2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas õsz várható - Továbbképzés szakszervezeti tisztségviselõknek

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:13

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztetõ demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderõ-átalakítás aktuális helyzete, a katonaállományt leginkább érintõ problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek.

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztetõ demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületeirõl, míg Heiling Ottó a beterjesztendõ határozat-tervezetekrõl beszélt. A Hosz alelnöke elsõként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztésérõl, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek mûködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetrõl szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezetõ tisztségviselõinek irányításával, ezt követõen - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintõ ügyeket tárgyalták a résztvevõk. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF), illetve a szakértõi egyeztetéseken napirendre került ügyekrõl adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció elõkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõjének elõadásával kezdõdött. A szakértõ elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas õsz vár a tisztségviselõkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjérõl, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlõ esetekrõl is beszélt.

Ezt követõen - a HM tervezési és koordinációs fõosztályvezetõ-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderõ-átalakítás ütemezésérõl beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévõ kormányhatározatokról, az MH irányításának és felsõ szintû vezetésének rendjérõl, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekrõl is szólt. A szakszervezeti vezetõ emellett a középvezetõi szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott. 

Ezt követõen a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerzõdésekrõl, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendõ legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést. A rendezvényen a nyugállományba vonuló Hefler István (képünkön) kecskeméti alapszervezeti vezetõ részére Heiling Ottó alelnök ajándéktárgyat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.