2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 385 Ft   : 356 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Üdültetési továbbképzés

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:08

A HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. balatonkenesei üdülõjében került sor május 15-16-án a Honvédelmi Minisztérium Tervezési és Koordinációs Fõosztály szervezésében az üdültetési értekezletre. A rendezvényen részt vettek a Keretgazda Üdültetési Szervezetek vezetõi és munkatársai, a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. munkatársai, a Hosz, a HODOSZ, a BEOSZ képviselõi és természetesen a HM Tervezési és Koordinációs Fõosztály munkatársai.

A továbbképzés két napján elõadások hangzottak el a Honvédelmi Minisztériumban végbement szervezeti változásokról, a humánstratégiai elképzelésekrõl és a humánpolitikai programról, a HM Honvéd Kht. mûködésérõl, felügyeletérõl, várható változásokról. Az üdülõ- és KORK-vezetõk színes, lelkes bemutatkozókat tartottak, amelyekben szolgáltatásaikról, történelmi múltjukról, a tájegységek látnivalóiról is szót ejtettek a „jó gazdához” méltóan.

A továbbképzés során a résztvevõk számos információval gazdagodtak, zárásként összegezték az elõzõ évi tapasztalatokat, ugyanakkor a honvédelmi üdültetés korszerûsítésére, átalakítására is gondoltak.                 Jeszenyi Ildikó

Helyesbít az Egység: a kijelentés a Balaton melletti üdülõkre vonatkozott!

 

Az esetleges félreértésért elnézést kérünk!

Elõtérben a háttérintézmények címmel a Honvédszakszervezet havilapja interjút közölt Szekeres Imre honvédelmi miniszterrel – az írást eredetben a Balatoni Futár regionális lap közölte, melyet a várható érdeklõdés miatt az újság szerkesztõsége – az érintettek engedélyével - másodközlésben jelentetett meg. Az interjúban elhangzó kérdésre – mely egyértelmûen a Balaton melletti üdülõingatlanokra vonatkozott – a tárca irányítója elmondta, hogy öt üdülõt értékesített a minisztérium, s csupán egyet, a balatonkeneseit tartotta meg, melynek mûszaki állapota, felszereltsége kielégítõ. A HM tulajdonában lévõ pihenõhelyekrõl, ezek igénybevételi lehetõségeirõl egyébként az Egység újság júliusi számában hosszabb interjút olvashatnak az érdeklõdõk. Az esetleges félreértésért minden kedves olvasónktól elnézést kérünk!

Az Egység szerkesztõsége

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.