2024. 07. 13. szombat
Jenő
: 393 Ft   : 361 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi küldött-közgyûlés

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:24

Ha a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár létszámban és a vagyonát tekintve gyarapodik, akkor az ma már több mint 62 ezer tulajdonos öröme. Örömre pedig van oka a tagságnak, a szervezet ugyanis 2006-ban is kitûnõ eredményeket ért el. Egyebek közt ezekrõl az eredményekrõl volt szó a pénztár tavaszi küldött-közgyûlésén, május 24-én, amikor is Havril András, az Igazgatótanács elnöke tárta a résztvevõk elé az IT beszámolóját.

– A hozam-eredményeket tekintve pénztárunk a szektor elsõ harmadában végzett. A  közel 11 milliárd forintos vagyongyarapodás meggyõzõen bizonyítja, hogy a pénztár – a növekvõ szolgáltatások ellenére – tartós növekedési pályán van – mondta az IT-elnök.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete március 14-én publikálta a nyugdíjpénztárak 2006. évi hozamait, illetve a 2002-2006 évekre vonatkozó átlagos éves hozamait. Pénztárunk stabilan tartja helyét az élbolyban, és megszilárdította a 2001-2005 évben elért eredményeit.

A beszámolóból összességében kiderült, hogy a pénztár a 2004-ben megkezdett folyamatnak megfelelõen ismét kitûnõ évet zárt.

A beszámolót a közgyûlés – az aktuárius jelentésének, az Ellenõrzõ Bizottság beszámolójának és a könyvvizsgáló jelentésének meghallgatása után – egyhangúlag elfogadta.

Dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a választható portfolió kötelezõ bevezetését messze megelõzõ idõpontra, 2008. január 1-jére tett javaslatot. A vezetés ugyanis úgy látja, aki idõt nyer, hozamot nyer. Az ügyvezetõ igazgató ezután az Alapszabály módosítására vonatkozó elõterjesztést tett. Ballainé Krikker Zsuzsanna, az igazgató gazdasági helyettese a magánnyugdíjpénztári ág tartalék-megosztási arányának változtatását indítványozta. A tagság számára ez újabb hozamesélyeket jelenthet, mivel a likviditási és a mûködési tartalék csökkentésének köszönhetõen újabb 1 százalékkal nõhet a fedezeti tartalék. Az elõterjesztések megalapozottságának és a legfõbb döntéshozó testület összehívását megelõzõ felkészítõ értekezleteknek köszönhetõen a közgyûlés a javaslatokat egyhangúlag elfogadta.

A továbbiakban Kõhalmi István igazgatóhelyettes tájékoztatójában arra hívta fel a figyelmet,  hogy a tagdíjbevallás az adó- és járulékbevallás része lett, így azt az adóhatósághoz kell benyújtani.

Végül a pénztár érdekében kimagasló munkát végzettek elismerésére került sor, majd Havril András, az IT elnöke ötvenezer forintos bankkártyát nyújtott át az önkéntes pénztári ág 42 ezredik belépõjének, dr. Wantuch Ferencnek, aki márciustól a HM Katonai Légügyi Hivatal meteorológusaként dolgozik, és új kollégái javaslatára töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Úgy tûnik, neki duplán is megérte...

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 03. 01., 12:35
Örömmel tájékoztatjuk önöket, hogy 2024. július 1-től a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet minden egészségpénztári tagsággal rendelkező tagjának rendszeres támogatást biztosít.
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2024. 05. 07., 10:09
A kihasználtságra és a tapasztalatokra való tekintettel a szerdai meghosszabbított nyitva tartást kizárólag előzetes egeztetés alapján biztosítjuk!
2024. 05. 29., 10:52
Tájékoztató a Hész XVIII. Országos Horgászversenyéről 2024. június 29-30. A HÉSZ Központi Iroda, az MH Kiss József 86. Helikopterdandár Tiszamenti Katonai Repülősök alapszervezetének közreműködésével 2024. június 29-30-án horgászversenyt szervez a kengyeli (Szolnok, Martfű térsége) Crazy Carp Lake horgásztavon...
2022. 07. 19., 11:59
A LIGA Szakszervezetek támogatásával a csatolt linken szereplő üdülési lehetőségeket érhetik el tajgaink a 2024-es évben. Ehhez mindössze rendszeres tagdíjfizetés és a tagkártya felmutatása szükséges.

  JETfly Magazin

Vannak katonák, akiket – kis áthallással – bölcső helyett a levegő ringatott. A magyar válogatott tagjai már gyermekkorukat is a reptéren töltötték, vagy fiatalon szerettek bele az ejtőernyőzésbe, a honvédség iránti elköteleződésüket is a sport szeretete inspirálta.

  Háború Művészete magazin

„Ma lőnek először, szerencsére hozzáértő személyzet kezelésében” – nyugtázta elégedetten az új Leopard harckocsikról és a frissen képzett kezelőszemélyzetről dr. Nagy Norbert őrnagy.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.