azért is szükség lesz, mert véleményem szerint a közeljövõben azt is érzékelhetjük, hogy a tegnapi tettek ma már kevésnek bizonyulnak, s a látványos megoldások helyett valószínûleg sziszifuszi küzdelmek részesei leszünk. Azt gondolom, hogy a honvédség átalakítása során a kisebb eredményekért is keményen meg kell dolgoznunk, ha eredményesen kívánjuk képviselni tagságunk érdekeit. Ez annyiban lesz más az elmúlt másfél évben tapasztaltaktól – amikor sûrûn kaptuk a pozitív visszajelzéseket -, hogy az apró részsikereket is értékükön kezeljük majd.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023. 05. 16., 07:32
A Katonák a Törvényességért és Jogbiztonságért Közhasznú Alapítvány céljai: a hivatásos, szerződéses és nyugállományú katonák állampolgári és szolgálati jogainak védelme, szociális segítségnyújtás. Az SZJA 1%-ának felajánlásával kérjük, járuljon hozzá Ön is az Önsegélyző és Szolidaritási Alap feltöltéséhez...
2023. 05. 09., 13:11
2023. május 03-án lezajlottak a Honvédszakszervezet küldöttgyűlését megelőző képviseleti értekezletek, a nyugállományú tagozat választmányi ülése és a Hosz elnökségi ülés. A szárazföld, légierő, logisztika és közigazgatás képviselethez tartozó alapszervezeti vezetők a megnyitó után tájékoztatást kaptak a Hjt.-vel kapcsolatos egyeztetésekről, a Honvédszakszervezet javaslatairól, valamint a várható változásokról…
2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Két év rekordveszteség után újra nyereséges évet zárt tavaly a Budapest Airport, így a vállalatnak sikerült a koronavírus-járvány ideje alatt felhalmozott súlyos veszteségből némileg lefaragnia.

  Háború Művészete magazin

1942 tavaszán, a megtépázott amerikai USS Houston és az ausztrál HMAS Perth cirkálók, a Jáva-tengeren előző nap vívott tengeri csata túlélőiként, a Jáva és Szumátra között húzódó Szunda-szoroson át próbáltak egérutat nyerni a megállíthatatlanul előrenyomuló japánok elől. Nem jártak sikerrel és sorsukat sokáig homály fedte.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.