2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Jubilált az FRDÉSZ!

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:21

A Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetsége (FRDÉSZ) december 8-án tartotta tizenötödik születésnapját. A szakszervezeti szövetséggel kapcsolatban álló szakminisztériumok vezetõi és a tagszervezetek képviselõi elõtt megtartott jubileumi eseményen Iváncsik Imre, a HM államtitkára – miután méltatta a szövetség és annak elnökének, Kónya Péternek több éven keresztül végzett határozott és hatékony érdekvédelmi és érdekképviseleti tevékenységét – az elnök alezredesi elõléptetéséhez is gratulált.

Az FRDÉSZ jubileumi ünnepségének a Fõvárosi Büntetés-végrehajtási Intézet színházterme adott otthont. A megjelent politikai és szakszervezeti vezetõk köszöntése után Kónya Péter, az FRDÉSZ elnöke szólt az ünneplõkhöz.

- A kezdetekben nagyon sok akadálya volt a szakszervezeti munkának, a szövetség tevékenységének, aztán egyre jobban erõsödtünk, egyre inkább erõs tárgyalópartner lettünk, kivívtuk a munkáltatók tiszteletét. A tavalyi, LIGA-csatlakozással új fejezet nyílt az FRDÉSZ életében. Az elmúlt év kiválóan bizonyítja: jó döntést hoztunk 2005-ben.

Ezt követõen megtekintették az FRDÉSZ elmúlt tizenöt esztendõjérõl készült film õsbemutatóját. A mintegy negyven perces alkotást Kónya Péter a következõ szavakkal konferálta fel: a most következõ film önmagáért, az FRDÉSZ-rõl fog beszélni, köszönet az alkotóknak! A film végén nagy taps jelezte: tetszett a megjelenteknek az eltelt 15 esztendõ történéseit és a tagszervezetek munkáját, a LIGA és az FRDÉSZ fúzióját, valamint a szolgáltatásokat feldolgozó dokumentum.

Ezt követõen Iváncsik Imre méltatta a szakszervezeti szövetséget és annak elnökét, Kónya Pétert, majd ismertették a honvédelmi miniszter személyi állományra vonatkozó parancsát, melybõl kiderült: Kónya Péter õrnagyot – huzamos idõn keresztül végzett kiemelkedõ tevékenysége elismeréséül – a szaktárca vezetõje elõléptette alezredessé.

A Honvédelmi Minisztérium államtitkára kiemelte: nagyon jól tudom, hogy a szövetség szakszervezetei arra szerzõdtek, hogy a leghatásosabban képviseljék a munkavállalói érdekeket. Annak ellenére, hogy más-más érdekek vezérelnek bennünket, – munkáltatókat és munkavállalókat – mégis vannak azonos értékeink. Ezekre alapozva remélhetem, hogy a jövõben is tudunk mindkét fél számára eredményesnek tekinthetõ megállapodásokat kötni! Az FRDÉSZ és tagszervezetei nagyon kemény, de korrekt tárgyalópartnerek. De nemcsak a szervezeté ez az ünnep, hanem az elnöké is. Az immár 8 esztendeje a szövetség élén álló Kónya Péter mindig kitartóan és nagyon harcosan képviseli a fegyveres és rendvédelmi szféra tagszervezeteit. Ez alatt az idõ alatt kivívta mind az Önök, mind pedig a tárgyalóasztal másik oldalán helyet foglalók megbecsülését, gratuláció érte! A honvédelmi miniszter meggyõzõdését tolmácsolva Iváncsik Imre még hozzátette: Kónya Péter egy kiváló ember, a szakminiszter ezért is léptette õt elõ alezredessé.

Az elismerések átadása ezzel még nem fejezõdött be, az FRDÉSZ elnöke az elmúlt idõszak szakszervezeti munkájának elismeréséül ajándéktárgyakat adott át – többek között – az FRDÉSZ volt elnökeinek, a tagszervezetek jelenlegi és egykori vezetõinek, így a távolmaradó Mészáros Gézának, Farkas Lászlónak és Heiling Ottónak is, valamint még Sárkány Ferencnek, az Egység 2002 Kft. ügyvezetõjének és e sorok írójának is.

A finom vacsora után a Four Fathers énekegyüttes adott szórakoztató mûsort. Boros Sándor, Batki László, Frec’h Zoltán és Mukli Gyula kitûnõ hangulatot varázsolt, és több ismert angol és magyar nyelvû slágerrel is megörvendeztette és meg is énekeltette a közönséget.

Az ünnepség ezt követõen bállal folytatódott, majd éjfélkor megérkezett a többemeletes születésnapi torta is, amit a tombolasorsolás követett. A tagszervezetek és az FRDÉSZ több szponzora által is felajánlott ajándékkosarak mellett ajándék- és étkezési utalványok, valamint a fõdíj, az egyhetes üdülés is gazdára talált.

Trombi és barátai – jó hangulatot keltve – hajnalig ,,húzta” a talpalávalót, ami után azt is megállapíthattuk, hogy a helyszínt biztosító szervezõ, Fabók Ferenc FBVSZOSZ elnök és Sárkány Ferenc, az Egység 2002. Kft. ügyvezetõje és kollégái kitûnõ munkája is hozzájárult az FRDÉSZ 15. születésnapjának méltó megünnepléséhez. Boldog születésnapot, FRDÉSZ!               

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.