2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Idõsek Világnapján

Hosz  |  2006. 11. 02., 08:29

Az Idõsek Világnapja alkalmából a Honvédszakszervezet (Hosz) és a Nyugállományú Tagozat elnöksége október 13-án köszöntötte a megjelent idõseket. Az MH ÖLTP Zách utcai objektumában megrendezett eseményen a honvédelmi miniszter képviseletében Palásti Ferenc dandártábornok, személyzeti fõosztályvezetõ, a Hosz részérõl Mészáros Géza elnök és Heiling Ottó alelnök, a BEOSZ részérõl Ipacs József ügyvezetõ alelnök, míg az Idõsügyi Tanács részérõl Szekeres István ügyvezetõ elnök jelent meg.

Több száz fiatalabb és idõsebb nyugdíjas érkezett az ország szinte minden tájáról az Idõsek Világnapi rendezvényre, ahol egy-egy szál virággal köszöntötték a hölgyeket. A Himnusz hangjai után ,,Én nagyon kérlek Titeket, szeressétek az öregeket” – kezdetû Óbecsey István vers is elhangzott.

Nagy öröm számomra, hogy ismét találkozhatunk az Idõsek Világnapja alkalmából – kezdte megnyitóját Kása László. A Hosz Nyugállományú Tagozatának elnöke miután megköszönte a Honvédszakszervezet támogatását, az elmúlt esztendõben elhunyt bajtársak neveit olvasta fel, majd egyperces néma felállással tisztelegtek az eltávozottak elõtt. Ma nemigen kell azt találgatni, mi érinti leginkább az idõs embereket, egyértelmû, hogy a ,,mibõl fogok megélni a következõ években” gondolat foglalkoztat mindnyájunkat - zárta szavait Kása László.

Palásti Ferenc dandártábornok õszinte megbecsüléssel köszöntötte a megjelenteket. A HM személyzeti fõosztályvezetõje ünnepi köszöntõjében - többek között - elmondta, hogy nemcsak szeretni kell az idõseket, felelõsséggel is tartozunk irántuk. Örülök, hogy a Hosz nem engedi el az idõsek kezét, segíti õket nyugállományú éveik alatt is – mondta a fõosztályvezetõ. A dandártábornok kiemelte, hogy ma már több ellátásra szoruló nyugállományú katona van, mint a Magyar Honvédség jelenlegi valós létszáma – mindez óriási felelõsséget ró a szaktárcára. Beszéde végén azt kívánta, hogy legyenek derûsek a hétköznapok, s hogy az idõsek továbbra is segítsenek bennünket, fiatalokat, azért, hogy mi is segíteni tudjunk nekik.

Ezt követõen elõléptetések, illetve kitüntetések átadása következett. A honvédelemért végzett kiemelkedõ tevékenységük elismeréseként Szõke István ny. alezredest ezredessé léptették elõ, Aranykor kitüntetõ címet Pergel Mihály ny. alezredes, míg Honvédelemért Kitüntetõ Címet Malodenszky József vehetett át. A vezérkar fõnöke emlékplakettet adományozott Patinszky Lajos ny. fõhadnagynak.

Az idõsek köszöntése Lugossy Tibor és népi zenekara által adott ünnepi mûsorral ért véget, a nótákat Gránát Zsuzsa énekelte, majd finom ebéd és baráti beszélgetés következett.

Kása László tagozatelnök - a nagysikerû rendezvényt követõen - honlapunk kérdésére elmondta, hogy reményeik és terveik szerint 2007-ben is megköszöntik majd az idõs bajtársakat.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.