2024. 05. 21. kedd
Konstantin
: 388 Ft   : 358 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Sikeres jogorvoslat

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:09

Bizalommal fordultam a Honvédszakszervezethez 2004. márciusában megbízási díj vonatkozásában, mert tudomásomra jutott, hogy másnak folyósítanak (parancs alapján) megbízási pénzt, olyan beosztás-feladatkör ellátásáért, amit több éven keresztül  végeztem az alakulat diszlokálásáig folyamatosan. A megbízott illetõ nem értett a beosztás követelte feladatokhoz és ez késõbb a Salgótarjáni Munkaügyi Bíróságon ki is derült. Egyébként több hónapon keresztül kaptam megbízási díjat a plusz munkavégzésért.

Amikor a parancsnokomnak felvetettem a problémámat, miért nem kapom tovább a megbízási díjat, az volt a válasza, hogy „Tamás, neked ez nem okoz gondot és ügyes vagy, meg tudod oldani“ mindkét feladatkört. A szolgálati panaszomat tehát elutasították az illetékes parancsnokságok, de mivel szerintem nem kellõ alapossággal vizsgálták ki kérésemet, ezért Munkaügyi Bírósághoz fordultam a szakszervezet jogsegély szolgálatánál tevékenykedõ dr. Fodor Zita ügyvéd hölgy és dr. Hortobágyi Tibor jogász úr segítségével.

Kereseti kérelmem az elöljáró parancsnokság utasítása alapján a Veszprémi Munkaügyi Bírósághoz lett benyújtva, aki megállapította illetékességének hiányát, ezért elrendelte a per, valamint az iratok áttételét a Salgótarjáni Munkaügyi Bírósághoz. A bíróság meghallgatta a beterjesztett tanúk 50%-át, a felperest, az alperest és ítéletet hozott a megbízási díj (25%-s) három évre visszamenõlegesen alperes által történõ megfizetésére. Az ítélet ellen 15 napon belül lehetett volna fellebbezni, ha nem tartottam volna elfogadhatónak, igazságosnak. Egyben azt gondolom, hogy a parancsnokok által hozott döntések sem tévedhetetlenek, ezért a kérelmeket, beadványokat nem felületesen kell kivizsgálni.

Köszönöm: Kovács Tamás nyá. mk. õrnagy

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.
2024-05-15 10:13:12
Sobri Jóska Élménypark 2024.05.26-án és 2024.06.02.-án Egésznapos felhőtlen szórakozást nyújt kicsiknek és nagyoknak a Kislődi Sobri Jóska Élmény és Kalandpark...

  JETfly Magazin

Nem könnyű a semleges országok élete. Pláne nem, ha kicsik és védelmi iparuk nem fejlett. Így járt Ausztria is: éppen ezért jelent most komoly fejtörést légierejének fejlesztése.

  Háború Művészete magazin

Az Airbus Helicopters friss bejelentése értelmében, új rendelés érkezett a H145M típusú könnyű, többfeladatú forgószárnyasra: Brunei hat példányt rendelt a hazánk által is hadrendbe állított helikopterből.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.