2024. 04. 18. csütörtök
Andrea, Ilma
: 394 Ft   : 369 Ft Benzin: 583 Ft/l   Dízel: 614 Ft/l   Írjon nekünk HADITECHNIKA

Tavaszi küldött-közgyûlés

Hosz  |  2007. 05. 30., 13:24

Ha a „HONVÉD” Nyugdíjpénztár létszámban és a vagyonát tekintve gyarapodik, akkor az ma már több mint 62 ezer tulajdonos öröme. Örömre pedig van oka a tagságnak, a szervezet ugyanis 2006-ban is kitûnõ eredményeket ért el. Egyebek közt ezekrõl az eredményekrõl volt szó a pénztár tavaszi küldött-közgyûlésén, május 24-én, amikor is Havril András, az Igazgatótanács elnöke tárta a résztvevõk elé az IT beszámolóját.

– A hozam-eredményeket tekintve pénztárunk a szektor elsõ harmadában végzett. A  közel 11 milliárd forintos vagyongyarapodás meggyõzõen bizonyítja, hogy a pénztár – a növekvõ szolgáltatások ellenére – tartós növekedési pályán van – mondta az IT-elnök.

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete március 14-én publikálta a nyugdíjpénztárak 2006. évi hozamait, illetve a 2002-2006 évekre vonatkozó átlagos éves hozamait. Pénztárunk stabilan tartja helyét az élbolyban, és megszilárdította a 2001-2005 évben elért eredményeit.

A beszámolóból összességében kiderült, hogy a pénztár a 2004-ben megkezdett folyamatnak megfelelõen ismét kitûnõ évet zárt.

A beszámolót a közgyûlés – az aktuárius jelentésének, az Ellenõrzõ Bizottság beszámolójának és a könyvvizsgáló jelentésének meghallgatása után – egyhangúlag elfogadta.

Dr. Szenes Zoltán ügyvezetõ igazgató a választható portfolió kötelezõ bevezetését messze megelõzõ idõpontra, 2008. január 1-jére tett javaslatot. A vezetés ugyanis úgy látja, aki idõt nyer, hozamot nyer. Az ügyvezetõ igazgató ezután az Alapszabály módosítására vonatkozó elõterjesztést tett. Ballainé Krikker Zsuzsanna, az igazgató gazdasági helyettese a magánnyugdíjpénztári ág tartalék-megosztási arányának változtatását indítványozta. A tagság számára ez újabb hozamesélyeket jelenthet, mivel a likviditási és a mûködési tartalék csökkentésének köszönhetõen újabb 1 százalékkal nõhet a fedezeti tartalék. Az elõterjesztések megalapozottságának és a legfõbb döntéshozó testület összehívását megelõzõ felkészítõ értekezleteknek köszönhetõen a közgyûlés a javaslatokat egyhangúlag elfogadta.

A továbbiakban Kõhalmi István igazgatóhelyettes tájékoztatójában arra hívta fel a figyelmet,  hogy a tagdíjbevallás az adó- és járulékbevallás része lett, így azt az adóhatósághoz kell benyújtani.

Végül a pénztár érdekében kimagasló munkát végzettek elismerésére került sor, majd Havril András, az IT elnöke ötvenezer forintos bankkártyát nyújtott át az önkéntes pénztári ág 42 ezredik belépõjének, dr. Wantuch Ferencnek, aki márciustól a HM Katonai Légügyi Hivatal meteorológusaként dolgozik, és új kollégái javaslatára töltötte ki a belépési nyilatkozatot. Úgy tûnik, neki duplán is megérte...

Ha tetszett a cikk, kövesse a
Honvédszakszervezetet a Facebookon!

Még több friss hír

2024. 01. 05., 10:17
Eddig Európa számos országában irigykedve figyelték katonatársaink, hogy nálunk szakszervezet működhet. Ez a jog tényszerűleg még az európai unióban is különleges kiváltság volt, amelyet a végletekig próbáltunk megőrizni. Az alapításunk, azaz 1991 óta eltelt több mint 32 év alatt folyamatosan azon küzdöttek elődeink, hogy a civil szférában megszokott jogok illessék meg a katonákat is, vagy legalább ahhoz erősen közelítő szintet sikerüljön elérni mind az egyéni, mind a kollektív jogérvényesítés terén...
2024. 02. 23., 10:44
Tájékoztatjuk Tisztelt Tagjainkat, hogy a Honvéd Érdekképviseleti Szervezet szabályzói szerint a tagdíj mértéke változik. A befizetendő tagdíjak 2024. március 1.-től...
2023. 12. 15., 11:16
Tisztelt Tagunk! Ezúton szeretném Önt tájékoztatni, hogy a Honvédszakszervezet (HOSZ) a jogszabályi környezet változásaira reagálva, valamint a szervezet működésének folyamatos biztosítása érdekében új Alapszabályt fogadott el és hamarosan Honvéd Érdekképviseleti Szervezet (HÉSZ) néven folytatja tevékenységét.

  JETfly Magazin

A magyar főváros légikikötője ismét elnyerte a Skytrax „Kelet-Európa legjobb repülőtere” címét a World Airport Awards díjátadón. Az idei már zsinórban a tizenegyedik alkalom, amikor a Budapest Airport az utasok visszajelzése alapján kiérdemelte a rangos elismerést.

  Háború Művészete magazin

A Huntington Ingalls Industries newport news-i hajógyárában a közelmúltban kezdték el a befejezéséhez közeledő USS John F. Kennedy (CVN 79) nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó elektromágneses katapultjainak tesztelését.
Széchenyi 2020 europai szociális alap.