2023. 03. 30. csütörtök
Zalán
: 381 Ft   : 350 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idõsek Világnapján

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:29

Az Idõsek Világnapja alkalmából a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Nyugállományú Tagozat elnöksége október 13-án köszöntötte a megjelent idõseket. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megrendezett eseményen a honvédelmi miniszter képviseletében Palásti Ferenc dandártábornok, személyzeti fõosztályvezetõ, a Hosz részérõl Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök, a BEOSZ részérõl Ipacs József ügyvezetõ alelnök, míg az Idõsügyi Tanács részérõl Szekeres István ügyvezetõ elnök jelent meg.

Több száz fiatalabb és idõsebb nyugdíjas érkezett az ország szinte minden tájáról az Idõsek Világnapi rendezvényre, ahol egy-egy szál virággal köszöntötték a hölgyeket. A Himnusz hangjai után ,,Én nagyon kérlek Titeket, szeressétek az öregeket” – kezdetû Óbecsey István vers is elhangzott.

Nagy öröm számomra, hogy ismét találkozhatunk az Idõsek Világnapja alkalmából – kezdte megnyitóját Kása László. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke miután megköszönte a Honvédszakszervezet támogatását, az elmúlt esztendõben elhunyt bajtársak neveit olvasta fel, majd egyperces néma felállással tisztelegtek az eltávozottak elõtt. Ma nemigen kell azt találgatni, mi érinti leginkább az idõs embereket, egyértelmû, hogy a ,,mibõl fogok megélni a következõ években” gondolat foglalkoztat mindnyájunkat - zárta szavait Kása László.

Palásti Ferenc dandártábornok õszinte megbecsüléssel köszöntötte a megjelenteket. A HM személyzeti fõosztályvezetõje ünnepi köszöntõjében - többek között - elmondta, hogy nemcsak szeretni kell az idõseket, felelõsséggel is tartozunk irántuk. Örülök, hogy a Hosz nem engedi el az idõsek kezét, segíti õket nyugállományú éveik alatt is – mondta a fõosztályvezetõ. A dandártábornok kiemelte, hogy ma már több ellátásra szoruló nyugállományú katona van, mint a Magyar Honvédség jelenlegi valós létszáma – mindez óriási felelõsséget ró a szaktárcára. Beszéde végén azt kívánta, hogy legyenek derûsek a hétköznapok, s hogy az idõsek továbbra is segítsenek bennünket, fiatalokat, azért, hogy mi is segíteni tudjunk nekik.

Ezt követõen elõléptetések, illetve kitüntetések átadása következett. A honvédelemért végzett kiemelkedõ tevékenységük elismeréseként Szõke István ny. alezredest ezredessé léptették elõ, Aranykor kitüntetõ címet Pergel Mihály ny. alezredes, míg Honvédelemért Kitüntetõ Címet Malodenszky József vehetett át. A vezérkar fõnöke emlékplakettet adományozott Patinszky Lajos ny. fõhadnagynak.

Az idõsek köszöntése Lugossy Tibor és népi zenekara által adott ünnepi mûsorral ért véget, a nótákat Gránát Zsuzsa énekelte, majd finom ebéd és baráti beszélgetés következett.

Kása László tagozatelnök - a nagysikerû rendezvényt követõen - honlapunk kérdésére elmondta, hogy reményeik és terveik szerint 2007-ben is megköszöntik majd az idõs bajtársakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Áprilisban sem lesz hiány repülős rendezvényekből, előadásokból és beindul a repülőnapos szezon is! Olvasóinknak összegyűjtöttünk néhány programot, amire érdemes lesz ellátogatni.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.