2023. 09. 27. szerda
Adalbert
: 390 Ft   : 368 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas õsz várható - Továbbképzés szakszervezeti tisztségviselõknek

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:13

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztetõ demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderõ-átalakítás aktuális helyzete, a katonaállományt leginkább érintõ problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek.

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztetõ demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületeirõl, míg Heiling Ottó a beterjesztendõ határozat-tervezetekrõl beszélt. A Hosz alelnöke elsõként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztésérõl, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek mûködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetrõl szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezetõ tisztségviselõinek irányításával, ezt követõen - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintõ ügyeket tárgyalták a résztvevõk. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF), illetve a szakértõi egyeztetéseken napirendre került ügyekrõl adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció elõkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõjének elõadásával kezdõdött. A szakértõ elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas õsz vár a tisztségviselõkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjérõl, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlõ esetekrõl is beszélt.

Ezt követõen - a HM tervezési és koordinációs fõosztályvezetõ-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderõ-átalakítás ütemezésérõl beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévõ kormányhatározatokról, az MH irányításának és felsõ szintû vezetésének rendjérõl, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekrõl is szólt. A szakszervezeti vezetõ emellett a középvezetõi szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott. 

Ezt követõen a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerzõdésekrõl, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendõ legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést. A rendezvényen a nyugállományba vonuló Hefler István (képünkön) kecskeméti alapszervezeti vezetõ részére Heiling Ottó alelnök ajándéktárgyat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-08-28 10:30:20
A V4 tagországok az EUROMIL képviselőivel kiegészülve idén Szlovákiában tartják soron következő éves szakmai konferenciájukat
2023-08-28 09:44:54
Szeptember 02-án következő állomásához ér a 175. éves a Magyar Honvédség programsorozatunk. Ezen a napon kerül megtartásra az Úri Libaterelő túra, ahol a Hosz tagokat és a katonai nevezőket az alaklomhoz illő ajándékkal lepjük meg.
2023-08-18 07:51:02
A Magyar Honvédség fennállásának 175. évfordulója alkalmából tartott Fáy túra beszámolóját Tiger Zoltán tagtársunk "szemüvegén át" olvashatják az érdeklődők

  JETfly Magazin

2023. szeptember 26-án újabb sajtó-, illetve spotternyilvános eseményre várták az érdeklődőket az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandárnál: a Tiger Meet gyakorlatra kitelepülő Gripen flotta 30-as oldalszámú tagja új dekorációt kapott, melyet a keddi napon mutattak be a Kecskeméti Repülőbázison.

  Háború Művészete magazin

A most belépő fiatalok történelmi jelentőségű korszakban válhatnak a hazájuk védelmében aktív részt vállaló katonákká – fogalmazott a Magyar Nemzetnek adott interjújában dr. Böröndi Gábor vezérezredes.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.