2024. 07. 15. hétfő
Henrik, Roland
: 391 Ft   : 359 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Honvédszakszervezeti tájékoztató Veszprém helyőrségben

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:24

December 7-én a Honvédszakszervezet tájékoztatót tartott Veszprémben az MH 1. Logisztikai és Támogató Zászlóalj csapatmûvelõdési otthonában. A tájékoztatónak Futó László ezredes, a zászlóalj parancsnoka volt a házigazdája, a körülbelül száz résztvevõ az összes helyi katonai szervezetet képviselte.

A látogatásra helyi kezdeményezésre került sor, mert a Magyar Honvédség  átalakítása a veszprémi katonai szervezeteket is nagy mértékben érinti. A látogatás része a Hosz által kezdeményezett programnak, melynek célja az állomány teljes körû, hiteles, naprakész tájékoztatása.

A tájékoztatón Szincsák Gyula Hosz alelnök összefoglalta a szakszervezet által az utóbbi idõkben kezdeményezett akciókat és kitért a katonaállományt leginkább érintõ és érdeklõ kérdésekre is. Beszélt az FRDÉSZ és LIGA tagságunkból adódó kezdeményezésekrõl, a honvédelmi tárcával és a kormánnyal folytatott tárgyalásokról, a várható év végi juttatásokról és a kormánnyal folytatott, a jövõ évet érintõ bértárgyalásokról, valamint kitért a nyugdíjszabályok és a Hjt. tervezett módosításaira.

Az alelnök hangsúlyozta, hogy törvényes keretek között a Honvédszakszervezet a legvégsõkig elmegy, hogy a katonaállománynak legalább a fizetése ne csökkenjen kétszámjegyû százalékban, ahogy ez a jelen pillanatban kinéz, de az erõfeszítésekhez kérte a teljes körû támogatást.

A tájékoztatót Dr. Hortobágyi Tibor jogi ügyvivõ  az aktuális – a teljes állományt érintõ - ügyek ismertetésével folytatta , majd a Honvédszakszervezet szolgáltatásainak bemutatása következett.

Lehetõség volt a közösségeket, illetve az egyéneket érintõ kérdések megbeszélésére is.

Köszönet a tájékoztató házigazdájának, Futó László ezredesnek és a szervezõknek, Tóvári Róbertnek, a légierõ haderõnemi képviselõ-helyettesének és Szentiványi Balázs alapszervezeti vezetõnek a sikeres rendezvény lebonyolításáért.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

„Az elmúlt napok során egy olyan versenynek lehettünk tanúi, ahol a világ legkiválóbb ejtőernyősei mérték össze felkészültségüket, technikai tudásukat, és elhozták ennek a különleges sportnak az izgalmát, szépségét nekünk” – búcsúzott Kajári Ferenc altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének helyettese a 46. Ejtőernyős Világbajnokság résztvevőitől a szolnoki RepTárban, július 12-én.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.