2024. 03. 02. szombat
Lujza
: 394 Ft   : 364 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:24

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatmûvelõdési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes, a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, a körülbelül száz résztvevõ az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagy mértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körû, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi idõkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintõ és érdeklõ kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekrõl, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövõ évet érintõ bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíjszabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsõkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen kétszámjegyû százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erõfeszítésekhez kérte a teljes körû támogatást.

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ  az aktuális – a teljes állományt érintõ - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetõség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintõ kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezõknek, Tóvári Róbertnek, a légierõ haderõnemi képviselõ-helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetõnek a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A Gripen legújabb generációjának számító E változatból Svédország mellett eddig csak Brazília rendelt, ezért a gyártó világszerte új vásárlókat keres: jelenleg európai, ázsiai és dél-amerikai országokkal zajlanak tárgyalások.

  Háború Művészete magazin

Egyik új büszkeségünket, a Lynx páncélozott gyalogsági harcjárművet először a Magyar Honvédségben rendszeresítik – mondta Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter a tatárszentgyörgyi gyakorló- és lőtéren, február 27-én, kedden.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.