2024. 04. 20. szombat
Tivadar
: 395 Ft   : 371 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas õsz várható - Továbbképzés szakszervezeti tisztségviselõknek

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:13

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztetõ demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderõ-átalakítás aktuális helyzete, a katonaállományt leginkább érintõ problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek.

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztetõ demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületeirõl, míg Heiling Ottó a beterjesztendõ határozat-tervezetekrõl beszélt. A Hosz alelnöke elsõként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztésérõl, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek mûködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetrõl szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezetõ tisztségviselõinek irányításával, ezt követõen - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintõ ügyeket tárgyalták a résztvevõk. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF), illetve a szakértõi egyeztetéseken napirendre került ügyekrõl adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció elõkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõjének elõadásával kezdõdött. A szakértõ elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas õsz vár a tisztségviselõkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjérõl, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlõ esetekrõl is beszélt.

Ezt követõen - a HM tervezési és koordinációs fõosztályvezetõ-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderõ-átalakítás ütemezésérõl beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévõ kormányhatározatokról, az MH irányításának és felsõ szintû vezetésének rendjérõl, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekrõl is szólt. A szakszervezeti vezetõ emellett a középvezetõi szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott. 

Ezt követõen a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerzõdésekrõl, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendõ legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést. A rendezvényen a nyugállományba vonuló Hefler István (képünkön) kecskeméti alapszervezeti vezetõ részére Heiling Ottó alelnök ajándéktárgyat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.