2023. 05. 28.
Csanád, Emil
: 372 Ft   : 347 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:24

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatmûvelõdési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes, a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, a körülbelül száz résztvevõ az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagy mértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körû, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi idõkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintõ és érdeklõ kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekrõl, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövõ évet érintõ bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíjszabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsõkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen kétszámjegyû százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erõfeszítésekhez kérte a teljes körû támogatást.

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ  az aktuális – a teljes állományt érintõ - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetõség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintõ kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezõknek, Tóvári Róbertnek, a légierõ haderõnemi képviselõ-helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetõnek a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2023. 04. 27., 08:39
Tájékoztatjuk a tisztelt tagságot, hogy 2023. április 28-án (pénteken) egyéb rendezvények miatt a központi iroda zárva lesz. Mobiltelefonos elérhetőségeken tisztségviselőink ügyletet tartanak.
2023-04-05 13:43:22
A Honvédszakszervezet elnöksége, munkatársai és tisztségviselői minden szakszervezeti tagunknak és családtagjának kellemes Húsvéti Ünnepeket kíván!
2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…

  JETfly Magazin

Az Olasz Légierő és a Brit Királyi Légierő megállapodást írt alá a brit hajózók és oktatók IV. fázisú képzéséről a szardíniai Decimomannuban található Nemzetközi Repülőkiképző Iskolában.

  Háború Művészete magazin

A német-magyar szárazföldi erők együttműködése részeként Magyarországra érkezett Björn F. Schulz dandártábornok, a Bundeswehr Páncélos Iskola parancsnoka, aki május 24-én a tatai MH Klapka György 1. Páncélosdandárhoz látogatott.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.