2023. 03. 23. csütörtök
Emőke
: 390 Ft   : 362 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Mozgalmas õsz várható - Továbbképzés szakszervezeti tisztségviselõknek

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:13

Az október 16-17-i szakszervezeti továbbképzésen informális elnökségi ülés, majd az FRDÉSZ figyelmeztetõ demonstrációjának értékelése, illetve a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületei, valamint a legfontosabb 2007-es szakszervezeti feladatokról szóló tájékoztató is napirenden szerepelt. A balatonkenesei rendezvényen – többek között – a haderõ-átalakítás aktuális helyzete, a katonaállományt leginkább érintõ problémák, valamint a legvonzóbb szakszervezeti szolgáltatások is szóba kerültek.

Miután Mészáros Géza elnök röviden értékelte az október 14-i, FRDÉSZ által szervezett figyelmeztetõ demonstráción való részvételt, dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár a Hosz õszi választmányi ülésének elõkészületeirõl, míg Heiling Ottó a beterjesztendõ határozat-tervezetekrõl beszélt. A Hosz alelnöke elsõként a Hosz befektetési politikájáról adott tájékoztatást, majd a 2007-re tervezett átlag tagdíjról, az Egység újság kigyártásáról, szerkesztésérõl, az alapítványi támogatásról, az egyes Hosz szervek mûködési költségeinek biztosításáról, az üdültetés támogatásáról, végül pedig a 2007. évi költségvetés-tervezetrõl szóló határozatokról adott áttekintést.

A továbbképzésen – a Honvédszakszervezet vezetõ tisztségviselõinek irányításával, ezt követõen - a katonákat, illetve a szakszervezeti életet érintõ ügyeket tárgyalták a résztvevõk. Szincsák Gyula alelnök a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórumon (HÉF), illetve a szakértõi egyeztetéseken napirendre került ügyekrõl adott tájékoztatást, majd a megjelentek által megfogalmazott kérdések alapján – egyebek között – a szervezeti átalakítás aktualitásai, valamint az október 28-i, LIGA konföderáció által szervezett demonstráció elõkészületei is szóba kerültek.

A második nap a Hosz szociális és személyügyi ügyvivõjének elõadásával kezdõdött. A szakértõ elmondta, hogy a küszöbön álló szervezeti változások miatt mozgalmas õsz vár a tisztségviselõkre. Dr. Oláh Gábor – többek között – a személyügyi eljárások rendjérõl, szakszervezeti specialitásairól, valamint a különös méltánylást érdemlõ esetekrõl is beszélt.

Ezt követõen - a HM tervezési és koordinációs fõosztályvezetõ-helyettese távollétében - Heiling Ottó az államreformmal kapcsolatos haderõ-átalakítás ütemezésérõl beszélt. A Hosz alelnöke - többek között - a szervezeti átalakítás jogi alapjairól, így az érvényben, illetve a módosítás alatt lévõ kormányhatározatokról, az MH irányításának és felsõ szintû vezetésének rendjérõl, valamint az átalakuló és átadásra tervezett szervezetekrõl is szólt. A szakszervezeti vezetõ emellett a középvezetõi szint radikális átalakításáról, az MH Összhaderõnemi Parancsnokság (MH ÖHP) létrehozásáról, az összevonásra tervezett katonai alakulatokról, valamint az új szervezet legfontosabb kihívásairól és az államreform humánpolitikai feladatairól tájékoztatott. 

Ezt követõen a szakszervezeti szolgáltatásokról szóló tájékoztatók hangzottak el. Fenyvesi Anikó a Vodafone-szerzõdésekrõl, míg Sárkány Ferenc, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõje a kft. által nyújtott, illetve a napokban megkötendõ legújabb vonzó szolgáltatásokról adott ismertetést. A rendezvényen a nyugállományba vonuló Hefler István (képünkön) kecskeméti alapszervezeti vezetõ részére Heiling Ottó alelnök ajándéktárgyat adott át.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Újabb friss hír az L-39NG kapcsán, hiszen az Aero Vodochody repülőgépgyár új gyártósort indított az új kiképző repülőgép számára. Az összeszerelő soron a repülőgép törzsét szerelik össze, a termelési kapacitása a tervek szerint évente legfeljebb 24 darab lesz és több mint 100 embert fog foglalkoztatni.

  Háború Művészete magazin

A NATO Kiemelt Éberségi Tevékenységű Többnemzeti Harccsoport olasz század katonái sikeres aknavető és tüzérségi éleslövészetet hajtottak végre a Magyar Honvédség Központi Gyakorlóterén, a Bakonyban.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.