2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Hírek, események

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:14

Vezetőváltás az alapszervezet élén

A MH Szárazföldi Parancsnokság Hosz alapszervezetének december 6-i küldöttgyûlése - a nyugat-magyarországi területi ügyvivõvé történõ megválasztása miatt leköszönõ - Nagy Károly alezredes utódjául Kun Ferenc õrnagyot, a szakszervezet elnökségi tagját, a szárazföldi haderõnem képviselõjét választotta meg alapszervezeti vezetõnek.

Pajzs mögött

A Független Rendõrszakszervezet szervezésében – december 4-én – Pajzs mögött 2006. szeptember 18. - október 23. címmel kiállítás nyílt a Rendõrség-történeti Múzeumban. Miután Pongó Géza, a Független Rendõrszakszervezet fõtitkára megnyitotta a mementóul is szolgáló kiállítást, a szeptemberi és októberi utcai összecsapásokban megrongálódott rendõri felszereléseket láthatták az érdeklõdõk, emellett pedig a megsérült rendõrkollélgákkal is találkozhattak a sajtó munkatársai. A múzeum elõtt - a megnyitó napján - kiállítottak két roncs rendõrautót is, melyeket a tévészékház ostromakor gyújtottak fel. A kiállítás a budapesti Mosonyi utcában január 10-ig látogatható a nagyközönség számára.

 

Ajándék a személyi állománynak

A Honvédszakszervezet kezdeményezésére - a Honvédelmi Érdekegyeztetõ Fórum (HÉF) munkavállalói oldalával egyetértésben, az év végi ünnepek alkalmából - a szakminiszter december 15-én aláírta azt az utasítást, amelynek értelmében a HM és az MH teljes személyi állománya 2x5.000 Ft értékben ajándékutalványt kapott. Az utalványokat december 22-én, illetve a két ünnep között lehetett a szolgálati helyeken felvenni.

Porondon a világ

Bravúros ugrószámok, engedelmes, bájos kiskutyák, pacit parancsnokló elefánt, kedves és ügyes bohóc, trapézon és ugróasztalon parádés teljesítményt nyújtó artisták, s mindezt megtetézve egy hõsszerelmes, rendkívül féltékeny, autószerelõnek álcázott macival – csoda-e, ha zúgott a vastaps a Honvédszakszervezet családi napján. Karácsonyhoz közeledve a Hosz ismét alkalmat kínált arra, hogy néhány feledhetetlen órával ajándékozza meg tagjait, illetve családtagjaikat. Érkeztek is az ország minden részébõl picik és nagyok – azaz nagyszülõk is, akik többszörösen jól érezhették magukat: nemcsak a kiváló produkciók bûvölték el õket, de láthatták az önfeledt örömöt is unokáik arcán.

S azok, akikben még van némi remény a magyar futball feltámadásával kapcsolatban, ugyancsak derûsen nézhetnek a jövõbe a decemberi program után: él olyan fiatalember kicsiny honunkban, aki fejjel, lábbal, sõt orral is kitûnõen kezeli a pöttyöst. A gond mindössze az, hogy a városligeti kupola alatti szereplõk is valószínûleg pontosan tudják: a profizmus itt van, a focipályákon pedig a cirkusz. Igaz, ott senki sem kíván már nevetni.

Szakácssiker

A Magyar Honvédség Szakács csapata (elõzetes meghívás alapján) részt vett a XII. alkalommal Luxemburgban megrendezett Szakács - és Cukrászvilágbajnokságon!

A november 18-22 között megrendezett versenyen Magyar Katonaszakácsaink 9 ország csapata mellett, mind hidegkonyhai bemutatón, mind pedig a katonás 100 adag elkészítésében a zsûri értékelése alapján az elõkelõ ezüstérmet szerezte meg, mely az eddigi világbajnokságok alatt a legjobb eredmény. Megemlítendõ, hogy a magyar nemzeti válogatott egy ezüst és egy bronzéremmel tért haza, amihez szívbõl gratulálunk!

A csapat tagjai: Nagy Zoltán õrnagy, Gulyás Károly ka, Takács Zoltán ka., Igaz Pál tiz., Szollil Ferenc ka., Somorjai Péter tõrm., Rell Gábor ka., Gábor Sándor.           

Nagy Zoltán õrnagy

Parlamentben a katonanők

A katonanói szekció december 20-án, a Parlament meglátogatását követõen küldöttértekezletet tartott az MH ÖLTP Zách utcai objektumában. Az eseményrõl szóló részletes beszámolónkat februári lapszámunkban közöljük.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.