2023. 03. 29. szerda
Auguszta
: 381 Ft   : 351 Ft Benzin: 398 Ft/l   Dízel: 415 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi küldött-közgyûlés

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:24

Ha a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár létszámban és a vagyonát tekintve gyarapodik, akkor az ma már több mint 62 ezer tulajdonos öröme. Örömre pedig van oka a tagságnak, a szervezet ugyanis 2006-ban is kitûnõ eredményeket ért el. Egyebek közt ezekrõl az eredményekrõl volt szó a pénztár tavaszi küldött-közgyûlésén, május 24-én, amikor is Havril András, az Igazgatótanács elnöke tárta a résztvevõk elé az IT beszámolóját.

– A hozam-eredményeket tekintve pénztárunk a szektor elsõ harmadában végzett. A  közel 11 milliárd forintos vagyongyarapodás meggyõzõen bizonyítja, hogy a pénztár – a növekvõ szolgáltatások ellenére – tartós növekedési pályán van – mondta az IT-elnök.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete március 14-én publikálta a nyugdíjpénztárak 2006. évi hozamait, illetve a 2002-2006 évekre vonatkozó átlagos éves hozamait. Pénztárunk stabilan tartja helyét az élbolyban, és megszilárdította a 2001-2005 évben elért eredményeit.

A beszámolóból összességében kiderült, hogy a pénztár a 2004-ben megkezdett folyamatnak megfelelõen ismét kitûnõ évet zárt.

A beszámolót a közgyûlés – az aktuárius jelentésének, az Ellenõrzõ Bizottság beszámolójának és a könyvvizsgáló jelentésének meghallgatása után – egyhangúlag elfogadta.

Dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a választható portfolió kötelezõ bevezetését messze megelõzõ idõpontra, 2008. január 1-jére tett javaslatot. A vezetés ugyanis úgy látja, aki idõt nyer, hozamot nyer. Az ügyvezetõ igazgató ezután az Alapszabály módosítására vonatkozó elõterjesztést tett. Ballainé Krikker Zsuzsanna, az igazgató gazdasági helyettese a magánnyugdíjpénztári ág tartalék-megosztási arányának változtatását indítványozta. A tagság számára ez újabb hozamesélyeket jelenthet, mivel a likviditási és a mûködési tartalék csökkentésének köszönhetõen újabb 1 százalékkal nõhet a fedezeti tartalék. Az elõterjesztések megalapozottságának és a legfõbb döntéshozó testület összehívását megelõzõ felkészítõ értekezleteknek köszönhetõen a közgyûlés a javaslatokat egyhangúlag elfogadta.

A továbbiakban Kõhalmi István igazgatóhelyettes tájékoztatójában arra hívta fel a figyelmet,  hogy a tagdíjbevallás az adó- és járulékbevallás része lett, így azt az adóhatósághoz kell benyújtani.

Végül a pénztár érdekében kimagasló munkát végzettek elismerésére került sor, majd Havril András, az IT elnöke ötvenezer forintos bankkártyát nyújtott át az önkéntes pénztári ág 42 ezredik belépõjének, dr. Wantuch Ferencnek, aki márciustól a HM Katonai Légügyi Hivatal meteorológusaként dolgozik, és új kollégái javaslatára töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Úgy tûnik, neki duplán is megérte...

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2023-02-15 14:19:50
A Honvédszakszervezet Elnöksége 2023. február 07-én tartotta az alapszervezet vezetőkkel kibővített ülését, ahol döntöttek a 8/2023. számú Kormány rendelet kapcsán felmerülő további feladatokról, illetve a Küldöttgyűlés előkészületeiről…
2023-01-31 15:29:17
A LIGA Szakszervezetek 2022. augusztus 8-án fordult Varga Mihály pénzügyminiszterhez, majd október 12-én Dr. Palkovics László technológiai és ipari miniszterhez a mukavállalók munkába járási költségtérítésének megemelése kapcsán, ahogy erről a honlapunkon is hírt adtunk. Kezdeményeztük a 15 Ft/km-es adómentes térítési összeg megemelését valamint a legalacsonyabb mérték növelését is. A LIGA Szakszervezetek üdvözli a Kormány döntését, amellyel az üzemanyagárak drasztikus emelkedésére reagált, enyhítve ezzel többszázezer munkavállaló napi terhein.
2023-01-31 15:27:36
A LIGA Szakszervezetek a magyar társadalom, a gyermekeink jövője szempontjából alapvető jelentőségűnek tartja a pedagógusok – dolgozzanak akár állami, önkormányzati vagy egyházi fenntartású intézményekben – hivatásuk jelentőségéhez mért megfelelő anyagi és erkölcsi megbecsülését. A közoktatás színvonalának aggasztó mértékű leromlása egyenes következménye az alacsony pedagógus fizetések következtében előállt drámai méretű munkaerőhiánynak, amely a következő években a pedagógustársadalom elöregedése következtében még jelentősebb mértékben fog emelkedni.

  JETfly Magazin

Mint ahogy arról korábban már lapunkon is beszámoltunk, Svédország a Grob G 120TP típust választotta az alapfokú kiképző repülőgép kategóriára, felváltva idővel a kiöregedő SK 60-as flottát.

  Háború Művészete magazin

A nyugat-balkáni béke Magyarország egyik legfontosabb biztonságpolitikai érdeke, hiszen ez az európai béke egyik záloga is egyben, elérése és biztosítása embert próbáló, kihívást jelentő feladat – hangsúlyozta Vargha Tamás, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, miniszterhelyettes március 26-án, vasárnap a Koszovóból visszatérő MH KFOR Hadműveleti Tartalék Zászlóalj manőver századának fogadásakor Kecskeméten.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.