2024. 04. 14.
Tibor
: 392 Ft   : 367 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Ha Kál, akkor sikeres horgászverseny és családi majális

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:16

A Honvédszakszervezet, az MH VEK. alapszervezet káli csoportjának közremûködésével április 28-án, Kálban, a Majnár tónál (a laktanyával szemben) és a káli laktanyában rendezte meg HORGÁSZVERSENYÉT és CSALÁDI MAJÁLISÁT.

Immár második alkalommal került megrendezésre a szakszervezet népszerû horgászversenye Kálban. A sporteseménynek majdnem minden kedvezett, szép volt az idõ, remek volt a szervezés, csak azok a halak… de ne siessünk ennyire elõre.

Az elõzetes nevezések után mintegy száz horgász küzdött a „halak kegyeiért” a Hosz II. horgászversenyén. A regisztráció, a nevezési és az étkezési díjak befizetése után a pályasorsolást tartották meg. A horgászok bizakodóan vették tudomásul a kisorsolt helyeket.

A harminc - versenyben résztvevõ - csapat felsorakozásakor Kaló Miklós mérnök alezredes, az MH VEK3. Harcanyagraktár parancsnoka köszöntötte a megjelenteket, majd Szincsák Gyula Hosz alelnök nyitotta meg a sporteseményt és családi majálist.

A szabályokat és a lebonyolítás rendjével kapcsolatos technikai tudnivalókat Papp Sándor a versenybíróság elnöke, a Debreceni Honvéd Horgász Egyesület elnökhelyettese ismertette.

A versenyen részt vett meghívott vendégként  az MH ÖHP 1. sz. csapatában Tömböl László mérnök altábornagy, Hazuga Károly vezérõrnagy, Kovács Ferenc mérnök alezredes, az MH ÖHP 2. sz. csapatában Zsótér János fõtörzszászlós és Berena Béla alezredesek, a Hosz csapatát Tóvári Róbert, dr. Oláh Gábor és Fazekas György alkotta. A szakszervezet sporteseményén megjelent - többek között - Varga László dandártábornok, Bozó Tibor ezredes, Czikó László mérnök ezredes és Horváth László alezredes is.

A tó minden partszakaszát elfoglalták a kiváló felszereléssel rendelkezõ horgászok. A gondos elõkészületek után következett a beetetés, a mesterkeverékek csúzlival, kézzel kerültek a tóba.

Elhangzott 8.30h-kor a Hosz horgászverseny kezdetét jelzõ dudaszó és a jól felkészült versenyzõknek három és fél óra állt rendelkezésre, hogy a legtöbb halat begyûjtsék hálójukba.

Érdekes taktikai csatának lehettek szemtanúi a laktanyai majálisról megérkezõ nézõk és szurkolók. Volt, aki bevállalva a „nullázás kockázatát”, s kifejezetten nagyhalra horgásztak. Õk a parttól távolabbra keresték a termetesebb pontyokat. Voltak olyanok is, akik nem akartak több órán keresztül tétlenül ücsörögni, õk a keszegeket, sneciket vették üldözõbe.

Alig telt el egy óra a verseny kezdetétõl, mikor Mlincsek László feederbotján akkorát bólintott a spicc, hogy majdnem a vizet verte. Izgalmas negyedóra következett ezután, amely nemcsak fárasztással, hanem fára mászással is párosult. A verseny legnagyobb hala egykönnyen nem adta meg magát, a fákkal szegélyezett partszakaszon a szerelék felakadt az egyik ágra és kiváló horgászunknak a késével kellett a gallyakat levágni. A kalandos fárasztás végén azért a 2.8 kg-os ponty megérdemelten került a szákba.

A verseny végét újra dudaszó jelezte, majd a hivatalos mérlegelést a versenybizottság végezte.

Ezután a Hosz II. horgászversenyének eredményhirdetése következett, a Hosz II. Horgászversenyének végeredménye:

Csapatok:

I. MH Veszélyes Anyag Ellátó Központ Harcanyagraktár, Kál (Schmidt Zoltán, Krasznai Ákos, Budai István összeállítású) csapata 5.24 kg,

2. MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred, Székesfehérvár (Makóné Lõrinc Katalin, Kovács Petra, Mlincsek László) együttese 3.74 kg,

3. MH 59. Szentgyörgyi Dezsõ Repülõbázis, Kecskemét (Németh Róbert, Rózsahegyi Miklós, Gaál Péter) csapata 3,48 kg lett.

A horgászcsapatok serleget, a csapatok tagjai pedig érmeket, okleveleket, horgászfelszereléseket és ajándékcsomagokat kaptak.

A legnagyobb halat fogó egyéni versenyzõ: 2.8 kg Mlincsek László (MH 43. Híradó és Vezetéstámogató Ezred), aki az oklevélen kívül egy halat mintázó szobrot is kapott.

A gyõzteseknek és helyezetteknek járó díjakat, érmeket és okleveleket Mészáros Géza Hosz elnök adta át.

A szakszervezet elnöke a meghívott vendégcsapatok vezetõinek, Tömböl László mérnök altábornagynak és Zsótér János fõtörzszászlósnak ajándékcsomagot nyújtott át. A zárszót mondó szakszervezeti vezetõ miután méltatta a házigazda MH VEK 3. Harcanyagraktár kiváló szervezõ munkáját, megköszönte mindenkinek az eredményes részvételt.

A laktanyában a majálison résztvevõk kispuskalövészeten, póniló lovagláson, különbözõ gyermekprogramokon vehettek részt

Ezt követõen a résztvevõk - Besenyei Csaba logisztikai haderõnemi képviselõ és segítõi jóvoltából - a finom ebédet fogyasztották el a laktanya étkezdéjében.

Az ebéd utáni tombolasorsoláson értékes nyeremények találtak gazdára.

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

2024. április 12-én, pénteken nem sokkal fél 10 után érkezett meg Kecskemétre a magyar részre készült, PT-ZHP ideiglenes lajstrommal ellátott KC-390-es katonai szállítógép. Helyszíni fotókkal frissítjük cikkünket!

  Háború Művészete magazin

2024. április 12-től három hétig a kecskeméti repülőbázison tartózkodik a magyar részre gyártott KC-390 katonai szállítórepülőgép – tájékoztatott Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.