2024. 07. 27. szombat
Liliána, Olga
: 392 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Az elnökségi ülésen történt

Hosz  |  2006. 12. 27., 09:27

Pályázatokról is döntött az elnökség Az idei utolsó, december 14-én megtartott Hosz elnökségi ülésen - többek között - elhangzott, hogy a Honvédszakszervezet nagyon sikeres jubileumi esztendõt tudhat maga mögött. Mészáros Géza elnök azt is kiemelte, hogy - a Hosz kezdeményezésére - a szaktárca a januárban esedékes illetményeket még decemberben kifizeti a katonaállománynak.

A korábbi két elnökségi ülés jegyzõkönyvének elfogadása után az elõzõ elnökségi ülés óta eltelt idõszak eseményeirõl és a szervezet elõtt álló feladatokról Szincsák Gyula számolt be. A Hosz alelnöke - többek között - a folyamatban lévõ egyeztetésekrõl is tájékoztatott. Elhangzott: közismert, hogy a rendõrség számára illetményfejlesztést terveznek, ugyanakkor a HM önálló illetményfejlesztési koncepciót addig nem terjeszt elõ, amíg nem születik meg az OKÉT megállapodás e kérdésben. (Az egységes közszolgálati sztrájkbizottság létrehozásakor az OKÉT felfüggesztette mûködését - a szerk.).

Szincsák Gyula hangsúlyozta, hogy a bekövetkezõ reálbércsökkenés miatt egy, a szaktárca reprezentatív szakszervezetei - Hosz és Hodosz - által kezdeményezendõ aláírásgyûjtõ akciót is elképzelhetõnek tart. Miután az utolsó HÉF ülésen történtekrõl is részletes információkkal szolgált, elmondta, hogy a szakminisztérium tervei szerint még az idén átutalják a januárban esedékes illetményeket. Ezt követõen Szincsák Gyula a Hjt. módosítások állásáról, valamint az alkotmánybírósági beadvány tárgyát képezõ, szolgálat-teljesítési idõ értelmezésérõl kialakított szakszervezeti álláspontról is tájékoztatta a megjelent elnökségi tagokat és az ügyvivõket. Ezután a humánpolitikai program - december 14-i - szakértõi egyeztetésén elhangzottakról beszélt az alelnök.

A választmányi ülés tapasztalatairól, valamint az elnökség éves tevékenységérõl Mészáros Géza számolt be. A Hosz elnöke elmondta, hogy a nagyon jól elõkészített haderõnemi értekezleteknek és a mintaszerû választmányi ülés lebonyolításának köszönhetõen eredményes volt az õszi rendezvény. Ezt követõen a szakszervezet, illetve az elnökség és az ellenõrzõ bizottság egész éves tevékenységét is nagyon jónak és sikeresnek, míg az apparátus, a területi és a szakmai ügyvivõk munkáját hasonlóan eredményesnek nevezte a szakszervezet elnöke.

A Fõvárosi Nagycirkusz elõadásával kapcsolatos szervezési elõkészületekrõl dr. Ujfaludi Zoltán számolt be. A Hosz fõtitkára elmondta: a december 16-i elõadáson mintegy ezerhatszáz (!!!) szakszervezeti tag, illetve hozzátartozó vesz majd részt.

A költségvetés helyzetérõl Heiling Ottó tájékoztatott. A Hosz alelnöke emellett az éves eredményekrõl, a befektetések alakulásáról, valamint bizonyos átcsoportosításokról is beszámolt. Sándor Roland pénzügyi referens és Séber István könyvvizsgáló kiegészítéseivel az elnökség elfogadta az átcsoportosításokra vonatkozó pénzügyi javaslatokat.

Heiling Ottó alelnök a befektetések alakulását is eredményesnek nevezte. A szakszervezeti tisztségviselõk telefonhasználatáról szóló határozattervezeteket szintén Heiling alelnök elõterjesztése után fogadta el az elnökség.

Az éves leltározással és eszközprogrammal kapcsolatban dr. Ujfaludi Zoltán fõtitkár - az ellenõrzõ bizottság elnöke és a könyvvizsgáló módosító, selejtezésre vonatkozó javaslataival kiegészítve - ismertette a jegyzõkönyvet.

Az egyebekben a QBE Atlasz Biztosító szerzõdésmódosítási ajánlatát, valamint Jáger Tibor szolgáltatás- és tagszervezõ által ismertetett - az Egység 2002 Kft. szolgáltatásaival kapcsolatos - ismereteket kapták meg az elnökség és az ügyvezetés tagjai.

A rendezvény végén, zárt ülésen döntött az elnökség a szociális és személyügyi ügyvivõ, valamint a jogsegélyszolgálat-vezetõi (jogi ügyvivõ) tisztségre vonatkozó pályázatokról. A döntéshozók Doszpolyné dr. Mészáros Melindát a jogsegélyszolgálat-vezetõi (jogi ügyvivõ), míg Jeszenyi Ildikót a szociális és személyügyi ügyvivõi tisztségre javasolták a februárban megrendezendõ választmányi ülésnek.

A 2006-os esztendõt búcsúztató, kibõvített elnökségi ülést december 20-án, Gödön tartotta a Honvédszakszervezet. A jó hangulatú, baráti találkozón Mészáros Géza elnök köszönte meg az elnökség, az ügyvezetés és a haderõnemek tisztségviselõinek egész éves, fáradtságot nem ismerõ tevékenységét.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!
Ha lemaradt volna erről:

Még több friss hír

2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 07. 25., 13:35
A Magyar Közlöny 2024. évi 69. számában 2024. június 28-án kihirdetésre került a honvédek jogállásáról szóló 137/2024. (VI. 28.) Korm. rendelet (Hjkr.)
2024. 07. 26., 09:48
2024.07.23-án Bazsik István elnök és Jakubik András érdekvédelmi ügyvivő tartott tájékoztatót Tatán
2024. 07. 15., 10:35
Az elmúlt napok ránk törő forrósága tette igazán népszerűvé a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet központi rendezvényét a Ceglédi Gyógyfürdő és Szabadidőközpont, valamint a hozzátartozó Aquaparki csúszdapark területén, immáron tizennyolcadik alkalommal.

  JETfly Magazin

2024. július 22-én újabb mérföldkövet jelentő eseményt regisztrálhatott a Szlovák Légierő: megérkezett az első két F-16 Block 70 vadászbombázó északi szomszédunk Malacky-Kuchyňa Légibázisára.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.